onsdag 5 maj 2021

Onsdagsmix

Dagsfärskt röntgenbild på några av mina tänder.

Han bevakade ingången till det lilla caféet vid Folktandvården och BB. Cafét heter Café Puls och ligger på Armbågsvägen vid Danderyds sjukhus.

Ett solklart fall av nagelsvamp;-)


Folktandvården
Idag var det första gången någonsin att jag besökte Folktandvården, och det ångrar jag inte. Ja, inte hade jag något val heller;-) Världens snyggaste tandläkare tog emot och billigt var det också – bara 358 kronor. Frågade tandläkaren om jag kunde ”byta till” honom. Det gick däremot inte, då Folktandvården vid Danderyds sjukhus endast tar hand om patienter med remiss. En himla otur där;-) Han och jag var rörande överens att det inte var något större fel på mina tänder:-) 

Nu till Orsakullans frågor:

Star Wars
Igår var det uppenbarligen Star Wars-dagen. Det hade jag ingen aning om. Orsakullan undrar om jag sett filmerna. Nej, det har jag inte. Min man däremot är ett stort Star Wars-fan. Sci-fi är inte riktigt min grej. 

Typiskt för en chartersemester
Typiskt för en chartersemester är att semesterlängden för det mesta är en eller två veckor. På vägen till resmålet hör det till att dricka sig lagom berusad redan på flygplanet. Väl på charterhotellet är det dags att korka upp taxfree alkoholen innan det är dags för grillning. Inte grillning av korv, stek eller majskolv utan av den egna kroppen, så att den redan första dagen får stämpeln ”turist” på sig. Har man bokat "all inclusive" står man i kö vid olika bufféer för att bli utfodrad med svensk mat. Som ni märker har jag varit rätt så observant under mina charterresor på 1980- och 1990-talet;-)
 

Det är Orsakullan som har uppfunnit ”Maj 31 dagar”.

PS. Alla bilder är dagsfärska och har definitivt något med inlägget att göra;-) DS.

15 kommentarer:

Eva sa...

Snygga gaddar!

Guldkryckan sa...

358 kr lät ju som ett bra pris, och felfria tänder var det också, grattis :)
Starwars-dag?, det har till och med jag missat ju, inte för att Starwars är mina favoriter men ändå ;)
Missar iofs alltid sådana dagar oavsett vad det handlar om, men kanelbullens dag brukar jag alltid klura ut när den är oftast trots allt.

Charter är ju lita av min och frugans "grej", allt klart på ett bräde så är vi nöjda.
Ett par drinkar varje kväll så är vi ännu mera nöjda ;)

Ha det fint Bp.

femfemman sa...

Du är mycket för snyggingar du! : ) Är absolut inget fel idet. Jag är så nöjd med min namne till tandläkare, tycker faktiskt bäst om att möta en kvinna när d et kommer till alla slags vård.

Star Wars- nej tack. Ogillar de flesta typer av krigsfilmer. Science fiction gillade jag när jag var ung--- numera tackar jag nej till den genren.

Chartersemester åkte vi ofta på då barnen var små- ja, en bit upp i tonåren. Känner inte igen den bild du ger av de resorna. De passar kanske på gamla Club 33. Har åkt med dem en gång... och inte ens då var det så.
Men det var mycket äta på charterresor, en del att dricka under kvällstid- men det blir ju begränsat då man har barnen med... och så var det mycket sola.

All inclusive skulle jag inte vilja ha. Det bästa med charterresorna var ju att gå ut och äta någonstans på kvällen. Funkade även med små barn.

Geddfish ♥ sa...

Vad gött med rena fina gaddar, guld värt och en behaglig summa ju.
Det var en otäcking, som bevakade caféet. Och nagelsvampen, hur kom den in i bilden, ack ack? Var såg du detta?

Orsakullans frågor ska jag också besvara, det blir i morgon.
Ha det jättefint!

LillaSyster sa...

Både för och nackdelar med charterresor. Jag förundras varje gång vi ska lyfta tidigt och folk dricker starköl kl 06 till frukosten som intas i avgångshallen ihop med räkmackan eller ännu hemskare bara öl och inget till, oftast män 60+.
Vår tradition är kaffe och räkmackan. Att köpa alkohol på vägen ner, no no för oss. Behöver vi något extra alkohol förutom det som vi dricker ihop med maten på de olika restaurangerna, så finns det ju i alla snabbköp. All in.....skulle jag aldrig boka, snacka om tråkigt. Halva nöjet är ju att besöka olika restauranger tills man funnit pärlorna och sedan har en handfull av ställen att variera och vara "kompis" med servitris/servitör och ägaren.
Folktandvården gav jag upp då jag fyllde 18, sedan dess en privatskola, nu gick han i pension för några år sedan, men efterträdaren är ännu bättre tycker jag. Och priset är inte speciellt högt utan följer standard.
Ha en bra kväll, de där naglarna....Hu!

