söndag 22 december 2019

Skyltsöndag #241

Näst sista Skyltsöndag för 2019! Tog jättemånga foton på skyltar den här veckan, hela 24 stycken. Rekord för mig! Så det var inte lätt att bara välja fem stycken. Då ni säkert sett hur mycket julreklam som helst vid det här laget, tänkte jag lägga upp bara ”ojuliga” skyltar. Lyckades dock bara nästan;-)


Hur förnedrande är inte det!!!? Försäljaren som ska kränga så kallade tyngdtäcken är tvungen att gå omkring med världens fulaste och töntigaste pyjamas (troligen inköpt hos de olidliga företaget) och en tomtemössa. En skyltning som får mig att absolut inte vilja köpa något från företaget.


OMG, den bagen var ju riktigt smakfull och snygg:-)


Nej, det är inte normalt att se ballonger på golvet.


Veckans höjdare 1: Säger bara ÄNTLIGEN! Hoppas tangentbordet även håller för dregel, för det gör jag ofta när jag tittar på härliga bilder på era bloggar.


Veckans höjdare 2: Äntligen någon som vågar ”säga ifrån” – på ett trevligt sätt. Skylten står på alla bord hos Bullar och Bröd på Valhallavägen. Caféet slår upphaussade Mr. Cake med hästlängder. Det var första gången på fem år som bästisen Yvonne och jag åt nåt sött till vår cappu, och det ångrade vi inte. Stället med världens coolaste inredning samt bageriet som en del av lokalen kan djupt rekommenderas.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

21 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Du lyckades förträffligt tycker jag. Så härligt med någon som säger ifrån och på ett fint sätt, vad gäller datorfritt. Önskar dig en riktigt fin fjärde advent 🎆🎄

Klimakteriehäxan sa...

Intressant med fiket som vill slippa kunder som köper en slät kopp och sen sitter med sin laptop bredvid kaffemuggen i fyra timmar. Men jag förstår dem, verkligen!

Biggeros sa...

Gillar även den sista skylten som delar sitt budskap. Dvs att påvisa folk att inte sitta och ockupera en plats i timmar och surfa. Speciellt om de bara har beställt en simpel Kaffe. Vill önska dig en God Jul🎅🎄

Ditte sa...

Bra jobbat här! Vilka toppenskyltar! Och att få med ojuliga skyltar. Och så bra varianter Inte alls lätt i dessa dagar. Fastnade för de två sista. Så skönt med någon som säger ifrån vad gäller datorer. Hade även önskat att det skulle vara mobilfritt för att lyssna på samtal, särskilt de som är på högtalare, tycker jag är bedrövligt. Särskilt i de "offentliga rummen". Men detta är en mycket god början.
Tangentbordet är hur läckert som helst. Men undrar vad som menas med "spillsäkert". Dock en helt annan fråga.
Mannen som kränger tyngdtäcken - tja, vad säger man. Instämmer här helt i dina tankar.

Mösstanten sa...

Matnyttiga skyltar så att säga, både tangentbordet och skylten på fiket. God jul!

Mia Halvarsson sa...

Hahaha, först tänkte jag det var en hemsk kostym han har den där killen, den ser ju ut som en pyjamas!!! Så VAR det en pyjamas :O
Det tangentbordet vill jag ha...om det håller vad det lovar! Trevlig skylt på caféet också, den kan man ju inte bli arg på!
Ha en trevlig dan före dan i morron :)

Geddfish ♥ sa...

Finurliga och häftiga skyltar, du är bäst!
Försökte gå in på sidan med tyngdtäcken, men den hade de stängt, de hade nog läst din blogg, haha.
Jo, det är rätt normalt att ha ballonger på golvet, haha, not!
Det där med datorn/mobilen vid matbordet vore ju egentligen vara tabu. Ändå så är vi så många som fotar maten (inkl mig själv) and why???
Trevlig fjärde advent!

nalta norrland sa...

Tyngdtäcke hörs ju vara den perfekta julklappen,
kanske lättare att övertala folk att köpa ett dyrt icke tvättbart täcke om man som försäljare ser tillräckligt dum ut ;-)

Normalt med ballonger... nä inte nånstans utan möjligtvis på barnkalas.

Gillar datorfritt café, jag stör mig på folk som går omkring på ICA/COOP å pratar högt om allt medan de handlar...
hände senast idag då jag hamnade ofrivilligt i en diskussion om julmust...

