lördag 18 januari 2020

Bokmärken, rum och semlor


Här ser ni Caritas bokmärken. De två till höger är skapade av Mun- och Fotmålarna. De låg i det fina kortet med renen som har så fina ögon tycker jag.


Tyckte att det finska frimärket var så fint med speglingarna. Så jag tog fram saxen, å vips så hade jag ytterligare ett bokmärke.

Det är som förgjort, fast tvärtom alltså. Förra lördagen visade jag upp mina sista bokmärken. MEN som så ofta är bloggkompisarna helt på alerten. De vill helt enkelt se fler bokmärken och därför förser de mig med perfekt bloggfoder. Den här gången var det Carita som skickade bokmärken till mig. Det tog visserligen hela sju dagar från Lovisa, Finland tills de damp ned på hallgolvet, men huvudsaken är ju att de hann i tid. Tusen tack Carita:-)

Rum

Gillar alla fyra rum i vår lägenhet. De är ”inbodda” om man säger så. De har karaktär och är personliga. Men konstigt nog så är det faktiskt det 2013 stambytta badrummet som jag gillar skarpt. Ergonomiskt är det inte (enligt maken), men jag tycker det är snyggt. Design vs. funktion ni vet;-)

Semlor

Som jag berättade här började den lokala ICA sälja semlor den 7 januari. Jag som är så pass gammal borde kanske tycka att man ska vänta till Fettisdagen den 25 februari i år. Men med tanke på hur många möjliga och omöjliga varianter av semlor det finns nuförtiden, och att de har en strykande åtgång i konditorier/bagerier/mataffärer, så okej då. Alla verkar ju tjäna på den utdragna Fettisdagen, så varför inte.

Jag har hittat temat hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Hannele, Gerd, Emma och Agge visar också bokmärken ibland.

Det är Orsakullan som håller i ”Januari 31 dagar”.

13 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

snyggt frimärke, trodde jag köpt en god SEMLA... men det var en sliskig VANILJ-bulle, blääh! Vaffö namnskyddar man inte bakverk?!
http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2020/01/min-favoritblomma.html

Paula sa...

Häj på däj, kände igen bokmärkena, jag har en drös av dem för de kommer alltid tillsammans med jul- och sommarkorten från Mun-o fotmålarna. Jag använder mest pappersremsor som bokmärken för jag behöver notera sid.nr o textsnuttar till mina bokrecensioner. Men det är återvinning av gamla kuvert, klimatsmart förstås!
Denna vecka har jag fått lite hjälp med skyltar, visst är det härligt med en massa hjälpsamma vänner! Frimärket på kuvertet från Carita utsågs till Finlands vackraste, tror det var ifjol.

nalta norrland sa...

På tal om frimärke så har Postnord flaggat för sämre utdelning än de har nu... tänkte på Din ost som tog drygt en vecka på sig från Åsele till Täby, om det ska gå långsammare så kommer det aldrig att funka att skicka nånting ätbart.
Men enligt Postnord skickas det för lite brev/kort å det säger ju sig själv då Ni är så många som använder kort från mun & fot målare som bokmärken i stället för att skicka en hälsning som Postnord kan hålla på å vänta med att dela ut i x antal dagar ;-)
Någon semla har jag inte ätit,
har inte ätit semlor på flera år,
min far brukade fixa en hemgjord semla med hjortronsylt å grädde till mig så jag oxå skulle få en semla... jag är ju allergisk mot mandel å häromkring går det icke att köpa mandelfria semlor.
Kanske ska jag testa mitt köttfärsbiffsrecept med mozzarella i stället för fetaosten som nu inte blev nån glädjechock ;-)

"LillaSyster" sa...

Bra med bloggvänner =) Du ska se att du har bokmärken ett tag till!

Mia Halvarsson sa...

Se där ja, där kom det några fler bokmärken :) Jag tror inte att du får sluta med dom, sörru!! Semlor, i veckan köpte jag wienerbrödsmuffins med semlefyllning (som du skriver, det finns alla möjliga varianter) brödet var torrt och grädden frusen....å jag besviken! Fast på din bild fängslades jag av tårtan!! Den du!!

Ditte sa...

Frimärket passar ju perfekt som bokmärke. Och verkligen vackert med sina speglingar. Jag köper kort från "Mun och Fotmålare" mellan varven och att deras alster är bra.
Att tycka om sin bostad är viktigt och att känna sig hemma. Förstår verkligen att du gör det.
Semlor är jag inte direkt förtjust i men jag brukar smaka en liten variant per säsong .Men visst tycker jag det är tidigt med semlor i början av januari. Ogillar det lika mycket som att julen plockas fram i oktober. Undrar om man ska börja med midsommarstång i april.

Klimakteriehäxan sa...

Finska frimärket är jättesnyggt! Jag åt min första semla för säsongen före nyår ... en till har det blivit, försöker låta bli men himla gott är det! Så bra det är att man trivs i sitt hem. Jag trivs i mitt också!

Ama de casa sa...

Fina bokmärken igen, dom tycks aldrig ta slut ;-) Snällt av Carita!

Skönt att vara nöjd med en väl inbodd lägenhet. Jag är också nöjd med vår (inte fullt så inbodda) lägenhet. Fast sovrummen (numer sovrummet och kontoret) kunde ha varit snäppet större. Köket med. Åtminstone såpass stort att jag kunde få plats med en diskmaskin utan att behöva bygga om hela köket.

Gunnel sa...

Vilken kul idé att klippa ut ett bokmärke ur ett kuvert! Det säljs semlor här i ett bageri med nya smakar för varje helg. Hittills har jag inte testat några nyheter. Jag håller mig till de gamla vanliga.

Geddfish ♥ sa...

Vad kul att du fått hjälpredor som skickar bokmärken till dig! Vilket engagemang!
Viktigt att trivas där man bor, mitt hem ska ju vara min borg. Vi har alla olika smak.
Inga semlor för mig än, men ena väninnan valde en i fredags.

Emma, Sol som sol? sa...

Jag håller med dig, ögonen är verkligen vackra, riktiga Bambiögon!

Frimärkena, fiffiga BP!

Snyggt med det liggande kaklet.

Mmmmm ... semlor! Smart kondis där som har två storlekar. Eller är det olika sorter, kanske?

Carita Liljendahl sa...

Trevligt att posten skötte sitt jobb :-D
Och semlor, jo - dom finns hos oss också. De du visar ser smarriga ut. Jag har ätit en i år, den var god fastän den inte såg så här fin ut.

Guldkryckan sa...

Har härmed beslutat att det får bli inköp av semla imorgon, får skylla på dig ;)
Men gott är det ju trots allt.

Vårat badrum har behållit samma standard sen 1968, inklusive asbest under kaklet, fast när det gick sönder så brydde de sig inte...finns tydligen en ofarlig variant av asbest sades det.
Men snart är det väl stambyte här med...undrar hur standarden blir då?

Ha det bäst Bp