måndag 3 maj 2021

Glad måndag

Det är många som har blivit med hund sedan pandemin bröt ut.

En av få trutar/fiskmåsar på innergården än så länge. De var en plåga ifjol, men HSB satte upp ett antal fågelskrämmor på taken, och hittills verkar dom fungera.

Ett av två körsbärsträd på innergården. Det jag visar har alltid varit rosa, men i år är det vitt. Undrar varför. Det ska bli spännande att se vilken färg körsbärsträdet framför vår balkong kommer att ha.

Måste ju bara visar er dessa snittblommor. Fråga mig inte vad blomman heter, men den kallades för "sju veckors blomma" i blomsteraffären. Jag slog till. Blomman är inne på sin sjätte vecka nu och är fortfarande fräsch. Sådana blommor med ett pris på 119 kronor gillar jag skarpt:-)


Jo, det var en helt okej måndag, men jag var aningen avis när jag hörde på BBCs väderrapport att det är över trettio grader varmt i Grekland och Turkiet, medan vi än så länge får nöja oss med kyliga 10 grader - om vi har tur. 

Erik Olsson Fastighetsförmedling
Svarade i telefon idag trots att jag inte kände igen numret. Skrattade gott när tjejen presenterade sig. Hon jobbade på fashionabla Erik Olsson Fastighetsförmedling och erbjöd fri värdering av vår bostad. Hon är inte den enda mäklaren som är sugen på att sälja vår bostad. Kul att bo i ett attraktivt område:-) 

Typiskt svenskt
Orsakullen vill veta vad jag anser är typiskt svenskt. Det är mycket det: röda stugor med vita knutar, raggmunk på tisdagar och ärtsoppa på torsdagar, surströmming, kräftskivor, prinsesstårta, Kalles kaviar, hembränt, Volvo, Björn Borg och Abba. Det gör mig glad att det finns så mycket som är typiskt svenskt. Jag menar vi är visserligen ett avlångt land men har ju ändå bara drygt tio miljoner invånare.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”. 

Det är Orsakullan som har uppfunnit ”Maj 31 dagar”.

PS. Alla bilder är dagsfärska och illustrerar "Glad måndag" perfekt tycker jag. DS.

12 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Många som skaffat hund i pandemitider är det ju, hoppas det fungerar för folk även efter pandemin.
Över 30 grader?
Orättvist ju ;)

Hembränt är ju nästan tradition i vårt avlånga land, en guds gåva till mänskligheten eller åtminstone för mig en gång i tiden. ;)

Ha en underbar fortsättning på kvällen.

LillaSyster sa...

Zlatan och dalahästar också =)
Men solen har ju varit framme idag,man får vara tacksam för det lilla.... nu efter klockan fem har det regnat en del. Ha en bra kväll och vilken trevlig bukett, aldrig hört talas om.


Paula sa...

Hej och hallå, jag har aldrig sett de söta blommorna du handlat, körsbärsträd har jag sett, fast mest på bild. De trivs definitivt inte i Dalaskogen.
Fiskmåsar är inga favoriter direkt, de skränar och bajsar och flyger...
kan man leva utan, de ska ju hålla till ute till havs kan jag tycka, men vi har dem också här ibland. Förstår att det känns kul när värdet stiger på hemmet man äger! När jag ägde hus och lägenhet var på den tiden då räntorna var uppe på 70% och värdet sjönk som en sten!
Trevlig måndagkväll!

Geddfish ♥ sa...

Vilka söta sjuveckorsblommor! De ser ut som penséer med extra rosblad. Jag googlade men blev inte klokare, fick bara upp sju sorters blommor under huvudkudden. Det är väl också typiskt svenskt!

Visst har många skaffat hund under pandemin. Och ungdomen vinglar fram på alltmer ökande antal A-traktorer. Hörde också att folk vägrat gå till tandläkaren. Och stickbeskrivningar på Youtube har ökat sanslöst. Plus mycket annat.

