torsdag 6 maj 2021

Tråktorsdag

Vet inte vad det är för träd, men knopparna fryser, det syns på dom;-)

Det stämmer vad som står på den lilla skylten som förresten har fått vara med i Skyltsöndag för ett tag sedan. "Ja, man kan på andra titta". Bildbeviset har ni här;-)

Vissna eller ruttna, eller både och...


OM!!! Fyra plusgrader, regn och blåst. Det kallar jag tråktorsdag. Avstod dessutom från att fota alla containrar för grovsopor, el- och elektronikartiklar som HSB har ställt upp på innergården i morse. Åsynen av sopor är ju minst sagt tråkigt, men himla skönt att bli av med en massa skräp;-) 

Att konversera på distans
Som vanligt gjorde jag nåt åt denna urtrista dag, men måste medge att det inte är så värst roligt att sitta ensam vid ett bord och konversera med sällskapet vid ett annat bord. 

Gett upp
Blommorna i en av det stora blomsterlådorna på innergården har gett upp redan innan det kanske blir vår igen, tråkigt det också. 

Fria drinkar eller fri mat
Det beror helt och hållet på var jag befinner mig. Om jag är på en kryssning med Finlandsbåten och betalar för buffématen, är det helt okej med fritt vin i obegränsad mängd – om man tål alkohol vill säga... och buffémat.

Är jag däremot i Spanien och tar en drink på en bar/restaurang ingår det för det mesta fri mat i form av en tapa. Gratis är rätt gott i Spanien;-) 

Det är Kajsalisa som har uppfunnit Tråktorsdag. 

Det är Orsakullan som har uppfunnit ”Maj 31 dagar”. 

PS. Även idag har bilderna jag lägger upp absolut nåt med inlägget att göra. DS.

12 kommentarer:

Guldkryckan sa...

4 plusgrader var ju lite väl lite tyckte jag och beslöt kolla hur det är här i skrivande stund, 6 grader.
Vilket skitväder!!!
Gratis är gott, har ju sett hos Ama, fint där och kan ev bli vårt nästa resmål igen.
Tråkig torsdag var det minsann idag, den tråkigaste på länge men det kommer väl fler tråkiga torsdagar vad det lider, man vänjer sig ;)

Ha en fin kväll Bp.

Stefan Karlsson sa...

Håller med att torsdagen den 6:e maj inte var den roligaste. Annars är torsdagen en av veckans toppar. Mest beroende på att fredagen kommer dagen efter.

LillaSyster sa...

Lugn bara lugn, Alunroten i sist bilden behöver bara lite kärlek. Bort med de vissna bladen så kommer de ny snart att se så fina ut. Trädet påminner om ett körsbär.... men jag kan ha fel=)
Håller med dig vädret är bara så tråååååkigt. 6 plusgrader sa bilen då jag hämtade ut ett paket, men flaggorna stod rakt ut det känns mer som nollgradigt när vinden ligger på. Hörde av min faster att det snöade lite på henne då hon var ute på sin morgonpromenad en bit utanför Jönköping.
Här ha det i alla fall "bara" regnat.....men med den här kylan och allt regn, så vet i sjutton hur vissa växter kommer att må.
Nu hoppas vi att värmen kommer =)

femfemman sa...

Nu kommer snart värmen! Då blir det en explosion i grönt. Ser fram emot att bli bländad av solsken och grönt. Än får vi klä på oss ordentligt några dagar, sen blir det sommarkläder som gäller. Härligt!

Ditte sa...

Visst var det en tråkig utedag idag. Instämmer helt. Men jag gav mig ut en vända men så mycket gladare blev jag inte. Men blöt.
Tycker du illustrerar denna dag riktigt bra.
Jag tog under dagen ett par varv ute på vår innergård och det var desto muntrare med ett 10-tal körsbärsträd i blom men som snart blommat över. Njöt även av x antal blommande magnoliaträd.
Verkligen trist att sitta vid olika bord och fika. Och till vilken nytta.
Men snart kanske det blir bättre tider. Hoppas

nalta norrland sa...

Här har det snöat och haglat å blåst kallt, känns mer som november än maj.
Men ändå har denna dag då jag mestadels vilat mig kända bättre lugnare än igår.
J jobbar än... jag träffade honom vid 3tiden å då visste fan inte när han skulle göra kväll.
Blommorna i Din rabatt ser lite ledsna ut 😅 men det blir säkert bättre 👍
Att sitta vid var sitt bord och fika när man är ett sällskap som följs å till å med bor ihop känns ju knäppt.

Geddfish ♥ sa...

De där tråkfärgade växterna bredvid de gröna kommer att ta sig. Jag har här häckar som är höstbruna varje vinter men snart, så kommer nya gröna blad.

Vädret har varit skittråkigt idag tills kl 15, då kom solen och drog mig ut på promenad.

SÅ fikasugen i vimlet är jag aldrig så att jag skulle välja ett ensamt bord för en person, ser ju eländigt tråkigt ut, nä då får det allt vara, haha.

Imorrn har jag beställt fint väder!

Anki sa...

Vädret är inte världens roligaste ... men om SMHI har rätt så är det bättre på väg!
De vissna blommorna där ... de kommer nog att sätta fart och växa till sig så snart vädret blir lite varmare - de har nog bara inte vaknat ur si vintersömn än.

Paula sa...

Sorgligt att se de vissna blomstren, men våren är oberäknelig i detta land! Här skulle ingen plantera ut något ännu på ett tag, väl medvetna om att även om det blir varmare så kommer järnnätterna i maj då frosten slår till. Men tjugo grader pratas det om även här i början av nästa vecka, halleluja!De svulstiga knopparna i första bilden vet jag inte heller vad de är, men kanske någon annan vet.
Nu läser jag att blomstren kommer igång igen när det kommer värme, så skönt att de inte tvärdött vilket man kunde tro!

KajsaLisa sa...

Håller med, växterna ser ut att ha det jättetråkigt, kan inte vara kul att vara knopp i det vädret vi haft. En gäst, måste man hålla två meters avstånd till sig själv då? :)
Tack för länkningen.

Ama de casa sa...

Fy vilket trist majväder... Hoppas det ordnar till sig snart! Här har det i alla fall gjort det, tack och lov. Sol och 19 grader just nu :-)

Märklig regel med antal personer per bord beroende på var ingången är placerad. Nu får vi sitta 6 pers vid borden oavsett var ingången finns. Fast vi sitter alltid ute ändå.

Håller med dig om att gratis är gott och det oavsett var man befinner sig :-D

Susjos sa...

Ja, vad är det med vädret i maj månad? Det ska vara sol och värme! Suck! Just nu sitter vi i bilen på väg upp till Norrtälje, och regnskurarna avlöser varandra. Men vi behöver lite miljöombyte, och då råkar det vara städdag på landet i morgon ...hm...
Ha en fin fredag!