söndag 2 maj 2021

Skyltsöndag #312

Veckans skyltskörd innehåller bara ”seriösa” skyltar. Sista bidraget är dock ett undantag och det är återigen bästisen Yvonne som har levererat det. Tusen tack:-) Hoppas ni därute gillar mina skyltar. Enjoy!

Ett stenkast från där jag bor finns Tibblevallen, hemmaplan för Täby FK som grundades 2012 efter sammanslagning av IFK Täby och Täby IS. Vi pratar fotboll alltså;-) Kan lugnt säga att det har gått strålande för klubbens herr- och damlag. Från att har harvat i Div. IV och V spelar båda lagen nu i Div. I. Kul att klubben har ett samarbete med Täby Centrum.

No comment;-)

Täby Centrum har rena och väldigt fina toalettutrymmen. Döm av min förvåning när den här skylten stirrade mig i ansiktet när jag ”sjönk ned” på toalettstolen i båset. En minst sagt ovanlig placering för en skylt med just det budskapet. Köper idén faktiskt. Undrar om dekalerna även finns på herrtoaletten...

Veckans höjdare: Kolla den här skylten! En oslagbar kombo - El & Väskor! Kult. Butiken ligger vid Spånga Torg och det är som sagt Yvonne som fotat skylten. Å det var då en himla tur att hon passade på. Enligt butikens Facebooksida upphör nämligen butiken och utförsäljningen börjar imorgon.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

19 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Bra placering för den skylten från kvinnojouren tycker jag, är ju mycket elände på det området ute i landet, fint att kvinnor kan få hjälp.
Många män är ju inte som de ska :(

Jo, du är ju min enda informationskälla när det gäller fotboll, fortsätt med det Bp, bra att veta lite om vad som pågår under VM och annat.

Ha en fin kväll Bp.

Klimakteriehäxan sa...

Har varit på Spånga torg en endaste gång, för länge sen. Vill minnas att det var gnska gott om kul butiker där - då.
Bra skyltskörd!

Åke sa...

Du och din fotboll :) Men så roligt at det går bra. Genomgång!!! Kan alla läsa tro? Det här med kvinnovåld är verkligen på tapeten nu, och det är på tiden. El & Väskor... vilken rolig blandnings. Roliga skyltar du fått ihop. En fortsatt trevlig söndag på dig BP.

LillaSyster sa...

Det var en udda kombo i den butiken, hmm är det pga pandemin den tvingas stänga?
Bra budskap inne på toalettdörren. Roligt att det går bra för det lokala fotbollslaget. Syrran hade pratat med en landslagsspelare igår... Jessica Samuelsson, vad de pratat om vet jag inte. Jag gissade på att hon snackat med Zlatan, då jag skulle gissa, men det enda som var rätt i min gissning var att både J & Z spelat i Rosengård
Ha en bra kväll! Jag har lagt benet i högläge =) flera gånger under dagen- det går på rätt håll.

LillaSyster sa...

Det var en udda kombo i den butiken, hmm är det pga pandemin den tvingas stänga?
Bra budskap inne på toalettdörren. Roligt att det går bra för det lokala fotbollslaget. Syrran hade pratat med en landslagsspelare igår... Jessica Samuelsson, vad de pratat om vet jag inte. Jag gissade på att hon snackat med Zlatan, då jag skulle gissa, men det enda som var rätt i min gissning var att både J & Z spelat i Rosengård
Ha en bra kväll! Jag har lagt benet i högläge =) flera gånger under dagen- det går på rätt håll.

Susjos sa...

Säger också att det var ett bra budskap där på toaletten, hoppas bara att kvinnorna vågar ringa. Vi hade visitkort från kvinnojourer på vår gamla avdelning i väntrummet, nu vet jag inte om de finns kvar, hm, måste kolla det!
Snyggt skyltat som vanligt!
HA en skön kväll!

Ditte sa...

Bara att gratulera till ännu en lyckad skyltning.
Och jag gratulerar även Täby FK att det gått så bra. Hade ingen aning om att de spelade i div.1. Men nu vet jag.
Ej genomgång tycks vara på modet nu. Har sett liknande på flera ställen i stan. Och om man inte passerar blir det inga inköp- Så enkelt är det
Undrar också om motsvarande skylt finns på herrtoan. Men med tanke på det ökande våldet mot kvinnor välkomnar jag den verkligen.
Sista skylten är en hit. Just kombon El & Väskor är något speciell. Kan förstå att butiken upphör.

nalta norrland sa...

Då Du enligt mig är en fena på skyltning är dagens bidrag inget som förvånar mig... Du hittar bästa skyltarna varje söndag.

Om jag ska vara ärlig tror jag kyrkan är stängd på grund av det blir för dyrt med att värma upp den å därför får kyrkobesökarna hålla till godo med församlingshemmet. Det var nämligen en stängd kyrka vintertid även innan corona.

El & Väskor låter småskumt... tro om det är/var ett familjeföretag där frun sålde väskor å mannen var elektriker ;-) här på byn fanns tidigare en byggfirma Du vet som säljer diverse allt från bräder till spik, men så ville frun sälja barnkläder å sånt då öppnade hon upp en barnklädesbutik mitt i bygghandeln, då slapp hon hyra lokal.

