måndag 6 januari 2020

Glad måndag


Efter att inte spelat en match sedan oktober 2019 fick Zlatan börja dagens match mot Sampdoria på bänken.
Foto: Sydsvenskan
.


Redan i den 54:e minuten fick Zlatan gör en bejublad debut för sin nygamla klubb AC Milan. Foto: Aftonbladet.


Sonen Vincent går i pappa Zlatans fotspår. 2019 spelade han för LA Breakers i Gothia Cup. Foto: Nicklas Elmrin/Bildbyrån.

Det är Trettondagen och "Glad måndag" såklart. Alltså passar jag på och svarar på en undran flera av er hade, nämligen vad jag tyckte om Zlatans övergång från Los Angeles Galaxy till AC Milan. Nu är jag ju en i bloggvärlden erkänd fotbollsexpert från tv-soffan;-) så mitt svar är att jag är riktigt glad att Zlatan skrev på för den italienska klubben:-)

38 år och elva som tursiffra?
Zlatan har hunnit bli 38 år gammal, har spelat för elva klubbar, har fått Guldbollen elva gånger och har anslutit till ett lag som just nu ligger på 11:e plats i Serie A. Bara en sådan sak;-) Måste medge att jag inte följt Serie A speciellt noga de senaste åren, men istället intresserat mig mera för den högsta amerikanska fotbollsligan MLS. Varför? Jo, Zlatan flyttade ju till LA Galaxy 2018!

Rätt beslut?
Zlatan är Zlatan, så har det alltid varit, och så kommer det alltid att vara. Jag är helt övertygad om att han trots sina 38 år kommer göra succé i sin nya klubb. Hans pondus i omklädningsrummet, hans spelsätt, hans spektakulära mål samt hur han driver på sina lagkamrater ute på planen är ovärderliga egenskaper.

Ökat publikintresse
Dessutom kommer AC Milans ekonomiansvariga skratta hela vägen till banken framöver. Milans fans behövde en vitamininjektion i form av en ”Ibra” som han kallas i Italien. De är svältfödda vid det här laget och biljettintäkterna kommer att skjuta i höjden.

Glad för familjen
Zlatans sambo Helena Seger sägs också velat flytta tillbaka till Italien, där hon varit lyxfotbollsfru i Turin - Zlatan spelade för Juventus (2004-2006), i Milan och laget Inter (2006-2009) och sedan för AC Milan (2011-2012). Nu är familjen alltså tillbaka i Milan. Hoppas att sönerna Maximilian och Vincent inte glömt italienskan de lärt sig under uppväxten. Deras pappa Zlatan har då inte gjort det.

Så japp, jag är riktigt glad att Zlatan har vänt "hem" till Italien. Tror att det var hjärtat och inte pengarna som styrde den här gången.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

PS. Zlatan fick hoppa in redan i den 54:e minuten när Milan mötte Sampdoria idag. Hela Giuseppe Meazza kokade såklart. Han lyfte visserligen Milans anfallsspel betydligt och hade två vassa målchanser, men matchen slutade ändå 0-0. DS.

12 kommentarer:

Ama de casa sa...

Matchen slutade 0 - 0 säger du? Men jag undrar ändå, gjorde Zlatan nåt mål? ;-)

Din gladmåndag till trots... Jag tycker att Zlatan är klart överreklamerad. Men det kanske är medias fel mer än hans eget ego?

PS: Hoppas vi kan var kompisar ändå :-)

Klimakteriehäxan sa...

Jag beundrar Zlatan, definitivt. Och är supertrött på hur han f d fans i Skåne uppför sig. Väldigt rolig fråga från Ama efter en o-0-match: gjorde han mål?

nalta norrland sa...

Zlatan är precis som Du skriver Zlatan ⚽️
Han är en kaxig jävel 😜

Ditte sa...

Jag tycker Zlatan har gjort det så bra och även bidragit till att sätta Sverige på världkartan. Inte bara i fotbollssammanhang. Men tyvärr så träder ju är den svenska avundsjukan fram väldigt tydligt här. Bedrövligt.Och riktigt illa är hur dessa Malmöbor beter sig. Så ovärdigt!
Bra jobbat här idag med två vassa målchanser.
Maken är ett stort fan av Zlatan och vi gillade båda också bytet till Milan. Tror att hjärtat varit med här.

Geddfish ♥ sa...

Jag är icke-kunnig i fotboll men jag kan alldeles superbt glädja mig åt något som funkar bra! Lycka till, Zlatan och familjen!

Åke sa...

Visst är det roligt om det skulle lyckas för honom. Men han är ingen favorit för mig. Däremot kanske jag tittar någon match om tid finnes...

Anki sa...

Ja, Zlatan är en duktig fotbollsspelare ... mer vet jag inte - och bryr jag mig inte om :)

Svar; smeknamnet "Snoka" lär ha kommit från att IFK under sin storhetstid snokade reda på talanger från andra lag … eller att de enligt Sleipners anhängare var som snokar – såg farliga ut, men var harmlösa. :)

Mia Halvarsson sa...

Zlatan åh Zlatan.... *nynnar lite* Nu vet inte jag vems fel det är att jag faktiskt följde nyhetsrapporteringen från Italien och matchen, kan det var ditt?? Fast längre än så sträckte sig inte mitt fotbollsintresse...än så länge ;)
Däremot kan jag bli förbannad på hur "fansen" har behandlat statyn nere i Malmö...inte värdigt alls! Hoppas allt gå bra för hela familjen där nere :)

Eva på Seniorvinklat sa...

Javisst var det kul att se Zlatan spela i Italien igen. Tror han passar bättre där än i USA.

Mias Mix sa...

Jätteroligt att Zlatan är tillbaka i Italien. Och jag tvivlar inte heller på att han gör succé:)

Paula sa...

Jag råkade (helt av misstag) se en kort intervju med Zlatan på italienska o blev riktigt imponerad över hans språkkunskaper. Annars har jag inte mycket åsikter om honom, han är en diva men världen är full av såna. Hoppas sönerna inte känner för mycket tryck att bli lika bra som pappa, det är ju inte alla givet trots bra gener...

Carita Liljendahl sa...

Jag kollade också en del av Milans match, och sådana lägen laget hade. Zlatan var bra framme!
Och tack till dig för att du är med i Glad måndag!