söndag 1 december 2019

Skyltsöndag #238

Hade kunnat visa er minst ”50 shades of black” idag, ”Black Friday” och ”Black Week” ni vet. En skylt för jippot får dock vara med, då den åtminstone inte var platt;-) Enjoy!


Tänkte först att säcken kanske innehöll ”koavfall”, men det gjorde den inte. Kossan kan tyckas vara aningen irrelevant i sammanhanget. Men företaget Molnsätra Gård säljer förutom olika trädgårdsprodukter även gödsel, så det förklarar kanske saken;-)


Här ser ni en mera kreativ skyltning (överdrift) för det kommersiella jippot ”Black Week”.


Alltsedan 2009 har Täby Centrums julutsmyckningar varit desamma (bra med ”bloggkoll”). Och de var magnifika, om än aningen överdådiga. I år har man varit betydligt mera återhållsam och hängt upp dessa… vad det nu är. Avskalat och inte speciellt upphetsande. Gallerior har det kämpigt just nu. Men Hästens (skylten i bakgrunden) behöver nog bara sälja en säng per dag för att få det att gå ihop.


Veckans höjdare: Som ni ser har den lokala ICA extrapris på stockholmare just nu. Kan också berätta att extrapriset för oss nollåttor har höjts med fem kronor sedan 2016. Här är beviset. Men med tanke på att vi håller hög kvalitet är vi nog rätt så prisvärda ändå;-)


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

15 kommentarer:

Mia Halvarsson sa...

Det var tacksamt med skyltarna den här veckan men nu är det väl slut??? Hoppas jag ;) Visst har du rätt i att det är tuffa tider för galleriorna, på Avion ser man tomma lokaler lite överallt, samtidigt som centrum också verkar tömmas på butiker, jag får inte ihop det, liksom.... Hade inte en susning om att ni stockholmare hade ett kilopris på 104,17!!! Det får nog räknas som ganska prisvärt ändå ;) Ha nu en härlig söndagkväll!

Gunnel sa...

Hahah! Bra att veta om jag skulle bli sugen på en stockholmare.

Mösstanten sa...

Man kanske skulle köpa sig en Stockholmare. Undrar om hen är trevlig?
Jag har skaffat Googlekonto och gjort en navigeringsblogg. Så om ni klickar på mitt namn nu kommer ni till min profilsida. Där finns länk till bloggen Till Mösstanten. Om ni klickar in er på den bloggen hittar ni en länk som går till Mösstanten. Hoppas att det blev begripligt.

Paula sa...

Jag är lokalpatriot och äter helst Dalakorv, Falukorv går fett bort, tyvärr. fOavsett märke gillas den inte, varken tillagad eller rå. Har nämligen fått lära mig att det finns två läror, de som äter rå falukorv och de som äter den stekt eller kokt. Jag har en egen falang no-falukorv.
De svart ballongerna såg rätt trista ut även om de självklart passar för syftet. Handlade du något under devisen Black? Det gjorde inte jag...
Nu ska jag se på de lustiga amerikanarna....i Allt för Sverige!

nalta norrland sa...

Bra skyltat och bäst var ju det att det är rea på Stockholmare :D
Gjorde Du några fynd under Black veckan?
Jag shoppade faktiskt en hoodie till Elin, 30% rabatt är svårt att säga nej till ;-) det är en julklapp till Elin.

Geddfish ♥ sa...

Fyndigt skyltat! Jag har inte köpt något på Black. Tror inte du gjort det heller, eller? Skönt att advent kom och körde bort det svarta.
Jaså, Stockholmare, har aldrig smakat, hur känns det att vara ett reafynd??
Trevlig kväll!

PS. Det gick fint med körsången. Gillar de härliga gamla adventsångerna.
Vi hade komp på kontrabas och flöjt också och dessa två framförde Koppången själva, underbar låt. DS

KajsaLisa sa...

Inte handlat ett dugg på rea, men dom svarta ballongerna var snygga. Julskyltningen var överdådig som du skriver. Kul att man i alla fall är värd 25 kronor

Emma, Sol som sol? sa...

Jaha ja, så just nu är man på rea...

Ditte sa...

Bra jobbat här med skyltarna!
Svårt att undvika det svarta. Tror att vi båda helst gör det denna vecka. Ballongerna var ju lika trista som veckan sp du lyckades verkligen bra här. Lite ljusare v´blev ju julutsmyckningen och den vill ju inte heller sälja något. Nåja. Att "Hästen" skymtar må ju vara hänt. Men de finns ju alltid här och de har nog ingen "svart vecka".
Sista skylten blir min favorit. Kul att veta att man kan vara till salu som Stockholmare. Men priset kändes lite för billigt- Jag är dyrare än så. Om jag ens är till salu- Tveksamt.

Susjos sa...

Haha! Så kul att vi är prisvärda! Underbar bild på oss "Stockholmare".
Nej, nåt reafynd på Black friday/week har jag inte gjort. Shoppade visserligen idag, men inga rea-priser på det inte...

Julskyltningen var inte överdådig i Täby C, det lilla jag hann se på MoS var inte heller mycket, men jag gick inte runt på hela MoS!

Ska bli kul att se om du känner igen första "skylten" inne hos mej?
HA en fortsatt trevlig 1:a advent!

"LillaSyster" sa...

Black week, nu är det över. Sparar de skyltarna el slängs de bara? Bra med ett eget arkiv, där har du stenkoll på priser och julutsmyckningar. Ha en bra först vecka i december. Nu mot jobbet.

Ama de casa sa...

En himla tur att jag flyttat från Stockholmsområdet, vill inte gärna vara på rea. Fast å andra sidan är jag ju norrlänning i grund och botten ;-)

Black Friday och Black Week... Är det egentligen helt PK nu i dessa dagar? ;-)

Uffe sa...

Jag for igenom Stockholm senaste vecka men missade den stockholmaren!
Min DATOR VILL INTE SOM JAG VILL JUST NJ SOM KANSKE SYNS. HA DET GOTT!

Christian sa...

HAHAHA....vilken underbar skylt......å så billiga ni är, vet inte om jag vill köpa nån i alla fall (LOL), kanske om de reas ut på "black friday" nästa år, typ köp två betala för tre, eller köp 2 stockholmare å får en skåning på köpet hihihi :)

Klimakteriehäxan sa...

Nog kan jag väl kallas stockholmare, men så billigt säljer jag mig inte ... Det blev lite kasskamp där också! Och de där ljusen i gallerian ser fina ut på din bild. Visst har de det tufft, köpmännen.