tisdag 14 januari 2020

Weekly photo challenge: Vecka 3 – ”Tiger”

En sak borde jag har lärt mig vid det här laget, nämligen att det är smartast att lägga upp bidragen till Sannas veckoutmaning på måndagar och inte på tisdagar, alternativt att inte kolla andras tolkningar. Vill ju gärna vara opåverkad och inte kopiera andras bidrag. Men ibland blir det "plagiat", och det får ni helt enkelt stå ut med;-) Enjoy!


Att Tiger skulle vara med till temat var det ingen tvekan om. Favo kollegan Carolas Yorkshireterrier heter nämligen så. För fem år sedan skrev jag världens roligaste blogginlägg om honom här.


När man tiger som muren har man ofta något att dölja. Jerusalems stadsmur på bilden håller säkert med.


Har man spelat fotboll i över 25 år så vet man att dofterna av Tiger Balsam och liniment på den tiden var helt naturliga inslag i ett omklädningsrum både före och efter matcherna. Jag använde alltid det röda originalet, men om ni vill veta mera om skillnaderna så kolla här.


Hoppas att det här är en tiger, för jag blandar alltid ihop tigrar med leoparder och geparder.


Smältosten ”La vache qui rit” (Den skrattande kon) känner ju alla till, men den schweiziska smältosten Tiger hade jag aldrig hört talas om. Osten verkar vara tämligen okänd i hela världen, då jag bara hittade en italiensk och en tjeckisk webbplats som visade Tigern. Men den lokala ICA levererade än en gång. Tack för hjälpen:-)


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera bidrag till teat hittar ni här.

26 kommentarer:

"LillaSyster" sa...

En superhärlig tolkning du gjort =)
HYa en bra kväll!

Lillian "sognafaret" sa...

For en liten nydelig tiger. Det er kjekt når en har blogget noen år, da kan man henvise til tidligere innlegg så en kan sitte og mimre tilbake til gode minner.

Mia Halvarsson sa...

Jag är jätteglad över din länk ang Tigerbalsam!! Toppen, tack :) Lille Tiger är jättesöt, det tycker jag att Perro är också, för han/den påminner om min lilla (?) taxfröken, lagom låg och rund....eller ja fyrkantig då!!! Härligt inlägg du hade där om Tiger-vovven :D
Att tiga som muren...jag undrar hur många bekännelser den där muren fått under åren?? Lika bra att den inte kan tala, misstänker jag!!
Visst är det en tiger du har på bilden! En ganska ofarlig sådan, tack o lov!!
Osten verkar intressant, ostälskare som jag är!! Men det är knappast troligt att den finns i närområdet, ska kolla inne i stan! Ha det gott och tack för en superbra tolkning!

Geddfish ♥ sa...

Vad jag kan om tiger? Jo, en svensk tiger. En och annan man har väl kallat sin fru för Tiger också. Och tigerbalsam, det har jag använt i mina dar.
Första bilden var hur söt som helst!!
Lyckad tolkning av ämnet!

Ditte sa...

Ett superläckert bidrag här! Kul läsning. Tack för detta1 Jag tittar aldrig på andras bidrag innan jag skrivit mitt eget. Oftast skriver jag Gems Weekly på tisdagar men ibland kan det bli på en måndag.

Kul att läsa historien om Tiger. Och bilden är så fin! Tiger ser riktigt glad ut dessutom.
Jerusalems stadsmur känner jag igen. Har besökt den några gånger. Och säkert har den mycket att tiga om.
Kul med tigerbalsam. Och visst är det användbart. Men jag hade lite dålig koll på vad de olika färgerna är bra för. Vet att denna används mycket i Kina. Och det framgår ju av texten. (Den kinesiska)
Den schweiziska tigerosten hade jag inte sett tidigare. Inte så konstigt när jag läste om den. Däremot känner jag väl till "den skrattande kon".

nalta norrland sa...