Ditte sa...

Fint att du fick göra ett besök här på Folktandvården på Danderyd och dessutom få beskedet att tänderna är i bra skick.
Log gott när jag läste vad du tyckte var typiskt för en chaterturist. Jag har inte åkt på charterresa sedan början av 80-talet och då fanns det nästan ingen ingen all inclusive. Men annat kan jag känna igen.

Ditte sa...

PS Rest har vi ju gjort väldigt mycket men då ordnat resorna själva och oftast rest reguljärt.

nalta norrland sa...

Trodde Du var nöjd medDin gamla tandläkare? Vad hände eftersom Du gjorde ett besök hos Folktandvården?
Kort sagt så har jag förutom kört bil tur å retur Åsele Vilhelmina, fixat id-kort samt ett bankkonto till Elin (vi har inte polis eller bank
i vår kommun...) så har jag mejlat med Elins mentor och gjort en polisanmälan.
Yes det var en sån dag 😢😅

Susjos sa...

Grattis till dina friska tänder, och en snygg tandläkare också! Min tandläkare är också skitsnygg, men det är ingen man utan en snygg kvinna!

Haha, så kul att läsa om typiska charterresor, och visst ligger det nånting i det! Minns en hemsk grisfest på 80-talet på Ibiza. Vi åker ju gärna på charterresor, och gärna till vuxenhotell så man får lugn och ro, idag är det också en hel del träning om man vill ,som yoga och en hel del fysisk träning, så lite har det hänt sen 80 och 90-talets charterresor.

Må så gott!

Anki sa...

Felfria tänder, snygg tandläkare och ett bra pris ... en kanonbra kombination!
Jag har inte så mycket erfarenhet av charter men de få gånger vi åkt har det funkat bra.

Ama de casa sa...

Snygg selfie där på första bilden ;-) Skönt att det inte var nåt fel på dina gaddar!

Jag har inte heller sett nån Star Wars-film, precis som för dig så är sci-fi är inte min genre.

Charter var det länge sen jag åkte på, förutom när det kommer till skidresor. Då är det väldigt bekvämt att bli skjutsad till hotellet vid ankomst och därifrån när man ska åka hem. I övrigt sköter vi oss själva. Dom senaste resorna har vi tagit oss till flygplatsen där dom andra i skid- och båtgänget landat och hakat på chartern därifrån.

Sen kan man kanske räkna en kryssning som charter också när jag tänker efter... :-D

Klimakteriehäxan sa...

Bra tänder?! Hoppas du fattar HUR BRA DET ÄR!!! Säger en som ständigt lägger ner tusenlappar i munnen. När man kunde använda pengarna till skojigare saker.
Jag skulle lätt kunna åka på charter igen.

Annika sa...

Vad kan man säga? Bra tänder, snygg tandis. KAN inte vara bättre. OCH inte speciellt dyrt heller. BRA där!!
HAHA, gillar din beskrivning av charter, underbart :-D
Brukar alltid bli fascinerad på Arlanda då jag kommer dit vid 6 på morgonen och folk sitter och dricker öl!!
HAHA!!

christian lehmann gisler sa...

Hahaha...vad jag längtat efter en röntgenbild på dina tänder... :)

Paula sa...

Jag hade kutat som en rädd harpalt om jag sett den fula gubben du visar. Om det kommer barn till fiket lär dom gråta av rädsla!
Märkligt att man inte kan byta till Folktandvården? Här vill ingen gå dit för de har inga tandläkare kvar, endast eventuella utländska som inte kan språket. Och det är i bästa fall. Så i Dalarna har man lagt ner hälften av mottagningarna o de som är kvar de handhar mest bara barnens tandhälsa med tandhygienister...Själv var jag tvungen att leta mig fram för några år sedan då den sista tandläkaren (en jäkla hagga) hade gått i pension. Men kul att du fick träffa en riktig charmör, och ännu mer tur att tänderna såg bra ut!