fredag 21 maj 2021

Fem en fredag: Vecka 20 – ”Oväntat besök”


 
 

1. Om 20 minuter får du oväntat besök, vad skulle du behöva städa?
Allt och inget. Jag menar om någon kommer på besök utan förvarning så får h*n stå ut med hur det ser ut. 

2. Vad skulle du kunna bjuda på för fika?
Nespresso, te, apelsinjuice, öl, vin och Merci. Har alltid en box Merci i kylskåpet, just i fall att. 

3. Hur skulle du behöva fixa till dig?
Ja, just idag hade jag nog fått ta på mig ”anständiga” kläder. Balkonghäng-kläder är kanske inte de mest lämpliga för att välkomna oväntade gäster;-) 

4. På frågan hur dagen varit, vad skulle du svara?
Helt suveränt! 

5. Vad använder du för skäl till att ditt besök behöver gå?
”Nej, nu ska jag nog blogga lite, det har jag inte hunnit med på hela dagen”. Ungefär så;-) 

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”. 

PS. Som ni ser har bilden absolut någonting med inlägget att göra. Imorgon blir det en mycket trevlig överraskning signerad Åsa till temat bokmärken. So stay tuned! DS.

20 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

ganska sällsynt att gästerna kommer för att städa :)

LillaSyster sa...

Bra svarat =) Kommer man oanmäld så har man med sig fikabröd och man kommer ju inte för att göra en städinspektion utan för att träffas. Ha en skön kväll!

femfemman sa...

Haha, kul svar. Har du inget vanligt kaffe hemma. Antar att Nespresso är en kaffemaskin. Dottern hade en sådsn förut, men jag tyckte att det blev lite dålig med kaffet. Jag vill ha riktigt kaffe, svart och starkt.
Merci, absolut bra till kaffet. Här finns det alltid bullar i frysen. Ett måste som jag känner, att baka bullar då och då...
Mjukbyxor och hoodie...nä, jag skulle nog ta på jeans och tröja...Ha det gott!

Geddfish ♥ sa...

Åh, detta heliga kaffe!
Det skulle jag kunna göra ett helt blogginlägg om, men vem bryr sig? Jag har haft alla de sorters maskiner. Min Pusselbit envetades med att koka upp vatten och sen hälla vattnet i en Melitta med uppvägt kaffe i filtret och så i en glaskanna, som stod på låg värme på spisen. Enl. finsmakare är detta det rätta ;)

Jag har aldrig gillat att bli "tagen på sängen" alltså oväntat besök. Men det har ordnat upp sig. Numera kommer ingen in apropå.

Kul att läsa dina svar!

Ditte sa...

Kul att läsa dina svar. Några små fnitter blev det helt klart.
Här får vi då och då besök utan förvarning så jag är ofta helt oförberedd. Men så var det när jag växte upp också. I och för sig kommer man bara in i vår port med kod så det är ju ingen anstormning.
Och snart får vi ett nytt låssystem där vi via mobilen måste släppa in besökare. Ja, inte då de närmaste som har taggar. Någon rusch här av besökare är det ju inte men vi har trevliga grannar.

Klimakteriehäxan sa...

En ask Merci i kylen utifallatt???? Helt uteslutet. Jag skulle äta upp den själv, på raken.

Susjos sa...

Trevligt, vi bor ju ganska nära varandra... kanske man skulle ta och dyka upp!
Ha en fin fredagkväll!

Lena sa...

Hahaha vilka braiga svar. Jag gillar! Hos dig skulle jag gärna dyka upp oväntat och känna mig välkommen. Ingen av oss behöver heller vara överdrivet anständigt klädd. Rött vin och Merci, Tackar som bjuder! ;-)

PS ja idag har bilden oväntat mycket med inlägget att göra DS.
PS 2 absolut ingen kan vara mer impad över mitt bullbakande än jag själv.

Robert W sa...

Jag har en känsla av att Merci och Toblerone var sånt som man kunde få om någon varit ute och flugit utomlands. De fanns inte i butikerna i Sverige. Konstigt.

Anki sa...

Kul att läsa dina svar ... sitter här med ett leende :)
Ha en fin pingstafton!

Mrs Calloway sa...

choklad i kylskåpet? skulle aldrig fungera! jag skulle smälla i mig den sakta men säkert. eller varför inte med en gång?

Ama de casa sa...

Merci brukar jag köpa när det är extrapris på dom på Aldi och det är det rätt ofta. Fast dom blir sällan långlivade i kylen ;-)
Braiga svar!

Guldkryckan sa...

Oväntade besök får vi aldrig, folk får ansöka om besökstillstånd tre dagar i förväg annars blir det inget ;)
Men visst, i värsta fall har man ju alltid kaffe och kakor att bjuda på och kanske lite annat.
Men både jag och frugan vill gärna ha en dag på oss att plocka iordning lite innan ev besök.

Ha nu en fin Lördag Bp.

Susie på Stjärnarve... sa...

Eftersom min gubbe har ett släng av "pedanteri" så ser det sällan alltför jäkligt ut, men damm det är det gott om. Träden fäller ju sitt pollen just nu, så man kan torka av ett bord, gå ut i köket och hämta nåt och när man kommer tillbaka ser det dammigt ut igen.....
KRAM och TREVLIG HELG/Susie

christian sa...

Du har svar på allt.....Merci i kylskåpet utifall? Där skulle den inte bli långvarig hos mig....

Kina sa...

Ojojoj, vad gott! Med Merci. Men det skulle inte funka hos mig. Någon äter upp allt sött i detta hus! Fast jag tycker också att man få ta det som det är om man kommer utan förvarning, och det är oftast de roligaste besöken! Det beror ju på vad belkonghäng-kläderna består av! Kan vara kul att se besökarens min om det är alltför ekivokt! 🤤 Ha det gott!

Bokdamen sa...

Haha härliga svar! Oväntade besök är jag uppväxt med att det kom titt som tätt, men som vuxen sker det i stort sett aldrig, vet inte varför men jag gör inte heller oväntade besök så....;) ha en fortsatt skön helg! Här åskar det och regnar som tusan nu....

nalta norrland sa...

Om jag kommer på oväntat besök så gör det mig inget hur det än ser ut hos Dig eller hur Du är klädd bara Du har kläder på Dig 😜 kommer folk på oväntat besök vilket typ inte händer numera efter pandemins första månader så blev det stiltje på umgängesfronten 😒 men OM så går den oväntade besökaren stå ut med verkligheten 🤪

Paula sa...

Jag måste säga att Finland och Sverige skiljer sig mycket åt vad gäller visiter och besök. I Finland var det naturligt att man hängde hos varandra, både hos grannar och vänner. Man kom oanmäld som den naturligaste sak. I Sverige åkte almanackorna fram och en tid, oftast fyra veckor framåt i tiden, bokades in. Jag fattade ingenting när jag var nyinflyttad. Men ack, nu är jag nästan likadan själv, o under pandemin går man ju inte in hos varandra alls, o det passar mig rätt bra. Så fiffigt att ha choklad i kylen, skulle funka här också eftersom jag inte själv blir frestad.

KajsaLisa sa...

Håller fullständigt med dig, det räcker att skrubba toaletten och slänga in ett par dagars disk i diskmaskinen :)