tisdag 11 maj 2021

Weekly photo challenge: Vecka 19 - "Missa"

Utanför grinden på den japanska ambassaden idag. Här har man missat att sopa upp fjolårets kastanjer och skal.

Det gick inte att missa. sedan en vecka tillbaka står det tre containrar för olika grovsopor på innergården. Och i år tömdes de till och med regelbundet. Bra där!

Allt skedde över en natt. Trädet har fått vita blommor och träden i bakgrunden skira limegröna löv. Rätt läckert faktiskt.

Det första jag tänker på när jag ska tolka ”missa” är det stora antalet bussar, tåg och till och med flyg jag missat i mitt liv. Den siffran är tvåsiffrigt kan jag säga. Och jag lovar att missa ett flyg hem från Bulgarien på 1980-talet var inte roligt, dessutom svindyrt. Bara hemresan blev dubbelt så dyr som den två veckor långa semesterresan inklusive tre dagar i Istanbul… 

Prins Harry och Meghan
Ingen har väl missat den omtalade trädgårdsintervjun med Oprah Winfrey där hertigparet av Sussex, Meghan och Harry, lättade på hjärtat om det kungliga livet i Storbritannien. Nu är det dags för ett nytt tv-samarbete.

Den 21 maj har prins Harrys och Oprah Winfreys dokumentärserie om psykisk ohälsa premiär på Apple TV+. “The me you can’t see” är skapad och producerad av duon som tillsammans kommer att leda samtalen om mental hälsa och välmående, rapporterar Entertainment Weekly. 

Sommar i Stockholm?
Jag missade det definitivt inte, men i stort sett alla föräldrar till förskolebarnen i grannhuset gjorde det, nämligen att det blev sommar helt plötsligt – från ena dagen till den andra. Precis om vanligt i nollåttaland, bara lite sent i år. De flesta barnen fick tulta omkring i vinteroveraller och svettas i 23 graders värme.
 

Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera missar hittar ni här. 

PS. Alla bilder jag lägger upp har nåt med temat men inte nödvändigtvis nåtmed texten att göra;-) DS. 

18 kommentarer:

nalta norrland sa...

Såg på tvnyheterna ungar från Stockholm påpälsade värre än under vargavintern ;-) och jämförelsevis var Norrlands barn mycket mer lättklädda :D
träd som blommar kan jag inte kontra med... men häggen är på G och i morse såg jag en domherre... Du vet en sån där rödbröstad julfågel ;-)

LillaSyster sa...

Stackars barn.....men hallå personalen säger jag, de flesta barn har ju extra kläder med sig till förskolan, så de borde hittat något annat än overall att ta på. Att missa flyget lät inget vidare. Vi missade också en flight hem men pga strejk, så då fick vi en gratis natt i Paris, men jag kom inte hem till jobbet i tid.....
Snygg tolkning, den har du inte missat något i =)

Guldkryckan sa...

Stackars barn, det var en rejäl miss det får man ju säga.
Här missade vi ingenting, spöregn hela dagen, får gratulera till solen och värmen, tycker att det är våran tur imorgon ;)

Prins Harry med fru där, låter spännande, sådana program behövs ju även om jag själv nog inte skulle finna något intresse av att se det.

Men nu får du ha det fint Bp.

Susjos sa...

Snyggt illustrerat på ordet missa! Idag missade vi inte solen och värme, däremot missade jag att ta med både bikini och solskyddskräm, så nu är man lätt rosa i huden efter en dag i solen! Det är helt okey, solen och värmen är ju här!

Ditte sa...

Bra jobbat även denna vecka! Du fick till det hur bra som helst och med stor variation. Heja!
Fint att de i år tömmer containrarna ofta så det inte hinner bli så skräpigt runt om som det ofta blir.
Trädbilden är superläcker med alla skira färger. Svårt nu att ute missa allt det vackra.
Kan tänka mig att det inte var en hit att missa hemresan från Bulgarien med ett par extra dygn i Istambul. Men du fick ju titta extra på den staden.
Nej, trädgårdsintervjun missade jag inte men jag har missat att ett nytt samarbete med Oprah Winfery är på gång.
Ja, stackars barn i fel kläder idag. Kan inte föräldrar titta på sona "appar" och kolla vädret. Inte direkt så besvärligt.

Paula sa...

23 grader, och vi har inte kommit upp till tio ännu!
Men vänta bara! Det ser helt ljuvligt ut med alla träden på er gård! Jag har börjat ana något lite ljusgrönt på hängbjörkarna...men tycker det ändå är lite mysigt när det drar ut på tiden..
Jasså du är sån som är ute i sista minuten när du reser, jag är tvärtom, blir superduper nervös om jag inte är på plats minst en halvtimme innan avgång! När var jag i Bulgarien, måste ha varit 79 eller 80! Hade med mig liten dotter, bara hon och jag på vift, hon var väl tre år vill jag minnas.
Jag såg inte hela intervjun men valda delar, det räckte gott.

femfemman sa...

