onsdag 1 januari 2020

Weekly photo challenge: Vecka 1 – ”Stuka”

Allt för bloggen, absolut! Men ändå skulle jag inte ha gått så långt som Sanna gjort och stukat foten på riktigt. Nej, där går nog gränsen;-). Att stuka en hatt var inget alternativ heller, då jag inte äger några hattar. Så veckans ord ”stuka” vållade stora problem för mig. Men med hjälp av Google klarade jag utmaningen och lärde mig nåt nytt på köpet också;-)

Stuka
Japp, jag fick veta att Junkers Ju 87 Stuka var ett tyskt stridsflygplan, en störtbombare från andra världskriget. Undrar om fler har upptäckt denna lösning till veckans tema;-)

Foto: nationalinterest.org

Stukat självförtroende

Foto: Francois Mori.

Här behövde jag inte googla, för den lösningen kom jag på alldeles själv. För John Guidettis självförtroende måste vara rätt stukat vid det här laget. Han spåddes en lysande framtid efter EM-guldet med U21-landslaget 2015. Men så blev det inte. Han har blivit en fotbollsnomad och lånats ut till inte mindre än 6 klubbar sedan 2010. Det var bara spanska Celta Vigo (2015-2018) och nuvarande klubb Deportivo Alavés (2018) som erbjöd ett kontrakt. Ja, och i Alavés får han ingen speltid. Så jag förstår helt och hållet om hans självförtroende är aningen stukat vid det här laget.

Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera stukade bidrag hittar ni här.

26 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Roligt med denna utmaning och särskilt med homonymerna. Spännande!

I dag är det nog många som känner sig lite stukade efter kvällens och kanske nattens festligheter! Jag har mest suttit ute och njutit av solen med en bok. Men nu är det dags att sätta fart, dags att göra födelsedagsmiddag för sonen!

Stare Ström sa...

Det var en jättebra tolkning! Ingetdera var känt för mig!
Ha ett gott nytt år!

Klara Ovidia sa...

Eftersom jag redan fått mig en linkande tolkning så får jag ge samma kommentar; bevingad tolkning!
Visst kan det stukas till i självförtroendet också. Så fick du till det :-)

Carita Liljendahl sa...

Vad bra att du påminde mig om Gems Weekly! Nu vill jag vara med igen!

"" LillaSyster" sa...

Tur att du inte stukat foten, tycker att du har så att det räcker. God fortsättning på 2020

Ditte sa...

God fortsättning på 2020!Och visst är det roligt att Sanna fortsätter i år också och med homonymer.
Och du öppnade med otippade bidrag i temat.
Vad gäller flyget så kom jag på när jag såg ditt inlägg att jag hört om detta plan. För länge sedan. Men nu tittade jag på länken och repeterade.
Ja, John Guidettis självförtroende tror jag också är rejält stukat. Och jag har då och då funderat på varför det blivit så här med hans spelarkarriär. En nöt att knäcka.

byblixtra sa...

Tror nog som du att fotbollsspelarens självförtroende är stukat. Vad jag har förstått, är att det är en pina för en fotbollsspelare att inte få spela! Å, det kan man ju förstå om man satsat på en fotbollskarriär och får sitta på bänken och titta på.

Mia Halvarsson sa...

Stackars John Guidetti...nu är jag ingen fotbollsfan ;) men jag kan faktiskt tycka synd om honom ändå! Du vet, så där så man liksom vill krama om honom och säga att allt kommer att bli bra.... Faktiskt så var jag in på en annan blogg som också hade flygplanet med men det är för att hon är norska och kunde inte relatera till ordet, smart ju! Ha en go' kväll, BP!!

Helén sa...

Det kan inte vara lätt att spela fotboll på den nivån och sen inte få spela, då lär självförtroendet bli rejält stukat. Jag hoppas han har någon som hjälper och uppmuntrar honom så han kommer igen. Perfekt tolkning av årets första tema!

Geddfish ♥ sa...

