söndag 9 maj 2021

Skyltsöndag #313

Ibland är jag lite extra glad över att ha en blogg, inte bara för att det är Skyltsöndag idag utan också för att det är perfekt att blogga när det regnar igen (eller om det är fortfarande).

Nu till min Skyltsöndag som är rätt okej. Enjoy!

Reklam för sista säsongen av ”The walking dead”. Allmänbildning är ju inte min starka sida, så det är föga förvånande att jag aldrig hört talas om serien. Oooops! Det ni ser på bilden är förresten en dörrmatta.

Min ständiga jakt efter tvättpluppar har ni ju kunnat följa här på bloggen. Har importerat via Amazon från England och/eller tagit med mig hem plupparna från Spanien respektive Polen. Blev rätt ställd när jag av en slump snubblade över Formils tvättkuddar hos Lidl. Nu har jag ju ett lager av Ariels variant hemma så det blir inte aktuellt på ett tag, men det är absolut ett fall framåt:-)

Viltbensbuljong hos den lokala Ica såklart;-) Nåt helt nytt för mig.

Veckans höjdare: Skrattade gott när jag såg den här skylten. Företaget heter alltså Grön Ko och finns i Värmland  - bra med närproducerat i Täby;-) Rätten är som ni ser fläsklägg med rotmos – mums! Grön Gris hade varit mera passande här kan jag tycka…

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

16 kommentarer:

Åke sa...

Äntligen skyltsöndag igen :) Viken tur att kunna krypa ihop vid en pc om det regnar :) Fläsklägg och rotmos nu fick jag abstinens :) Det här med tvättpulver och sånt... det är inte min grej att bedöma, låt mig erkänna helt offside. Viltbenbuljong lät faktiskt intressant!

Geddfish ♥ sa...

Jag har också fallit för dessa tvättkuddar sedan jag läste om Ama pluppar, så det är något år sen.
Jag får bara tag på Via men jag är SÅ nöjd med dem. Tack för tips om Lidls Formil, får kolla det vid tillfälle!

Fläsklägg och rotmos, mumsis filibabbsis. Min Sarah har nog besökt Grön Ko, de finns ju i Säffle och Karlstad.

Det var de skyltarna jag tog till mig idag!

Guldkryckan sa...

"Tvättpluppar" kan man ju aldrig få för många av enligt min ringa mening, här kör vi en annan modell fast det är frugans "bord", hon kan det där bättre än mig ;)
Viltbensbuljong har jag aldrig hört talas om heller, en nyhet även för mig således.
Undrar om det finns här i stan?
Låter ju intressant tycker jag faktiskt.

Fläsklägg med rotmos äter vi inte så ofta men smaskigt är det ju alltid när det serveras här.
Frugan älskar sådant, jag med.

Tillönskar dig en fin kväll Bp.

LillaSyster sa...

Mmmmm rotmos med fläsklägg, det var längesen jag gjorde. Hm får nog köpa hem ingredienser och göra det snart, hade ju passat bra med långkok idag då det varit inneväder. Men jag har lagar två nya recept den här veckan.
Snyggt skyltat! Nu håller vi tummarna för finväder till nästa vecka =)

nalta norrland sa...

Närproducerat får en ny innebörd 😏 rotmos och fläsklägg tack men nej tack 👎 det äter jag inte ✋🏻
Bra skyltat och den första ”dörrmattan” jo jag vet att tv-serien gått i typ hundra år men jag har inte sett ett enda program av ☠️ första avsnittet sändes tydligen 2010.

femfemman sa...

Den kon kunde vara spännande att se. Har en bild i hjärnan!Inte så vacker...
Tvättkorgar har jag aldrig hört talas om. Lite som kuddar till diskmaskinen, tycks det.Ett bra alternativ!
Regnet håller upp för en stund. Ska tydligen bli dunder och brak och sedan värme som gör att det kommer att växa så det knakar.

Ditte sa...

Tack! Flera höjdpunkter här- I alla fall från mitt sätt att se saker och ting.
"Walking dead" har jag sett några avsnitt av men serier är i princip inte min grej.Dörrmattan tror jag inte jag skulle satsa på men om man känner sig lite hotad kanske den kan vara ett moraliskt stöd.
Tvättpluppar har vi också och har köpt dessa som du visar hos Lidl.Men visst dröjde det innan vi hittade dem.
Reklamen för viltbensbuljong var verkligen en höjdare med sitt företagsnamn. Visst hade "Grön Gris" varit mer passande. Absolut.

byblixtra sa...

