fredag 3 januari 2020

Fem en fredag: Vecka 1 – "Framåtblick”


2019 var grisens år, 2020 är råttans år. Mitt år med andra ord;-) Foto: iStock


Bilden har ingenting med inlägget att göra, men den är dagsfärsk och ganska fin, trots att TÄBY har tappat B:et;-)

1. Vad är dina första planer för 2020?
Som ni vet är maken och jag inga planerare, och om vi mot förmodan planerar någonting någon gång, går det nästan alltid fel. Kortsiktigt hade jag ju tänkt att shoppa loss på Mellandagsrean och åtminstone hitta ett par nya jeans. Inte ens det lyckades jag med. Så jag fortsätter med att vara spontan och satsar på impulsköp.

2. Vad kommer du fokusera främst på under året?
Att gå upp i vikt. Ja, ni läste rätt där. Det sägs ju att det är bättre i min ålder att bära på fem kilo för mycket än sju för lite;-)

3. Vad ser du fram emot under 2020?
En fortsatt mild vinter, och förhoppningsvis en lika skön sommar/höst som 2018. Kanske blir jag till och med av med ryggeländet...

4. Vad är något du tänkt göra 2020 du inte gjorde 2019?
Inget jag kan komma på.

5. Hur skulle du önska att 2020 blir?
Lite (läs: mycket) mera positivt runtom i världen. Är ganska så trött på allt vad USA, Iran och Afghanistan med mera heter, för att inte tala om England och deras Brexit.

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

14 kommentarer:

Ditte sa...

Ja, råttans år är här. Kul att det är ditt år. Jag är oxe. Men har viss känsla för grisens år, 2007 var ett sådant. Då i januari kom vi till Peking och där blev vi kvar i nästan fyra år.
Visst är bilden från Täbt C fin även om ett B tröttnat.
Kul att läsa dina svar och tankar inför 2020. Känner igen mig i mycket. Är ju inte heller den som planerar så mycket eller långt i förväg. Görutom mina resejobb där planerar jag mycket och långt i förväg.
Annars är jag öppen för det mesta inför 2020. Och positiv hoppas jag kunna fortsätta att vara.

Hanneles bokparadis sa...

jo, i min ungdom kämpade jag med att gå upp i vikt... sen hände nåt, jag är också dålig planerare:
http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2020/01/framatblick-2020-fem-en-fredag.html

Susjos sa...

Blå himmel idag i alla fall, fast blåsigt säger du, skönt då att jag fick sova hela dagen!
Kul att läsa svaren på fem en fredag. Lyckost för dig att få gå upp i vikt, men det kan säkert vara lika svårt, eller svårare än att gå ner i vikt!
Ja, vi hoppas på ett mer positivt 2020, fast det började inte så bra...mord där i Iran och USA inblandat.
Kul är att Zlatan kommer tillbaka till Europa, eller vad säger du? Hörde att han pratade italienska t.o.m på presskonferensen!

SVAR: Ja, visst är det trist att jag inte fått fler statistjobb, men tyvärr krockar mycket med mitt jobb, och det kostar att vara med i statistregistret, så jag har gått ur det just nu, få se om det blir mer tid över längre fram...

Kram!

"LillaSyster" sa...

Du hittar nog ett par jeans snart=)
Brexit....... never ending story. Trevlig helg!

Mia Halvarsson sa...

"Råttan egenskaper - kinesiskt horoskop
2020 motsvarar Råttans år. Råttor är kreativa, problemlösare, hyperaktiva arbetare och mycket sällskapliga. De har en charmig och utåtriktad personlighet men bakom ytan finns en slug och lyckosökande karaktär, ibland aggressiv. De är mycket nyfikna och vill lära sig om allt." Visst är det väl du i ett nötskal??? Det måste det vara :)
Haha, älskar dina svar och ett extra plus för tvåan, jag behöver inte göra nåt, jag nådde redan det målet för ett par år sen!!

