fredag 28 maj 2021

Fem en fredag: Vecka 21 – Prestation1. Vad bidrar du med lite mer än vad dina grannar gör?
Det enda jag kan komma på är att jag ”uppfann” entrébiblioteket ifjol. Alla kan lägga upp och eller ta böcker som ligger på en bänk i entrén. ”Biblioteket finns än och är en succé. Har skrivit om det flera gånger. Ett exempel finns här. 

2.Vad senast gjorde du som du blev stolt över?
I samband med att jag var så illa tvungen att köpa såväl en ny dator som en iPhone i februari lyckades jag förvånansvärt bra med att installera både det ena och det andra. 

3. Vad gör andra bättre än du?
Det mesta skulle jag vilja säga. Hur lång lista vill ni ha;-) Teknik och hantverk är jag urusel på. Matlagning, städning, handarbete är ingenting jag hurrar för heller. 

4. När presterar du som bäst?
Absolut under tidspress. Älskade deadlines vid tidnings-/bokproduktion. 

5.Vilken idrottsgren presterade du bäst i under skoltiden?
Idrott var min grej i skolan, både gymnastik och friidrott. Var nog bäst på fristående, hopp och rep samt längd- och höjdhopp. Fotboll fanns tyvärr inte på programmet när jag gick i grundskola och på gymnasiet.

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

PS. Bilden har ingenting med inlägget att göra. Men jag gillar de ovanliga tulpanerna med lite regndroppar på. Bilden tog jag igår. Idag var det strålande solsken från klockan 11:00:-) Tack och lov att det fungerar igen att ladda upp bilder. Det hade ju inte varit så roligt utan foton imorgon och på söndag;-) DS.

20 kommentarer:

Susjos sa...

Vilken superfin bild på tulpanen! Å visst blev man glad att det funkade att lägga in bilder idag!
Alltid kul att läsa andras svar i fem en fredag. Vi är lite lika vad gäller en del saker, som att vi inte är speciellt bra på handarbete!
Däremot var jag ingen älskare av gymnastiken/idrotten i skolan, vilket du ju var! Men minns ett längdhopp som jag var lite stolt över.
Ha en fin helg!

Guldkryckan sa...

Entrébibliotekek är ju helt fantastiskt och det kommer mer och mer av detta, till och med på min arbetsplats.
Bra tänkt!!
Installera allt på nytt tar ju sin tid, bra jobbat där.
Idrottsgrenar var inte min grej alls, men kast med liten boll var väl ok ;)

Ha en fin kväll nu Bp.

Familjenoe sa...

Vilken bra idé med entrebiblioteket, det var ju verkligen inte så bara :)

Hanneles bokparadis sa...

att lyckas med installering och annat är kul!
Att fynda gratis-böcker på bibliotek är kul

LillaSyster sa...

Coola och snygga tulpaner =) Bra jobbat med ditt bibliotek. Nu hoppas vi att värmen är här för att stanna.

Robert W sa...

Vilken kul idé med entrébiblioteket. Hoppas folk lämnar tillbaka böcker också. Själv bor jag i villa, så det är inte riktigt aktuellt. Dessutom är Karlstads samtliga tio bibliotek öppna trots pandemin.

Ditte sa...

Säger som andra; Vilken jättefin bild på tulpanerna. Suverän! Verkligen levande med regndropparna på. Läcker form på dem också.
Kul att läsa dina svar.
Minns när du ordnade med entrébiblioteket och så roligt att det lever kvar. Kan tänka mig det blev och är en succé.
Känner igen mig i svaren på fråga 3,4 och 5. Men skulle lägga till sprintersträckor och basket.
Skönt att det nu fungerar att ladda upp bilder igen.

Bokdamen sa...

Entrébiblioteket låter toppen, som bibliotekarie och boknörd uppskattas det engagemanget extra mycket! :) Ja vi har ju en del lika svar ;) Tulpanerna är väldigt vackra. Ha en skön helg!

Lillian "sognafaret" sa...

