fredag 14 maj 2021

Fem en fredag: Vecka 19 – ”Överflöd”

Nästan som förr. Antalet potentiella kunder i skoaffären Skechers var faktiskt fler än innan pandemin.

Nästan som förr här också. Men boulegänget hann bara med en omgång i 14 graders "värme" innan himlen öppnade sig. Vårkläderna hade också kommit fram. Det var ju 22 grader igår...


1. Vad har du för mycket av hemma?
Böcker (maken och jag), tidskrifter (maken). Böcker kan man i och för sig aldrig ha för många av, men frågan är om gamla bil- och MC-tidskrifter från sen 1950-tal kan räknas som memorabilia eller bara damsammlare;-) 

2. Vad skulle gärna få fyllas på automatiskt i din kyl?
Kelda mellangrädde som jag/vi använder i stället för mjölk i våra Nespresson. Öl och vin.

3. Vad är det mest onödiga i världen?
Mycket, beroende på vad man tänker på. Religion och krig. Äckligt småkryp som inte gör någon nytta i naturen. Lyxbilar. Alltid det senaste modeller av elektroniska pryttlar. 

4. Vad är något du alltid har att ge till andra?
Ett leende och/eller ett trevligt ”hej”.

5. Vad kan du göra hur många gånger som helst utan att tröttna?
Blogga, läsa böcker, fota, titta på fotboll och friidrott. Inte nödvändigtvis i den ordningen;-)

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”. 

PS. De dagsfärska bilderna har ingenting med inlägget att göra. Förresten har jag kommit på alldeles själv vilken ”ras” det fina trädet med det vita blommorna är. Det är ett vitt körsbärsträd. Till vänster i bild 2 ser ni ett rosa körsbärsträd. DS. 

18 kommentarer:

tant Hannele på Hisingen sa...

jo, vaccinerade gamlingar intar stan igen, trevligt. Jag har inte en enda tidskrift för mycket... numera har jag tidningar i Reader, kan ta skärmdum på recept eller liknande... jag är lite snål med leende

Guldkryckan sa...

En massa prylar av modell "för mycket" har man ju, har äntligen fått frugan att börja rensa en hylla här med "bra att ha" grejer ;)
Skor skulle jag behöva köpa också, fast, jag avvaktar lite till innan jag beger mig ner och provar ut ett par, sådant kan man ju inte beställa online utan risk för att det blir fel.

Skulle nog behöva läsk som regelbundet stoppades in i vårt kylskåp regelbundet.
Det går åt en del här periodvis.

Och så det där leendet igen, alla har skrivit det, instämmer till fullo och det kostar inget att ge någon det.

Ha nu en fin kväll Bp.

LillaSyster sa...

Tänk att jag började ditt inlägg med att förstora upp bilden på det vita trädet för att kolla in bladen och sa till mig själv liknar körbärsblad.....
Hmm helt onödigt då du själv kunnat artbestämma.
Sketchersbutiken är på pricken lik den som ligger i nya köpcentrart i Puerto Rico.....om den nu överlevt pandemin? Här var fint väder till strax efter lunch. Ha en bra kväll, här blir det ryggläge och bokhäng =)

femfemman sa...

Sketcher är supersköna. Har ett antal. Skor är f.ö. Något som det finns onödigt mycket av.
Fästingar, det kan vi nog enas om, att de är helt onödiga.
Kolsyrepatronen, den skulle jag önska fyllde på sig själv.
Leenden, det kan man slösa med.
Ha det fint !

Ditte sa...

Att "Scetchers´s" har besökare kan jag verkligen förstå. Populära var de även före pandemin och nu när många är "på och under gång" så ökar trycket på bar skor. Kul för firman. Var liknande när jag för några veckor sedan var hos dem på Sveavägen. Och bra skor är det.
Lite synd om boulegänget som fick ge upp. Här har vi haft en fin eftermiddag efter en mulen och regnig fm.
Kul att läsa dina svar. Stämmer helt in på svaren i fråga 3 och 4 .

Bokdamen sa...

Det finns nog grejer som en har för mycket av hos de flesta misstänker jag. ;) Trevligt med ett leende, ger det ganska ofta men glömde ta med det i mitt inlägg, vet inte vad det tyder på....det finns en hel del saker en inte tröttnar på, blogga och läsa är ett par av dem. :) ha en skön helg!

Geddfish ♥ sa...