Nu gick både bygghandel och barnklädesbutik i KK så det var ingen hit direkt ;-)

Paula sa...

Så kul att det går bra för fotbollslagen, speciellt när du själv är en fotbollstjej som älskar den sporten! Vårt lag harvar i div. 7 o det är inte illa, för det var när flyktingarna kom 2015 som fotbollen återuppstod och den lever ännu trots att inga flyktingar bor kvar. Toaskylten är jätteviktig, vi har en liknande, inte på toa, vi har inga offentliga toaletter, men på anslagstavlan. Ett mycket viktigt budskap.
Och vad säger man om den sista skylten, vilken egensinnig kombo! Så synd att inte butiken ska leva vidare, den jäkla butiksdöden! Toppenskyltar BP!

Geddfish ♥ sa...

En toppenskyltning som gav väldigt många tankar! Man kan inte kombinera allt, som exempel el och väskor??
Jag tycker det är bra med "Ej genomgång" och "handla ensam" för varför ska en hel flock ta upp en affär i dessa smittotider? Kanske ens köpa något...
Trevlig kväll!

KajsaLisa sa...

Bra initiativ med burkarna. Det ser verkligen inbjudande ut att handla i den butiken, har dom så stora problem med folk som rantar runt i centrumet under Coronatiderna.
Det kanske behövs en dekal där med, men iden är ju rätt smart, män som misshandlar har ofta ett stort kontrollbehov, men dit inkommer dom inte.
El och väskor kände jag igen, jag är inte i Spånga så ofta men den sticker ju ut. Tror det fungerar rätt bra för jag tror affären funnits länge.
Länkar upp nu.

Anni sa...

El & väskor har funnit länge i Spånga, men i andra lokaler (ett hus som nu är rivet). Bra sortiment och trevlig personal men fel varor under pandemin. Omsättningen på resväskor är minimal. Jättetråkigt!
I lokalen bredvid öppnades en kaffe- och tehandel strax innan pandemin drog igång. Den går det inte heller bra för, nu är de nere i att bara ha öppet på lördagar.
Men sushin några dörrar bort har så god sushi att jag inte längre behöver ta mig till Esas vid S:t Eriksplan!

Mangeln kommer från lilla fasters hus (hon har inte Alzheimers, bara "vanlig" demens) och jag har haft den i några månader. Försöker lära mig att få lakan och handdukar släta (inte frottén som låg på bilden) och fascineras över hur platt allt blir!

Anki sa...

Budskapet på toaletten sitter på en riktigt bra plats - hoppas att den hjälper några som är drabbade.
Kul att fotbollsklubben i Täby blomstrar!
En kanonbra skyltning!

Ama de casa sa...

Ja, det var onekligen en något annorlunda kombination i den affären...

Ett bra ställe för toaskylten! Där har ju kvinnorna en frizon utan eventuella plågoandar.
Lite som skyltarna "Behöver du tala med nån?"+telefonnummer som satt vid Cliffs of Moher på Irland. En hjälp i rätt riktning kan man säga.

Det verkar som både du och jag hade fotboll i åtanke i veckans skyltning. Lite mindre överraskande när det kommer till dig :-D

Snyggt skyltat som alltid!

Susie på Stjärnarve... sa...

Det är fruktansvärt att en del ska behöva uppmanas till att söka hjälp mot våld! Om min gubbe en enda gång hade hotat/lyft handen mot mig så hade jag direkt lämnat honom. Alltså redan efter första gången...för får det fortsätta så trappas det tydligen upp!!
KRAM/Susie

christian lehmann gisler sa...

1. Kul när lokala mindre föreningar firar framgångar!
2. Ska det behövas att uppmärksamma på sånt i dessa tider?
3. Våld i nära relationer är ett stort problem, svårt att komma åt så alla initiativ är ju bra!
4. Sista är bara såååå bra .... hahahahaha el & väskor .... kanske nåt att ta efter .... rör & underwear ..... grus & skor.....

Ha en fin vecka!

Elisabeth sa...

Fin skylt för att stödja förening! Skylten på toan tror jag verkligen kan komma till hjälp, men jag tvivlar på att det finns en liknande på herrtoan! Senaste bilden visar en något ovanlig kombo, som kanske inte gick så bra i Corona-tider.

byblixtra sa...

Så roligt att det gick bra för de sammanslagna fotbollslagen. Kul och bra idé att man kan stötta föreningen genom att panta burkar.
Det var en tydlig uppmaning från klädbutiken.
Bra att de satt upp informationsskyltar på toaletterna och visst kan man fundera över om det finns likadana på herrtoaletterna.
El och väskor var en ovanlig kombination av varor i en butik men passar alldeles utmärkt i Skyltsöndag. :-)

Carita Liljendahl sa...

Vill minnas att jag kollat någon av Täbys matcher men det var 1998 så det var länge sedan :-) Men fint att man kan panta burkar till förmån för föreningen!
De där gula Täby Centrum-skyltarna saknar jag, ja - jag saknar Täby överlag - men via dig har jag ju kvar en viss kontakt dit. Tack för den!