Idag har vi firat ljusets återkomst :)
så mycket viktigare händelse än julafton :D

Paula sa...

Härligt att komma och hälsa på dej och få en touch av den stoora världen! Skyltar för varor jag aldrig ens hört talas om, förutom tyngdtäcket då, Cura! Om jag inte hade så ont i min kropp så skulle jag gärna testa, för jag tror på grejen med att man sover gott under ett tyngre täcke. Täcket jag låg under som barn, ingen aning var det var gjort av men det vägde ton och det var supermysigt och tryggt under det!
Den fina uppmaningen att inte sitta i timmar och surfa satt helt rätt. Ingen kan väl ta illa upp av det budskapet?
Kanonskyltar, tack så mycket

"LillaSyster" sa...

Sista skylten är ju bara bäst!
Nästa gång blir det Ankis recept, busenkelt =)

Emma, Sol som sol? sa...

Har också tänkt på det där med alla som sitter och pluggar på fik. Eller skriver böcker. Fast tur att vissa fik inte förbjuder för då hade världen saknat Harry Potter.

Susjos sa...

Pyjamas på sig? Jösses, nu börjar det väl gå för långt?!
Å sista skylten, så ödmjukt och bra skrivet!
Lustigt med en ballong det står normal på?
Tack för att du fortsätter förvalta skyltsöndag så bra!
Kram!

Susjos sa...

...bara jag igen
Ja ,visst var det ett häftigt foto sonen fick till med min Iphone, och han höll inte kameran framför något glas, måste fråga honom hur han fick till det där fotot?
Kram!

Husbilen-Ellen sa...

Sista skylten var riktigt bra och dessutom fick du i dig något sött, som var bra!! Ha en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

KajsaLisa sa...

Stackars försäljare. Om företagsledningen tror att det där säljer fler sängar så sparka ut dom.
Så får personalen sköta sitt jobb i lugn och ro.
Sista skylten skulle jag vilja se mer av, hur ofta ser man inte människor som fikat klart för en timma sen säkert och sitter och pillar på sina laptops. Länkar upp dig nu.

Anki sa...

Toppenskyltning igen! Bra med skylten på cafébordet ... bra att en del vågar säga ifrån.
Lider med försäljaren ...
Ha en bra dag!

Åke sa...

Höjdare ett och två är solklara. Synd om tomtenissen, riktigt förskräckligt. Tur du är vaken på ögat som förmedlade det. Normal på ballongen var något nytt.

Ama de casa sa...

Vilken härlig näst sista Skyltsöndag här! Visst är det svårt att välja bilder när man tar på tok för många, men du lyckades alldeles utmärkt.

Han kanske tycker det är skönt att ha pyjamas på sig på jobbet? Eller så kan det ju vara så att han hade osedvanligt bråttom på morgonen så han inte hann sätta på sig dom vanliga kläderna? ;-)

Kul att se att det finns normala ballonger :-)

Perfekt med spillsäkra tangentbord! Jag lyckades hälla ett glas med vatten över mitt tangentbord på jobbet en gång. Efter det fungerade allt. Utom mellanslagstangenten då... Du anar inte vad svårt det är att programmera utan mellanslag. När killen från dataavdelningen bytte ut det så sa jag (som alla kunder brukade göra när nåt var fel) "Jag har inte gjort nåt!". Han trodde inte på mig :-D

Datorfria områden är inte dumt det! Jösses vad man ser många som sitter med näsorna i telefonerna istället för att umgås. Fast ett sånt där ställe skulle jag inte uppsöka ifall jag exempelvis bodde på ett hotell med dåligt wiffi. Då är restaurangernas wiffi som en skänk från ovan :-)

Christian sa...

Kan inget annat än instämma i kommentaren till sista skylten. ÄNTLIGEN!
Mer sånt.......

Ha nu en underbar julhelg :)

Carita Liljendahl sa...

Tänk att det gått så långt att man måste be folk hålla datorerna borta från cafeterior och lunchställen...
Har inte sett sådana skyltar hos oss än, men det är väl bara en tidsfråga innan de dyker upp - och kanske det finns i större städer även hos oss redan?

byblixtra sa...

Så praktiskt med ett spillsäkert tangentbord. Det behövs nog. :-)

Bra av caféet att vilja ha datorfritt och tack för tipset. Kan nog bli ett besök hos Bullar och Bröd. Jag har förresten bott alldeles i närheten i slutet av 80-talet.