måndag 13 januari 2020

Glad måndag med eller utan Knut


Man kan inte bli annat än glad när man tittar upp och ser en blå himmel. Dessutom googlade jag kyrkan ni ser på bilden, och fick lära mig att det faktiskt är en grekisk-ortodox kyrka som heter Sankt Georgios. Nu vet ni och jag det;-)


En sådan glad ringklocka vill väl alla ha på sin cykel! Är ni utrustade med lite fantasi, så ser ni att smileyn också har armar i form av en backspegel och en sadel;-)

Visst var det en glad och solig måndag! Perfekt för att åka in till huvudstaden för en lunchdejt med favo kollegan Eva. Nu glömde jag fota maten – undrar varför;-) Men på hennes begäran, och efter löfte från min sida att inte publicera bilden tog vi vår första groupie någonsin. Utan selfiepinne, men väl med min högra arm som ”stativ”;-) Å då menar jag att varken Eva eller jag någonsin tagit en selfie/groupie. Ja, man ska aldrig säga aldrig...

Tjugondedag Knut
Så det har tjatats om denna dag, bland annat i Blogglandia. Efter en kort rundvandring i Vasastan kan jag väl säga att ungefär femtio procent av affärerna hade följt den oskrivna lagen/traditionen att plocka ner julpyntet. Min lilla snögubbe avslutade sin högst tillfälliga tjänstgöring redan den 6 januari. Med andra ord är han tjänstledig till första advent som infaller den 29 november i år.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

Det är Orsakullan som håller i ”Januari 31 dagar”.

17 kommentarer:

Mia Halvarsson sa...

Den glada smileyn fick t.o.m mig att smila! Tänker inte säga ett enda dugg om Tjugondag Knut (hoppsan!) men om min pappa levt, hade han fyllt respektabla 107 år idag!
Din lilla snögubbe har ett bra jobb, tjänstledig så länge!! Ha en fortsatt glad måndag :)

Christian sa...

Glad gubbe på glad måndag :)

P.S. Har jag skrivit fel på Skyltsöndag"? Jag trodde vi börjar nya året med #1 osv

Ama de casa sa...

Vilken härligt glad dag! :-)
Min fantasi måste ha bättrat på sig, för jag ser i alla fall ena armen på den där glada gubben ;-)

Sen skulle jag jättegärna vilja se den där selfie-groupisen! Det skulle göra mig EXTRA glad - tack på förhand! :-D

Emma, Sol som sol? sa...

Haha, ringklockan var ju superläcker! Armen, är inte den man trycker på för att plinga? Haha, på sonens första cykel monterade jag aldrig dit ringklockan för jag förstod att det skulle bli ett evigt plingande då. Hehe, vilken elak mamma jag är!

Geddfish ♥ sa...

Jamen, läcker ringklocka! Klart jag ser armar och sadel, haha! Första bilden var snygg. Jag tog bort mina elljusstakar i fredags, det var allt från min jul.

Svar: Ledsen BP, men din vän hade gråstarr. Man kan inte operera glaukom med laser så att man slipper glasögon. När synnerven är skadad så kan den inte opereras. I de fall man gör en laser så är det för att inte droppar hjälper, men man blir inte botad. Tyvärr.

Anni sa...

Ja, det var verkligen en fin dag idag!
Den där kyrkan har jag gått förbi otroligt många gånger, den är riktigt vacker.
Gillar ringklockan, den blir man ju också glad av!

Och jo, det var makens verktygsväskor du såg hos mig. Jag har Harry Potter-kassen i nedre hörnet ...

Klimakteriehäxan sa...

Håller med: härligt med lite blå himmel. Men blåste gjorde det ändå ...

Susjos sa...

Jag var som en zombie när jag vaknade i morse, jag såg att solen sken, men orkade absolut inte gå ut, kände mej som dracula när jag vid 14-tiden var tvungen att gå och lägga mej för att sova för att orka köra jympapasset ikväll, suck, men så är livet som nattarbetare.
Nu är jag pigg och klockan är tolv på natten, haha!

Svar: Ja, min student har gjort halva praktiken på BB Stockholm och hade ungefär hälften av sina 50 förlossningar när hon kom till oss. När jag var under utbildning så gjorde man hela sin praktik på ett ställe, jag fick ihop mina 50 förlossningar på KS och så skulle man ha 100 "passningar" dvs patientkontakter där hälften av dem hinner bli förlossningar.

Så synd att vi inte får se din och Yvonnes selfie på bloggen!
Tjugondag knut ja, vår bordsgran står kvar, fast utan kulor och ljus, den ska slängas i veckan, runt husknuten finns en gran"soptipp" som tas bort snart, så det gäller att passa på!
Tack för den glada smileyn, och den fina kyrkan!

Ditte sa...

Visst var det en skön måndag! Och helt rätt med en tur in till stan och en lunchdate. Ringklockan blir man ju glad av och visst ser jag dess armar. Och roliga ringklockor piggar upp. Barnbanskillarna har vi då och då köpt roliga ringklockor till och gärna sådana som låter. Även jag har haft dem. Tror t.o.m. jag har några kvar.
Kul med er gemensamma bild. Och visst kan man ändra sig, som ni nu gjorde.
Blir bra för din lilla snögubbe att nu vara arbetsbefriad/tjänstledig ett bra tag. Och han kommer säkert igen med nya pigga krafter.

Susjos sa...

Bara jag igen, jo, jag såg lite av "Kalifatet" med ett öga medans jag bloggade, ska absolut fortsätta se den!

KajsaLisa sa...

Som jag just skrev själv, våren är här.

nalta norrland sa...

Gillar ringklockan :)
Någon blå himmel vet jag inte om jag kan skryta med att vi hade igår... men en skär :)
Vet faktiskt inte om det där med mammas ögon är så enkelt... hon opererade ju ögonen för så där fem år sedan å det har bara blivit sämre å sämre, då grå starr om jag minns rätt å nu gul.
Men inget görs förrän trycket är för högt.
Då min mor typ ser ingenting (och hör dåligt) känns det lite hopplöst ;-)
Idag tisdag ska Elin gå i skola.

Barwitzki sa...

Vi hadde disse fantastiske solstålene på søndag...
og i morges kommer den ighen... den kommer :-)))
Glad dag for deg og denne søte ringklokka :-)
Jeg elsker å sykle. Klem Viola

Anki sa...

Vilken bra dag! Ringklockan blir man verkligen glad av ... liksom den blå himlen och den fina kyrkan :)

Mias Mix sa...

Man blir så glad av solen!!! Och den gulliga ringklockan sprider glädje den med.
När det gäller tema-orden vi ska tolka går jag aldrig in hos andra innan jag skrivit mitt eget inlägg. Vill skapa min tolkning helt själv och sen om det blir "kopior" så får det väl bli så. Ibland är vi ju många som tänker lika.

Eva Trillian sa...

Nästan inget julpynt kom upp här hos oss i år - vi tyckte att det räckte med att ha flyttat ;) så det var lätt att plocka undan. Så kan jag nog tänka mig att ha det igen :D
Ja- jag skulle då vilja ha en sådan ringklocka. Den blir man ju glad av!
Sv: hade inte medvetet slutat blogga. Det bara blev så. Framtiden får utvisa vad det blir av bloggen :)
Härligt att se att du är kvar och håller fortet!

Husbilen-Ellen sa...

Vi höll inte ut till tjugonda Knut. De sista var ljusslingan på altan och den åkte ner på söndagsefteriddagen. Det blev lite tomt, men vihar ju ljust rätt länge ändå.