söndag 19 januari 2020

Skyltsöndag #245

Är rätt nöjd med antalet skyltar jag tagit under veckan till denna 245:e Skyltsöndag. Ingen av bilderna jag lägger upp leder kanske till ett spontant gapskratt, men fyran och femman får er nog åtminstone att le en aning:-) Enjoy!


Tyckte den här skylten på Roslagsgatan i Vasastan var aningen konstig, och då tänkte jag inte på det snygga valet av färger. Googlade COW POW såklart, och det räckte med fyra rader engelsk text för att få mitt första intryck bekräftat. Va f*n håller företaget på med?! Eller så är det bara jag som inte hänger med längre.


Den här monterväggen i Täby Centrum är fräck och färgglad. Här säljs nybyggda lägenheter i Täbys nya ”förort” 1901 i Roslags-Näsby. Klicka på länken och välj fliken ”Område”, då förstår ni reklamkampanjen – eller inte. Personligen tycker jag att den är både framkrystad och långsökt. Tidningen Fastighetsnytt håller med mig;-) Namnet ”Station 1901” syftar på att Roslags-Näsbys station blev grenstation för två linjer på Roslagsbanan år 1901.


Veckans höjdare 1: På vegancaféet Mahalo på Odengatan hittade jag den här fräcka neonreklamen. Personligen tycker jag att de läckra taklamporna är större ”höjdare” än sloganen, som är en snowclone och härstammar från olika uttryck här.


Veckans höjare 2: På samma café står det olika sorters tuggummi vid kassan. Inte visste jag att vanligt ”untrue” tuggummi innehåller plastik. Och "Matcha" trodde jag var nåt helt annat ån ett så kallat mirakel-superpulver.


Se så mycket man lär sig när man samlar på sig skyltar eller hur!!!?

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

18 kommentarer:

Susjos sa...

Så många skyltar du hittat, Cow pow fattade jag inget av, men snygga färger!

Jag tycker att reklamen för det nya området 1901 var supercoolt! Läste även länken du la ut. Man måste hitta på nåt nytt som får folk att kolla in det lite närmare ;-)

Snowclone, det ordet har ja ginte hört, men känner ju igen t.ex serien "Orange is the new black" ( fast jag har aldrig sett serien).

Matcha känner jag inte heller till?
Snyggt skyltat som vanligt!

"LillaSyster" sa...

Snygga lampor i taket =)
Tuggummi kan jag lätt leva utan....hu

Mia Halvarsson sa...

Jahaja.....här läser jag, lägger huvet på sned och försöker förstå den första, klickade in mig på länken men upptäcker att jag fortfarande inte begriper ett dugg!! Jag ger mig, nån annan får fatta vad dom gör där inne! Lamporna gillade jag jättemycket, sen var det det där med matcha...min granne kom överförtjust hit och bjöd på matchaglass, alltså glass gjort på matchaté....hela gommen skruvade ihop sig...men för husfridens skull log jag milt och suckade hänförd...Ät inte matchaglass!!!

byblixtra sa...

Vet inte vad det är med ordet "cow" men det verkar vara inne att ha i sitt företagsnamn numera.

Det var rätt tråkig reklam för nya bostadsområdet.

Lamporna var snygga och neontexten var också snygg men om texten stämmer vet jag inte. :-)

Ah, det var nya tuggummin för mig, inget som jag använder men de där skulle vara intressanta att testa. Matcha känner jag till, dricker det som te.

Åke sa...

Det är ju fantastiskt vad skyltar du letar upp. En del riktigt glada. Du är bäst :)

Karin Eklund sa...

Jag undrar också vad cowhow håller på med och kliade mig i huvudet en liten stund men skyndade snabbt vidare. Lamporna är snygga men det kanske var skylten som gällde? ;)
Intressanta skyltar har du hittat, skyltar som gör en nyfiken.
Sen är det en annan sak om det leder så mycket längre. Till köp menar jag.
Tack BP! :)

Geddfish ♥ sa...

Snyggt skyltat, precis som brukligt hos dig, men jag fattade inte så mycket av finessen. Fast det behövde jag inte göra. Det räcker att de är coola! Och annorlunda.

Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagog sa...

Haha första skylten jag tänkte på "Batman" eller ja Läderlappen ;), du vet den där "pow, cow, bang" som det kom upp på tv när man var liten. Jag tror den var från 60-70 talet och spelades även upp för mig. Åttiotalisterna kom inte undan ;D . Däremot missade vi Vilse i pannkakan, som jag var tvungen att se så jag köpte den på DVD när sonen var liten. Så jag antar att jag åttitalistmorsan råkade förstöra en 00-generation ;) ;D

Mösstanten sa...

Nej Cow Pow var inte lätt att förstå. Men jag tycker att reklamen för Station 1901 var bra. Man lägger märke till den och kommer ihåg.

Ditte sa...

Rolig skyltning! Och lite nytt fick jag lära mig.
Alltid inressant att se vad som är på G i Stockholmstrakten. Cow Pow? Märkligt! Men överlever detta företag är det ju bra. Snygg logga hade dem . Men det räcker nog inte. (Tittad epå länken)
Instämmer i att jag också tyckte att bild nr 2:s reklamkampanj var märklig. Absolut långsökt.
Visst är lamporna läckra men deras slogan fattar jag inte. Tack för länken så att jag kan försöka förstå-
Men varför har man just tuggummi på ett café vid kassan. Och vad är ett mirakel- superpulver. Kan tänka på Zarah Leander och biten " Jag är glad att jag inte är ung".

Klimakteriehäxan sa...

Så flitig du har varit. Gillar också de där taklamporna, men vegan lär jag aldrig bli.

KajsaLisa sa...

Cow Powskylten var häftig, men vad det betyder, ingen aning. Sen lamporna och neonskylten var läcker, Kanske värt ett besök. Länkar upp nu.

Emma, Sol som sol? sa...

Matcha har jag faktiskt hemma, rätt gott. Lakritsroten på bild fick mig att tänka på när jag var liten kunde man köpa lakrisrötter som godis i Skärholmen. Fick en, konstigt med en pinne att tugga på.

nalta norrland sa...

Cow pow låter som energidryck ;-) och då jag aldrig smakat energidryck så... annars tycker jag att Madeleine/Orsakulans förklaring med Batman låter bra :D

Lamporna var ju rätt fina... lite eljest :)

Tuggummi... inte min grej ;-) sägs dock kunna dämpa stress ;-)

Ama de casa sa...

Lamporna var verkligen läckra! :-)

Härligt skyltat igen!

PS: Den första skylten fick mig genast att tänka "Cow Power - mer makt åt korna!" :-D

Paula sa...

Men du, här blir man ju fast! Det var många nya ord och uttryck att ta in på en o samma gång. Härligt att få en nypa storstadsluft!
Cow pow är vad jag förstår en musikstudio?
Nya bostadsområdet, tja vad säger man. Husen var väl inte så vackra, men moderna och funktionella. Kollade galleriet, samma färgval som de senaste åren. Lamporna hade jag kunnat plocka med mig varenda en, urtjusiga! Jag som är på jakt efter en lampa, dock en golv- eller bordsmodell. Men stilen skulle passa perfekt.Matcha är nog inte så mycket nyttigare än de bär och växter vi har i skogarna tror jag. Till en mycket billigare peng! Väldigt spännande skyltar kom du med, nu känner jag mig uppdaterad!

Christian sa...

Jag blir gång på gång fascinerad av mångfalden av skyltar!

Carita Liljendahl sa...

Ja, det var många fina skyltar, gillar lamporna också :-)