Overallerna är över, tack och lov!
Jag missade ett flyg med en hel dag jag... Helt sjukt. Men det ordnar sig oftast, även om man får betala för det.
Har hört om prinsparets uttalanden, men missat programmet.
Ha det gott!

Klimakteriehäxan sa...

Ja folk var verkligen olika klädda i dag! Luvor och vantar på en del, shorts och sandaler på exvis mig. Kolla in prins Harry med James Corden när de åker runt i LA, riktigt bra! Och roligt! Men hur han (och Oprah) ska kunna programleda något om psykisk ohälsa låter verkligen helt främmande.

Geddfish ♥ sa...

Grattis till 08-land som fick en sån sommarvärme! Helknäppt väder! Här steg det till 10 inkl dagsregn.

så fiffigt du fick ihop temat missa! Bra jobbat!
Trädgårdsintervjun såg jag, men det nya programmet som ska komma, den nyheten har jag missat. Vad det nu ska bli av det...

PBM missar jag gärna och enligt kommentarerna på nätet så är nog de flesta boende i stan rätt glada över att slippa nedskräpningen. Jag undrar jag, om det nånsin kommer åter. Corona lär bli kvar och detta handlar inte ens om 500 pers - det är tusentals bilar.

God kväll!

Ama de casa sa...

Det är svårt att klä sig rätt när temperaturen ändras på vår och höst. Själv har jag släpat runt på en helt onödig kofta länge, men nu har jag till slut varit tuff nog att lämna den hemma ;-)

Härligt att våren kläcktes ordentligt sådär över natten :-)

Du missade ingenting i din härliga tolkning!

Violen sa...

Det hade varit synd att missa försommardagen igår. Vi gick till hamnen och fikade men det var ingen större tillströmning av soltörstande Nyköpingsbor. Synd att de missade en skön stund där.
Det är mycket man kan missa men det är ofta inte så dramatiskt! Förstår att din miss i Bulgarien var både tråkig och dyr.
Tycker du har tacklat temat riktigt bra!

Annika sa...

Helt plötsligt fick ni högsommar. BOOM!!
Efter den kyligaste våren på över 100 år.
Det syns hur skirt och vackert och grönt det är hos er.
Vi har kyligt, bara 9 grader och blåst imorse. Värmen på i huset igen, och jag fick ta på mig vantar och scarf på min PW.
Galet.
Kanske kollar jag programmet på Apple+ vi får se...
Ha en finfin dag!

Stare Ström sa...

Undrar om det var hela sommaren det här. I så fall missade jag nog hälften.

svar: Du har helt rätt om sothönsen. I fjor gjorde de tre försök att häcka utan att något lyckades. Jag är imponerad av att de har lyckats hålla fem ungar vid liv. Nu är de så stora att de borde klara sig.

Carita Liljendahl sa...

Ja, grönskan kom snabbt även här, mellan tisdag och onsdag.
Grovsoporna - ibland undrar man hur mycket slit och släng vi har och varför. Jag ser en madrass som ser ganska fin ut. Den kanske är sliten i sig, för någon kräsen person - men tänk om den kunde komma till användning i ett härbärge, eller för någon annan som knappt äger nåt alls.

Vilt og vakkert sa...

Heisann, jeg mista visstnok hovedpoenget!

Lena sa...

Ja du, missa tåg, bussar, flyg mm mm var också det första jag tänkte på :) Där har vi samma handicap, blir både onödigt dyrt och onödigt jobbigt. Men i Bulgarien klarade jag mig från större missar.
Den där vita blomningen är himla fin och faktiskt ganska lätt att missa i stan. Den försvinner så fort. Precis som värmen, tur att vi inte missade den i alla fall!!!
Ett fullmatat intresseväckande och kul inlägg, tack för det! Intervjun har jag inte sett men innehållet har ju ändå varit svårt att missa.

Susanne ❤️ sa...

Även om det är varmt ska man svettas in våren sa alltid min mamma ;) kanske fler som hört det :) och så kanske man som dagis fröknar kunde tagit av barnen lite kläder ? eller det är kanske ngt man inte får göra utan föräldrars tillåtelse heller idag?

Grönskan kom snabbt och vackert blev det nu vill jag dock at det ska bli varmare mer än en dag så jag kan gå omkring i mina flippflopp :)
KRAM

Tomtan sa...

Sommaren är svår Att missa. Vi väntar än