måndag 17 maj 2021

Glad måndag

Foto
Foto: CNN, UEFA

Bilden har ingenting med inlägget att göra, men den är rätt rolig ändå. Lite sportig liksom;-)

Jomen visst var det en glad måndag, mest på grund av att gårdagskvällens final i Champions League för damer  mellan Chelsea och Barcelona på Gamla Ullevi blev så bra som den blev. Som gammal fotbollsspelare är jag så oerhört glad över utvecklingen inom damfotbollen. Alla europeiska herrklubbar med lite självaktning har verkligen satsat på att även ha ett damlag på samma villkor som herrlagen. Okej, inte lönemässigt då, men väl vad gäller förutsättningar på och utanför planen. Eloge! Det tog ett tag (läs: flera decennier), men de europeiska storklubbarna har lyckats. Äntligen! 

Chelsea-Barcelona 0-4
Det tog Barcelona bara 28(!) sekunder att göra 1-0 mot Chelsea. 13 minuter senare stod det 2-0. Chelsea hämtade sig aldrig efter denna chocköppning och Barcelona kunde näta ytterligare två gånger innan första halvleken var slut. Utklassning var bara förnamnet. Vem hade trott att 2019-års tvåa (Barcelona förlorade då med 1-4 mot Lyon) skulle få en så gruvlig revansch. Det där med "kom igen!" är uppenbarlingen inte bara en klyscha...

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

16 kommentarer:

Ditte sa...

Visst är det en glad måndag. Norges nationaldag dessutom. En dag som man ändå vet varför den firas. Och norrmännen gör det ordentligt.
Kul med Barcas seger också och såg största delen av matchen. Bara att gratulera. Och första gången de tog denna seger. Härligt. De kom igen! Extra roligt att man nu äntligen börjar satsa på damfotbollen.

femfemman sa...

Tänkte på dej, då jag såg resultatet på text-tv i går kväll.
Maken, som annars är fotbollsnörd, tittar mycket sällan på damfotboll. Då får det gälla final eller semifinal i ett större mästerskap som EM eller VM. När jag frågar varför han är så nördig vad det gäller herrars fotboll men inte damers, så svarar han att det är fråga om två olika sporter.
Jag är inte den som kan uttala mig i fallet. MEN jag ser stor skillnad på allsvensk fotboll- herrar- och herrfotboll som spelas av lag från England, Italien, Spanien... ja, ligor med världsspelare - dit de svenska unga killarna strävar att också ta plats.

För ovanlighetens skull så använder jag datorn att kolla och kommentera din blogg på. Måste säga att det ger dina bilder ett helt nytt perspektiv. Får skärpa mig, och inte vara så bekväm att jag bara använder mobilen.... Dessutom, MYCKET lättare att kommentera. Ha det gott!

Geddfish ♥ sa...

Fartiga bilder hos dig! Och lätt att läsa din blogg vare sig i dator eller mobil. Enda skillnaden är om jag vill kommentera med emojs eller inte.
Dock kan en del bloggar vara bättre i mobilformat, vet inte varför.

Ändock, glad måndag till dig!

Guldkryckan sa...

Damfotbollen har ju kommit en bra bit på väg, en liten bit är det ju kvar dock.
Men inom 10 år ska de väl vara mer på samma nivå lönemässigt, hoppas jag.
En eloge till de som kämpar.

Ha en fin kväll Bp.

LillaSyster sa...

Vilka glada tjejer!
Oj, vad sammanbiten han ser ut och verkligen fokuserad på sin backhand. Snyggt fångat av dig!

KajsaLisa sa...

Riktigt glada tjejer. Snygg forehand med mattpiskan :)

Paula sa...

Vi finnar är så usla på fotboll, brukar skoja att alla i laget behöver få sin egen boll, för dom är inga lagspelare. Nu får jag väl äta upp mina ord lite när Finland är med i EM för första gången. Och visst unnar jag dem det.
Ja nog är det märkligt att så många (läs de allra flesta) fortfarande är så himla orättvisa beroende på kön. Och svenska fotbollstjejerna är nog mångas andra länders föredömen

Anki sa...

Tror farbrorn med mattpiskaren är en f.d. tennisspelare - snygg stil!

Ama de casa sa...

Grattis till Barcelona-tjejerna då :-)

Mannen angriper tydligen mattan med en backhand, jag brukade använda forehand :-) Vi piskade mattorna på taket här och blev då tillsagda av presidentskan i föreningen att så fick man minsann inte göra. Så nuförtiden slipper vi piska mattorna :-D

Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv sa...

Hehe skrattade till lite eftersom att jag idag delade en bild på Facebook kring att fotboll är så tråkigt ;D . Sedan sitter man här och läser den raka motsatsen ditt brinnande intresse för just fotboll ;D.

Susjos sa...

Oj så glada tjejerna i Barcelona blev, stort Grattis till dem såklart! Vet inte om maken tittade på matchen, jag cyklade ju till jobbet jag!

Cool bild på mattpiskaren, svettigt värre ju att piska mattor!

Ikväll ska jag titta på TV, dags för semifinal 1 i ESC!
Ha det gott!

christian sa...

Snacka om kontraster....han med rottingen såg inte så glad ut..... :)

Annika sa...

Heja tjejfotbollen säger jag också!!
KLART att alla klubbar med självaktning ska ha ett damlag!
Håller helt med!
Ja, jag bryr mig NOLL om fotboll, hehe. MEN givet, givet givet ska klubbarna ha damlag!!
IBLAND saknar jag piskställning och mattpiska!! TRO mig!!

Malena Beijer sa...

Håller med. Så otroligt bra gjort av Barcelona. Och kul för damfotbollen. Klara och jag har haft många samtal om damfotboll. Vi håller på att bestämma oss om vi ska hålla på nått lag i damallsvenskan, eftersom vårt IK Uppsala bara spelar i elitettan.

Klimakteriehäxan sa...

Fin bild på mattpiskaren!

Marita sa...

Hehe... Janne heter mattpiskaren :D som jag känner kan man säga. Idag visade jag honom och frugan din bild de bara garvade och hälsade till dig :D