Den här skyltsöndagen innehöll många nyheter!
Walking dead har jag ju hört talas om men aldrig sett.
Visste inte att det fanns tvättpluppar men läser bland kommentarerna att de används av många.
Buljongen var också något nytt och har inte sett dem här. Fina förpackningar i varje fall.
Den maten hade rest en bit men det verkar vara bra mat. Lite kul blir det ju när företaget heter Grön ko och tillagar fläsklägg.

Paula sa...

Tvättplupparna har jag hittat, men dessvärre så kommer jag sällan ihåg att lägga i den i tvättrumman innan jag fyller maskinen, haha. En gång när jag använt en sån så hittade jag resterna av den när jag plockade ur tvätten, den ska väl upplösa sig helt är det tänkt. Vet inte riktigt om jag är kompatibel och litar på dem helt...
Lagad för hand, det imponerade på mig. Tur jag inte såg priset. Jag köpte en portion av exakt denna rätt förra veckan här i byn, definitivt lokal-lagat men köttet var nog från långtbortåtvägen, för vi har inga djur här i byn. Hur som så är fläsklägg en favorit hos mig, o det är sällan jag ställer mig och tillagar den själv, en hel fläsklägg är stor! Viltbensbuljong är säkert toppen, ger mustig smak åt grytor. Det säljs ju inte längre kött med ben i affären, något jag är så arg på. Du ser, jag hade åsikter om alla dina härliga skyltar!

KajsaLisa sa...

Jag har hört talas om serien men aldrig sett den, sen kör jag flytande tvättmedel. Den där rotmosen är lite dyr, men jättegod ätit den flera gånger. Länkar upp dig nu.

Lena sa...

Jag är lite mystifierad över tvättkapslarna såna finns ju "överallt"??? för vanlig tvätt för vittvätt etc (nåja kanske inte i min lilla ica närbutik men annars). Först läste jag tvättlappar och var ännu mer mystifierad, så risken att jag fattat fel på något sätt är uppenbar.
Serien har jag inte sätt och rotmos med fläsklägg är godis.

Ama de casa sa...

Jag har hört talas om serien men inte sett den. Inte min genre det heller, går lika mycket bort som sci-fi.

Tvättplupparna är superbra! Köper alltid Ariels och på Carrefour har dom ofta "ta tre betala för två". En gång tycke jag att jag var smart och köpte refillpåsar. Synd bara att det var diskmaskinspluttar. Haha! Hade jag ju stor nytta av, men en kompis som är lycklig ägare av en diskmaskin blev glad i alla fall :-)

Rotmos? Väldigt onödigt att sabba ett gott potatismos med morötter om du frågar mig... ;-)

Anita-Malta sa...

Har dessvärre inte följt jakten på tvättpluppar men klickade förstås på länken och ser att beställt hela nio förpackningar via Amazon!!! Det var många. Här på Malta kan man köpa dessa pluppar men jag föredrar faktiskt pulver, bra när man bara ska tvätta lite :)

Dörrmattan är inte snygg vilket förpackningarna till Viltbensbuljong däremot är medan den gröna kon känns en smula långsökt, ditt förslag skulle passat betydligt bättre.
Fläsklägg med rotmos, det var väldigt länge sen jag åt men visst är det gott!

Klimakteriehäxan sa...

Tvättpluppar är en nyhet för mig. Ska jag testa!
Dörrmattan är rätt läbbig, tycker jag. Inget välkomnande där!
Rotmos och fläsk, däremot - mums!

christian sa...

# Det är väl inte din dörrmatta hoppas jag...inte känner man sig välkommen då precis!
# Pluppar har vi till diskmaskinen
# Viltbuljong låter gott, heller aldrig sett...
# Lite överraskande att du gillar fläsklägg & rotmos!?!

Ha en bra vecka!

Carita Liljendahl sa...

Jag har aldrig använt pluppar eller kuddar i tvätten.
Även i diskmaskinen har jag pulver-system :-)