fredag 20 december 2019

Två fredagsöverraskningar


OMG! Följande inlägg hade ni nog inte förväntat er;-)

Har ju varit lite ”listig” i två dagar nu, så jag hoppar över Elisas ”Fem en fredag” idag. Istället tänkte jag bjuda er på två överraskningar som jag råkade ut för i eftermiddags. Jo, jag blev själv förvånad faktiskt;-)

Nagelvård
Det måste ha varit Gerd som inspirerade mig att för andra gången i mitt liv gå in på en nästan tom (alla shoppade ju loss i Täby Centrum idag) nagelsalong och be att få mina naglar klippt och filat. Mitt under ”processen” frågade jag spontant om tjejen kunde ”måla” en fotboll på en nagel. Det var första gången hon blev tillfrågad om just det motivet, så jag är nöjd:-)


Mrs. Sweden 2019
Bredvid mig satt en jättetrevlig tjej med otroligt vackra ögon som hade en betydligt längre och mera komplicerad ”nageloperation” framför sig. Å gissa vem hon var då?!!! Jo, regerande Mrs. Sweden 2019, en titel jag aldrig hört talas om. Hon resar till Kina imorgon för att delta i Mrs. Universe 2019. Hon är en av nittio deltagare. WOW!

Sandra Erlund Mrs. Sweden Universe 2019 - naturell...


... och som Mrs. Sweden Universe.

Ett antal krav
För att delta i Mrs. Universe (inte att förväxla med Miss World och Miss Universe) måste man uppfylla ett antal krav. Det räcker liksom inte med att vara en trådsmal skönhet i ”bimboformat”. Kvinnorna får vara upp till 55 år gamla (bra där!!!), måste bland annat ha en universitetsutbildning och tillhöra en organisation för mänskliga rättigheter.

Nästan granne
Mrs. Sweden 2019 som heter Sandra Erlund är medlem i Kvinnojouren och ”Doctors of the World”. Till min stora glädje bor hon nästan granne med mig i Täby och är arbetskamrat med Susjos på NKS. Nej hon är inte barnmorska utan beredningsfarmaceut. Och ja, vi diskuterade förhållandena på det nya sjukhuset…

Vilket roligt, spontant och helt otippat möte, samt en fotboll på det:-)

21 kommentarer:

"LillaSyster" sa...

Vilken toppen fredag=) rolig nagel fick du också. Trevlig helg!

Geddfish ♥ sa...

Toppeninlägg!!!
Vilken styrka att följa lusten att smycka dina naglar (eller din nagel) med ditt favvomotiv! Det är som min Annette, hon gör det jag ber om. Tusen tack för länken till mig!

Vilken trevlig bekantskap du gjorde dessutom! En toppentjej, med fina meriter. Där tänker jag direkt på min väninna Carina (hon med hattarna) som jobbar som volontär på Kvinnojouren och gör en fantastisk insats.

Trevlig fredagskväll!

Ditte sa...

Vilket fint möte! Och verkliga överraskningar! Kul!
Kul att du hoppade in och fick naglarna ordnade . Gillade verkligen motivet. Absolut passande! Jätteroligt med Mrs Universe och att det ställs lite andra krav än bara utseende. Önskar verkligen Sandra Erlund lycka till i Kina. (Trots att jag inte direkt är fan av dessa tävlingar så är detta en helt annan aspekt på det hela. Och det gillas!. )

tant Hannele sa...

kul nagelmotiv, synd att jag fyllt 55...

Biggeros sa...

Härligt med spontana besök och bekantskaper. Hör aldrig hört talas om Mrs Universe. Väldigt spännande att få ta del i. Gillar att man inte bara går efter utseende. Utan att de verkligen har bra motiv och stöttar olika organisationer. Snugg nageldekoration desdutom. Trevlig helg!

Emma, Sol som sol? sa...

Vilken dag du haft, gullig liten fotboll på nageln! Har aldrig varit hos en manikyrist själv, här är det ju så himla vanligt,finns salonger överallt!

Då får vi önska kvinnan med de fantastiska ögonen lycka till!

nalta norrland sa...

Oväntat... ooups plötsligt händer det :) kul att Du fick en fotbollsnagel och så ett ovanligt möte.
Har aldrig hört talas om Mrs. Sweden Universe, men det låter bra mycket vettigare än de där utseendefixerade tävlingarna i bikini/baddräkt.