Lekplatserna här är nog tio år gamla, men välskötta.

Trevlig glad kväll!

Ditte sa...

Visst blev det en bra måndag. För egen del satt jag på balkongen i ett par olika omgångar och en del sol var det och i lä riktigt behagligt.
Har också noterat att hundägarna ökat. DE plus antalet som är ute och går här längs kajen. Både med och utan hund.
Även här är det ganska lugnt på trut/måsfronten. Pinnarna på taken som föreningen satt upp gör verkan. Och till oss kommer de inte eftersom vi har plastugglan på balkongen. '
Intressant att körsbärsträden hos dig bytt färg hos oss är det fortfarande rosa. Men man vet aldrig...
Fantastiska snittblommor som stått så länge. Bra ursprung och god omvårdnad är nog ett par av knepen.

Kul att bo i attraktiva områden. Det är ju verkligen brist på lägenheter till salu i Stockholmstrakten. Även vi blir uppringda då och då av olika mäklare som vill att vi ska sälja. Men det finns inte i planerna.
Visst finns det mycket som är svenskt.Instämmer i dina tankar men vill lägga till all grönska och att vi kan dricka vatten direkt ur kranarna. Kanske skulle även Zlatan vara med på en hörna. Och dalahästar.

Susjos sa...

Ett härligt glatt måndaginlägg!
Å visst finns det mycket som är typiskt svenskt, jag googlade och fick upp lite hur utlänningar ser på oss!
Surströmming är absolut väldigt svenskt!
Ha det gott!

Elisabeth sa...

Det händer mycket en glad måndag om man har ögonen med sig!
Trevligt med blommor som håller länge! Här har måndagsglädjen varit i tvättstugan och så vid spisen. Ha dé gott!

KajsaLisa sa...

Undrar var alla hundar skall ta vägen när alla inte kan jobba hemifrån längre. Man kanske skulle starta hunddagis.
Jag har inte hunnit spana in några körsbärsträd i år, får skynda mig på.

Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv sa...

Visst har det blivit många hundar nu. Tror dock att det är många som blivit gladare av saken, jag som exempel. Skulle mått mycket sämre utan skolla absolut. Så himla fint med körsbärsträd, synd bara att de blommar ut så fort :) .

Många tog med Kalles Kaviar, det är nog verkligen svenskt :D.

Ama de casa sa...

Här ökade nog också hundbeståndet, speciellt under karantänstiden då det var en av fåtaliga giltiga anledningar att få lämna sitt hem. Att rasta sin hund, alltså. Folk lånade också hundar av varandra... Har nog sällan funnits så välmotionerade hundar här förr :-)

Fiskmåsar är vackra och det är även dom turkduvor som håller på att driva oss till vansinne här med sitt ho-ho-hooo-ande. Vackra ja, men varför måste dom leva om så mycket???

Många typiska svenska grejer där och jag tänker även på midsommarfirandet när det hoppas grodor runt stången :-D

Roligt att ni bor i ett så attraktivt område!

Eva sa...

Jo tack. Det där med vovvetrenden märker vi också av. Bara hussarna och mattarna plockar upp hundbajset och inte låter hundarna skälla för mycket går det an. Måsar är ett annat helsicke. Man kan bli galen när de skränar och skräpar ner.
Märkliga blommor!
Ha det bra!

Annika sa...

NU syns det att din vår kommit en bra bit på väg. Härligt.
SAMMA här, så många som skaffat hund under pandemin, flera av våra grannar.
OCH återigen samma, blir kontaktad nästan dagligen av ngn som vill sälja vårt hus. Bostadsmarknaden är het nu. ONEKLIGEN!!!
Men det är väl nästan omöjligt att hitta nytt om man nu skulle sälja eftersom det är så överhettat. man skulle behöva flytta ut i en buske isf. HAHA.
Har inga planer på att sälja fö.
:-)