Mrs Calloway sa...

ovanligt med någon som kämpar för att gå upp i vikt! de allra flesta har ju det motsatta problemet. bvar ute som hastigast på rean och köpte en pyjamas

nalta norrland sa...

Jag hoppas Du både finner ett par jeans och att Du går upp i vikt.

Har inte shoppat något på mellandagsrean å det är väl förståeligt då vi inga affärer har ;-) jo jag såg att både ICA och COOP reade julpynt och även sålde typ julgodis för halva priset men nej jag är inte intresserad.

Egen tid även om det är "bara" 15 minuter kan vara för länge... ;-) i alla fall om någon måste se efter terroristen Teddy ;-)

Klara Ovidia sa...

Hm ... råttans år ... har glömt vilket som är mitt, men det spelar ju ingen roll för nu är det ditt som är aktuellt. Känner till det där med att planera minst möjligt blir best. Spontana ger vid handen mest, men visst må det till ibland. Utställningar planerar jag långt i förväg dock!
Gå upp i vikt ja, det är ju också ett bekymmer och inte helt lätt. Lycka till med det och ryggen under året.
Kul å träffas här i fem en fredag också :-)


Paula sa...

Jasså du är en råtta, en godisråtta kanske? Vill minnas att jag är häst..
Det ser ut som bokstaven B är detonerad, inget som hände på nyårsafton?
Tänk om man kunde byta kilon med varandra, jag har några jag inte behöver! Men det är ju så att vissa behöver bara titta på maten för att bli smittad av kalorier och andra får dem inte att fastna. Men vad jag förstår äter ni ju bra mat på alla vis så du får väl vitaminer och energi så du klarar dig?
Jag prenumererade idag på en nyhetstidning med bara positiva nyheter! Kände att det behövdes en motvikt till allt elände som skrivs.

Geddfish ♥ sa...

Jag är född i hundens år och jag kan inte påstå att jag är en sann hundälskare. Jag skulle varit född i kattens, men det finns nog inte.
Annars liknar dina svar mina rätt så. Dock vill jag varken gå upp i vikt eller ner. Jag är nöjd. Enligt expertis borde jag gå upp.
Små söta barnbarn i all ära, men det var skönt att komma hem till lugnet ;) fast det får man kanske inte säga ;)

Ama de casa sa...

Råttans år är även mitt år, så stort GRATTIS till oss! :-) När jag var liten ville jag helst vara häst, råttor var liksom inte lika fina. Fast råttor är nog smartare och det är ju ingen dum egenskap :-D

Hoppas dina önskningar inför 2020 slår in. Att du både hittar ett par jeans och blir av med ryggeländet. Det senare hoppas jag allra mest på och håller tummarna hårt för det!

Emma, Sol som sol? sa...

Så du är råtta? Jag är tupp och om dem sägs det att "... De anser alltid att de har rätt och det har de faktiskt oftast." Hahaha, så sant!
(Nåja, man får ju ta det för vad det är!)

Det där med vikt är inte lätt (haha). Man ska varken väga för mycket eller för lite (samtidigt som man lite ska vara fixerad). Men precis som du säger, det är inte bra att vara för tunn heller, vi har ju liksom inget att ta av i krisstunder. Du får äta mer bakelser! (Ja, jag vet vad du gillar det.)

midtlivskrise sa...

Hehe .. du kan godt få fem kilo av meg altså! Gjerne ti også om du vil. Jeg er snill sånn, deler så godt jeg kan av godene mine. Du har mye å se frem til siden det er "ditt" år også. Jeg er hare, har ikke så mye formening om det akkurat, verken liker eller misliker harer, det er bare noe som er der lissom.

Susanne ❤️ sa...

Underbara Bp dina svar är så ärliga härliga och värme vill jag ha också slippa allt kallt grått och trist.
Tack för dina svar finaste du får då alltid till det bästa svaren :)
KRAMISAR