Om Du haft rätt hade det ju inte gjort något 😜
Det hade ju förbättrat min mors odds 😊

Att tiga är guld hade min mormor på en bonad 😁
Ungefär lika dumt som morgonstund har guld i mund som damma kvinna hade på en annan broderad bonad 😊
Vad mund är vet jag inte riktigt 🤔❓

Ama de casa sa...

Jag ligger ju alltid sämst till när det kommer till tolkningarna... På söndagen med kombin av den roliga Skyltsöndagen. Alla idéer är typ tagna. Men det stör inte mig ändå, jag fortsätter att kombinera och om saker och ting verkar "stulna" så är dom inte det. Så snart jag har lagt ut mitt inlägg på söndagen så börjar jag tänka på nästa ord i kombi med skyltar. Haha! Jag är nog lite skadad ;-)

Jag kanske borde ligga "steget före"?

Ama de casa sa...

Ooops! Glömde ditt inlägg och tänkte bara på mitt kommande. Jag är rätt ego, va? ;-)

Hunden Tiger är jättesöt!

Muren i Jerusalem kunde lika gärna ha varit muren runt Ávila här i Spanien. Älskar såna där stadsmurar!

Tigerbalsamet får mig att tänka på Jaime... När jag hade stängt dörren efter honom på nyårsdagen och han ramlade nedför vår trapp (vilket jag inte märkte) så gick jag över dagen efter och frågade hur det var.
- Det gjorde ont, men efter att jag hade smort in mig med ett element så kändes det bättre...
Haha! Språk är inte lätt :-)

Tigern ÄR en tiger. Duktigt där! :-D

Den skrattande kon känner jag igen, det skrattande tigern? Nej, han (hon?) var ny för mig :-D

Klimakteriehäxan sa...

Hunden Tiger är ju jättesöt! Klagomuren kommer jag visst aldrig till IRL. Tigerbalsam köpte jag i Kina men slängde förmodligen bort den efter ett tag. Fast etiketten var fin.

Susjos sa...

Tigerost, det har jag aldrig sett eller smakat, din lokala ICA har verkligen mycket!
Tigerbalsam har jag också hemma, tycker den är bra mot muskelsmärta, i alla fall blir man varm av den!
Lilla hunden Tiger är ju jättesöt!

Å så blir jag såååå glad att du såg "Älskade Husby" och gillade den, hoppas du också ser del 2.
Ja, visst blev man förvånad att Bahar var advokat, vilken tjej va?!
Kram och sov gott...så småningom!

Uffe sa...

Här blev det sannerligen många tigrar! Så fint du fick ihop det! Och tigerbalsam är så himla bra till mycket!
Säger Karin, nu nästan sovande åter via Uffes dator.

Anki sa...

Heja dej BP! Superbra tolkning på ordet! minns när de skrev om hunden Tiger ... och att jag skrattade gott när jag läste det :) Så fin mjukistiger du hittat ... och så blev jag nyfiken på Tigerosten :)
Jag kom på en tiger till, "papperstiger", alltså något som kan verka farligt, men som inte är det. :)

Jag hade några konstverk från Kvarntorp med på min gamla blogg, men såg att det finns mycket nytt att se. Tack för infon! Här kan du se det inlägget: https://ankistankar.blogspot.com/2016/06/midsommarhelgen.html

Emma, Sol som sol? sa...

Men den var ju lite söt, vovvsingen ser välvårdad ut! Tigerbalsam hade man alltid hemma, men jag tror faktiskt inte att vi har någon nu. Mannen min berättade att de "hade kul" med salvan i skolan och smetade inpå läpparna (eller om det var under näsan) på kompisarna, det svider rätt bra.

Att det ska bli samma tolkning här och där är ju nästan oundvikligt. Eftersom mina deltagande i denna ordtolkning inte direkt bygger på foton så blir det kanske friare. Jag har gjort en liten lista där jag kastat ut idéer jag kan skriva om, nästa veckas skrev jag för två veckor sedan, precis som vecka 13. Skrivklåda. Har några saker jag skulle vilja få in men vet inte riktigt hur jag ska anpassa det till temaordet. Haha, snacka om bakvänd, väljer ämne först och sedan temaord ur listan.