Paula sa...

Men va skoj! Och så roligt att ni hade en gemensam bekant till på köpet. Du ser vad spontanitet lönar sig! Ja kvinnan var stilig, men såg inte ut som en miss nånting förväntas se ut, o det säger jag enbart i positiv mening. I Sverige har man mer eller mindre övergett alla skönhetstävlingar, i Finland håller man på i varje stad, varje län, sedan väljs Finlands miss ut o skickas ut i världen där de inte har en chans att hävda sig.. Trams trams.
Det enda jag ifrågasätter med denna MRS är universitetsutbildningen, varför? undrar jag. Vad har det med bedrifter eller vad man åstadkommit att göra...
Men du, fotbollen satt väl i rätt kryss!

Åke sa...

WOW!!! Regerande Mrs. Sweden 2019. Fotbollen tar jag det lite lättare på, men den klär dig :) Det här med att träffa folk: Världen är bra liten om man har sina sinnen öppna.

Anki sa...

Vilken himla bra fredag! Bra där att ta chansen till en snygg boll på nageln - passar dig utmärkt! Trevligt möte med Mrs Sweden! Nu får vi hälla tummarna för att hon vinner Mrs Universe!

Gunnel sa...

Mrs Swedwn har jag aldrig hört talas om, men den tävlingen verkar betydligt vettigare än andra s.k. skönhetstävlingar. Här räknas hela personen både insidan och utsidan. Hoppas hon tar hem titeln.

Mia Halvarsson sa...

Vilket härligt inlägg!!!!!!!!!!! Jag har väl inte sagt vad jag tycker om fotboll.... men nageln blev snygg ;) ;)
Men du....vilket häftigt möte där på salongen! Det finns då alla möjliga tävlingar men den här verkar ju ändå mer seriös med tanke på kriterierna, det är bara att önska lycka till :) Så förmodar jag att det fanns en hel del att diskutera er emellan (med tanke på allt jag läst)
Ha det bäst <3

Ama de casa sa...

Men vilket härlig möte! En vacker kvinna både på in- och utsidan! Coolt att hon var arbetskamrat med Susjos också :-)

Fotbollen var också oväntad - både av tjejen som gjorde den och av oss bloggläsare. Ja, inte fotbollen i sig då, såklart, utan var bollen landade :-)

Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagog sa...

Men vilket härligt inlägg och så fint där med fotbollen :D. Sedan så kul med sån där tävling det har jag inte hört om heller innan. Också bra med de kraven eftersom det någonstans visar på att man ska ha gjort något :).

Freedomtravel sa...

Men oj, vilket intressant möte! "Vardagen" kan verkligen överraska ibland!

Susjos sa...

Va roligt att du fick en fotboll på din nagel, coolt! Förstår att Gerd inspirerar!
Å så roligt att du träffade Mrs Sweden Universe som även jobbar på samma sjukhus som mej, och ja, det är många avdelningar som har det kämpigt Tack för länken också!

Susjos sa...

PS. Snygg ring du har, ser ut som en Efva Attling? DS.

Klimakteriehäxan sa...

För en tid sen gjorde jag som du, slank oplanerat in och fick naglarna fixade. Det är ju faktiskt en njutning, med massage och allt! Men nån fotboll var det aldrig tal om ... och Mrs Sweden kände jag inte heller till, ganska sympatiskt ändå.

Carita Liljendahl sa...

En fin liten fotboll blev det!
Och julgransbollen - hahaa - så kul den ser ut!

Husbilen-Ellen sa...

hÄRLIGT INLÄGG!

Mrs Sweden sa...

Nämen Hejsan. Tack För senast. Var väldigt trevligt att få sitta och småprata lite med dig! Hör av dig om du ska fixa naglarna igen så kan vi boka in en tid tillsammans.
Och Tack för alla Lyckönskningar. Tävlingen gick bra och jag fick den hedersvärda titeln Mrs Tolerance. Är ni nyfikna på att veta lite mer då kan ni läsa denna artikel i Aftonbladet https://www.pressreader.com/sweden/sondag-aftonbladet/20200315/283742726245116
Stor Varm Kram och ta hand om dig/er.