Utrolig nydelige tulipaner du byr på. Det er mye glede i både blomster og bøker. Jeg bor ikke så sentralt at jeg kan lage et bibliotek i entreen, men hadde jeg hatt så hadde jeg benyttet meg mye av det.

Mrs Calloway sa...

vacker tulpan! väldigt duktigt att sköta överföring till ny dator och telefon! hushållsarbete är inte roligt

Anki sa...

Tjusiga tulpaner ... läcker bild!
Ditt bibliotek ska du verkligen vara stolt över! En riktig toppenidé!
Gymnastik och idrott har aldrig varit min grej, men jag kunde springa fort ... i övrigt var det bara hästar och ridning i mitt huvud på den tiden :)

Karoleen sa...

Entrébibliotek tycker jag är fantastiskt! Jag skulle vilja ha något liknande där jag bor men måste hitta på något ställe som är vattentätt i bostadsområdet, har ju ingen entré 😉

Jättefin bild på tulpanen!

Ama de casa sa...

Skönt att det funkar att ladda upp bilder igen! Vackra tulpaner också :-)

Verkligen en strålande idé med entrébiblioteket - stor eloge till dig!

Man kan inte vara bra på allt, det brukar jag försvara mig med ;-)

Jag gillade också gympan i skolan. Fast inte att springa långt eller orientering. Tyvärr var det på tok för mycket sånt.

Håller tummarna att blogger inte kommer att krångla mer nu!

Geddfish ♥ sa...

Väldigt vacker tulpanbild!
Dina svar på frågorna känns som du, helt klart.
Det där med entrébibliotek är en smart idè. Här skulle det inte funka. Man får inte ha något innanför entrédörren pga utrymningsskäl. När jag lade fram några böcker med "varsågod" så lade jag dem direkt på ett trappsteg och de var snabbt borta ;)
Solskenshälsningar från en balkonghängare....

Kina sa...

Bra idé med entrébiblioteket! Synd att det inte finns någon gemensam entré dit jag ska flytta! Men jag har ju gjort mig av med alla icke önskvärda böcker också förstås.
Vad duktig du har varit med dina teknikprylar. Själv har jag också både ny dator, skrivare och mobil, men jag tog den lättaste vägen. Sonen!
Vad gör du bättre än andra då? Det är lätt att säga vad andra gör bättre, men inte vad man själv är bra på!
Trevlig helg!

Carita Liljendahl sa...

Härlig bild på blommorna!
Och fint initiativ med entrébibban! Alla har inte råd att köpa böcker och då jag läst en vill jag att den ska leva vidare hos nån annan. Jag samlar inte längre på böcker här hemma. Jag ger eller säljer bort alla.

nalta norrland sa...

Blommorna wow wow så fin bild. Där lyckades D verkligen med att ta en pangbild.
Initiativet med böcker i entrén var en succé :)
Jag har inte haft några problem med att få in bilder i bloggen... kanske olika webbläsare eller beror det på att jag oftast har mobilbilder så jag bloggar bilder direkt från mobilen?

femfemman sa...

Idag är det sommar. Härligt! Det där med prestation, där har jag inget direkt att bidra med. Superbra idé att dela böcker!

Paula sa...

Jag förstod nästan att du var en idrottstjej, "ler", bollsporter var inte min grej, men i en flickskola höll vi inte på mycket med det heller, det var mest redskapsgympa vad jag minns. Överlag var det speciellt att gå i en flickskola, med både det ena och det andra....
Att prestera på morgonen har aldrig varit min melodi, tack o lov att banker inte öppnar så tidigt, hade varit dödens att börja jobba vid sju.
Verkligen en toppenidé med biblioteket, Mer läsning till folket

Lena sa...

Ja deadlines är bra grejor. Numera tycker jag att det mesta flyter lite obestämt, varför fixa idag när jag kan skjuta upp till imorgon? Är sjukt avundsjuk på din gympa- och idrottsglädje (men det har jag nog nämnt många gånger).
Bibliotek i trappen, toppen. På biblioteket här fanns en spontant framvuxen bytescentral som bibliotekschefen dödade. Jag protesterade både muntligt och per email men det hjälpte inte.