Det här tyska krigsflygplanet känner jag mycket väl igen från bilder men visste inte att det var en typ stuka.
Att bli stukad, ja där satte du pricken över i´et. Det är lätt att stuka nån, att trampa på en öm tå.
Jag tittade lite och lyssnade mest, på nyårskonserten. Nä, backhoppning är tråkigt, det är sånt som min exmake ville kolla på, men ljudet har jag levat med.
Fint tolkat ord och låt oss gå vidare på decenniet!

Paula sa...

Flygplanet är mycket tjusigare än bolliraren! Lite kul att det visst fanns en till som tolkade ordet som du! Stukat självförtroende har vi nog haft allihop lite till mans genom livet ibland, eller hur?
Kul tolkning!

nalta norrland sa...

Gillar bilden på flygplanet.

Som fotbollsspelare måste det vara riktigt jävligt att inte få speltid... då måste han vara rätt dålig, eller?

Klimakteriehäxan sa...

Hade Guidetti som gäst i ett tv-program, tillsammans med pappan. Just innan han flyttade från Sverige. Då var han en gullig kille. Bara 15 år, på väg till Man U. Vi bjöd på tårta i studion, med Man U-logga på! Men det var innan alla de där hemska tatueringarna!

Uffe sa...

ETT lite annorlunda stuka hittade jag här. Flygplanet alltså.
Stukat självförtroende känner jag däremot till.
God fortsättning på det nya året!

Önskar Karin via Uffes dator

Susjos sa...

Snygg tolkning på temat! Hoppas det går bättre för Guidetti snart, t.o.m jag vet vem han är!
Kanske hänger jag på Sannas tema några gånger i år, vem vet!
God Fortsättning på det nya året! Åren bara rusar fram!
Kram

Anki sa...

En suverän tolkning av veckans ord! Flygplanet kände jag inte till, men stukat självförtroende har jag fått några gånger under livet.
Svar: Jag är tämligen säker på att de skulle klara sig utan mig, men är glad att jag får möjlighet att hjälpa till ibland ...
Visste att du skulle gilla rostgubben :)

Ama de casa sa...

Haha! En äkta BP-tolkning må jag säga. Ett flygplan som ingen minns (förrän nu då) och självklart lite fotboll på det. En perfekt tolkning av veckans ord som inte var ett av dom lättaste måste jag säga. Men jag är ändå superlättad att orden kom tillbaks även till detta år :-D

Violen sa...

För mig är det här idel nyheter inom stukaområdet! Kul när man lär sig något nytt! Det är häftiga bilder du har lagt ut!
Ha det gott!

Astrid sa...

Härliga tolkningar av Stuka

Lillian "sognafaret" sa...

Ja google er kjekk å ha når man ikke er helt sikker i sin sak :)

Susanne ❤️ sa...

Inget av dessa tolkningar var kända för mig förrän idag, Jag lär mig så mycket av mina underbara bloggvänner så Tack för det :)
och ja vad gör man inte för bloggen haha
Stort TACK för att du är med fina BP
KRAM

Mias Mix sa...

Ja man lärde sig ett och annat denna omgång. Och att jag valde odling och du flygplan och fotboll är jag inte ett dugg förvånad över. Ja man trodde verkligen Guidetti skulle fortsätta blomstra ut med raketfart. Ska bli kul att se vad Zlatan kan göra i Milan nu.

Freedomtravel sa...

Allt för bloggen ... jo absolut, till en viss gräns. Att stuka foten på riktigt töjde ju lite på den gränsen ;)

midtlivskrise sa...

Bra tolkning av ukens ord. Ser det er ei til som har hatt samme løsning ang. flyet som du. Godt gjort!

KajsaLisa sa...

Kreativ tolkning. läst en del om WW2 så jag känner till flygplanet, men tänkte inte på det.

Vilt og vakkert sa...

Heisann, da jeg leste siste del av innlegget ditt, ble jeg litt usikker på om jeg har brukt ordet rett i den betydningen som jeg mente... Kan vi si at vi ble stukad av å gå i et kaos pga renovering i nesten et halvt år?
Ikke greit med de ordene vi sjelden eller aldri bruker på norsk!
Artig at dere er to om å skrive om jagerflyet ;:OD)