Mias Mix sa...

Ja sötast är ju lilla Tiger på första bilden!! Och den osten har jag aldrig hört talas om. Den är du nog ganska ensam om i veckans tema. Ha det gott!

KajsaLisa sa...

Söt hund, visste du att den använts som brukshund? Den föddes upp i slummen i London på 1800-talet för att jaga råttor.
Tigerbalsam är effektivt, men jag har fått det i ögat en gång, inte kul alls.

Violen sa...

Tack för en härligt mångsidig tigertolkning! Här är tigerost och tigerbalsam toppad med ett oemotståndligt gosedjur i form av en tiger.
Ha det gott!

Stare Ström sa...

Jag brukar aldrig kolla andras inlägg förrän jag har lagt ut mitt eget. Bäst så! Tigerosten har jag aldrig hört talas om!

Husbilen-Ellen sa...

En gullig liten tiger du hade på ditt jobb. Hundar är inte min favorit, men det gör ju inget, för de är många andras!

Vilt og vakkert sa...

Heisann, du har vel ingen plagiater.! Du har jo dine helt originale tolkninger av temaet - og dessuten nye. Et kjempeinnlegg med løsninger jeg ikke har hørt om før. Tror ikke vi har ordspråket "å tie som muren."...
Jo, dette er en tiger: den har striper. Verre med mine som ikke hadde farver slik at stripene var vanskelige å se. Får lete etter tigerosten neste gang vi er på ICA i Strømstad ;:OD)

Paula sa...

Jag säger som du, vill inte se andra bidrag innan jag själv är klar, men, det är jag aldrig på en måndag, haha.
Du vinner nog kampen om sötaste Tiger ever! Hur kan man inte älska en sån liten sötnos??? Inte dreglar den heller, men pussar kan ju inte vara torra heller? Tiger-osten skulle jag gärna smaka, gillar smältost, i Finland heter den Koskenlaskijan...

Birgitta Malmstedt sa...

Visst är det väl bra om låter bli att tjuvtitta på de andras inlägg, så att man tvingas vara kreativ, men jag tycker inte att det är något att skämmas över. Det brukar vara ett sätt att komma igång! Vi i gruppen låter oss inspireras av varandra och litet personligt blir det ju alltid. Ditt inlägg var jättefint. Hunden är ju otroligt gullig!

Anni sa...

Lilla yorkshireterriern var ju helt underbar. Så charmigt att kalla den lilla skrutten för Tiger :-)
Smältost kommer inte i min mun, oavsett om det är en skrattande ko eller en schweizisk tiger. Vilken konstig kombination. Ungefär som "Frölunda Indians". Vem tänkte där?
Jag har övergått till det vita tigerbalsamet, det färgar inte kläder som det röda kan göra. Älskar doften :-)

Astrid sa...

Åh vilken härlig läsning

Beppan sa...

Tack för dagens lärdom om tigerbalsam!
Har en burk som jag köpt i Thailand....
klurigt som vanligt hos dig!

Helén sa...

Vilken otroligt söt liten Tigerhund! En sån skulle gärna få flytta in hos mig och min flock. Osten har jag inte hört talas om. Jag önskar att jag fick se klagomuren i verkligheten och hoppas att det blir av någon gång. Tigerbalsam har jag använt många gånger också men har övergått till Linnex på senare år.

Klara Ovidia sa...

Tiger som tiger,tiger som mat, tiger som namn - tolkningen är fri BP och den sitter helt ok din variant! Det är ju det fina med denna leken- var och en på sitt sätt, mångfalden lysa får :-)
Jag läser aldrig någon annans inlägg före jag själv lämnat mitt. Så händer det ju att fler av oss har samma tanke. Tigerbalsam känner jag väl till inte för eget bruk, men för andras.