Jag har ett par Sketchers, de är mjuka och sköna men nyligen när jag gick med dem på fick jag ont i ena foten. Bytte till ECCO, perfekt. Vi har ju olika slags fötter.

Jag har för många böcker också, även om jag rensat kraftigt. Försöker ge bort det jag kan.
Synd om det pigga boulegänget att det skulle regna. Här har jag sluppit regn idag. Hade strålande väder på fm.
Ha det fint!

nalta norrland sa...

Ett vitt körsbärsträd? Vita körsbär?
Hur som helst är det ett fint träd 😍
Vi har ett plommonträd i växthuset, förra året blommade det men inga bär... jag tror trädet har bott i vårt växthus 4 år.
Vi har aldrig än fått några plommon.
Nu regnar det å är fryskallt.
🤗

Paula sa...

Men oh, nu upptäcker jag ju mycket jag har glömt!Öl skulle absolut behöva fyllas på här också, så drygt att bära hem när man inte har bil! Och inte tröttnar jag heller på att titta på friidrott eller vintersport...
Tidskrifter från 50-talet bör man spara på, de är förmodligen mycket värdefullare än böcker! Böcker tar man inte ens in på loppisar längre för de går inte att sälja och tar stor plats! Jag rensade en full flyttkartong med bara kokböcker, frågade grannen om hon ville ha någon och hon tog hela kartongen! Fästingar och älgflugor är totalt onödiga i världen, andra insekter blir ju föda åt någon. Det är så himla fint med de blommande träden på er gård, förstår att folk flockas där.

Robert W sa...

Vi borde alla le lite oftare mot varandra. Äkta leenden alltså. Tillvaron skulle bli mycket bättre då.

Kina sa...

Så vackra träden är! Och så goa dom är det lilla boulegänget! Böcker gör ett hem tycker jag, men visst kan det bli för mycket. Har inte saknat dom jag rensade ur.
Klyvstjärtar (heter dom så?) är kryp som jag verkligen ogillar. Ryser i hela kroppen när jag tänker på att stoppa ner handen i brevlådan, och det bara rasslar där nere!!! Huvva´!
Fotbollen och friidrotten får mig också att rysa! Nävars, jag bara skoja! Men jag har föga intresse för det!
Ha det gott!

Mrs Calloway sa...

sniglar är ganska äckliga. tidskrifter är skrymmande. jag försöker göra mig av med. en och annan tidskrift har både maken och jag gallrat. jag ler inte åt alla människor nuförtiden

Ama de casa sa...

Nuförtiden är det svårare att le mot folk, men ett leende syns faktiskt även när det är bakom ett munskydd :-)

Det mest onödiga i världen just nu är Coronan om du frågar mig. Men det finns verkligen en himla massa onödiga saker och företeelser utöver skitviruset.

Väldans vackra träd! :-)

Hannas krypin sa...

Nej man kan inte ha för många böcker! Älskar kösrbärsblom, det kommer jag aldrig att tröttna på.

Susie på Stjärnarve... sa...

Vi hade för nåt år sen också för mycket av tidskrifter och böcker. Ändå hade vi gjort oss av med massor innan vi flyttade hit till Gotland. Men...det var inga problem med att bli av med dom, varken böckerna eller tidningarna. Dom senare var motorintresserade kompisar tacksamma för, böckerna både sålde vi och gav bort massor av!
KRAM/Susie

Klimakteriehäxan sa...

Tittar han i de där mc-tidningarna från 50-talet? Om inte är det definitivt skräp. Bläddrar han i dem ibland blir det besvärligare...

Freedomtravel sa...

Kan hålla me dom mycket! Just nu känns ju situationen i Israel onödig, eller låt säga, de senaste tusen årens bråk i den regionen känns onödiga. Så sorgligt.

Lena sa...

Alltså, jag är visst inte riktigt i takt med tiden - den skoaffären har jag aldrig hört om (rodnar). Å andra sidan känner jag stor släktskap med boulegänget så vi säger väl att det jämnar ut sig.
Om det inte vore för mellangrädde, fotboll och friidrott skulle jag lika bra kunnat klippa och klistra dina svar i mitt inlägg. Jag har lyckats rensa ut lite gammal facklitteratur, med tonvikt på lite. Och prånglar ut trädgårdsmagasin till svärdottern som mellansteg innan återvinningen. Men det hjälper inte långt...