onsdag 18 december 2019

Stora jullistan 2019


Visst är han totalt "laid back":-)

Hittade listan hos Freedomtravel, tycker den är lite kul, och jag hänger på såklart. Och om ni inte har nåt bättre att göra så är det bara att följa mitt exempel;-)

Var firar du helst jul?
I ett varmt land.

Har du firat jul utomlands – i vilka länder?
USA, England, Tyskland, Frankrike, Marocko, Portugal och Spanien.

Hur julpyntar du?
Inte alls. Köpte dock en julstjärna för några veckor sedan, och den ser ut att klara livhanken till jul;-)


Vad gillar du bäst med julen?
Maten.

Vad gillar du inte med julen?
All hysteri i samband med köp, matlagning och bakning; alla stressade människor och tv-filmer/-program som har mellan 10 och 20 år på nacken.

Varför svettas i köket när man kan köpa godsakerna i affärer.

Köper du julklappar? Till vem och varför/varför inte?
Nej. Jul är till för barn. Om maken och jag ger varandra presenter så gör vi det närsomhelst under året.

Vad är viktigast på julbordet?
Flamberad engelsk ”Christmas Pudding” för maken, lutfisk för mig.

Har du någon udda jultradition?
Lyssnar på The Pogues “Fairytale Of New York”.

Har du några bra läs- eller speltips för julen?
Sällskapsspel är inte vår grej, men vi läser desto mera. Kan rekommendera tegelstenen ”Lethal White” av J. R. Rowling (Robert Galbraith är hennes pseudonym). Den lär hålla er sysselsatt till Trettondagen, jag lovar!


Var ska du fira jul i år?
Hemma.

21 kommentarer:

Lillian "sognafaret" sa...

Kjekt med slike lister, da blir man liksom litt bedre kjent på en annen måte enn ved vanlige innlegg.

Klimakteriehäxan sa...

Fantastiskt fin julstjärna du fått tag i. Hängde på - och avslöjar att jag är mycket mer traditionalist än du ...
https://klimakteriehaxan.blogspot.com/2019/12/arets-jul.html

Ditte sa...

Kul lista! Kände igen mig i en hel del av svaren. Men julmaten avstår jag gärna. Är ju ingen direkt julmänniska vare sig mat eller vad gäller traditioner.
Firar också helst julen borta och så blir det även i år. Har verkligen gillat de jular vi spenderat i vårt thailändska paradis. Oturistiskt och genuint.
Men i år blir det inte direkt så varmt. I alla fall inte utomhus.
Din julstjärna är jättefin och den står sig säkert under helgen.

Biggeros sa...

Gillar tomten som ser ledig ut=)) Gillar heller inte all hets innan Jul. Bara kort och paketen är skickade långt innan Jul så de når fram till Sverige är jag nöjd/)) Vi ger varandra en morgonpresent just för att det är roligt=) Gillar dopp i grytan som är viktigast. När vi bodde i England bjöds vi på Chtistmas pudding på Juldagen. Inte min typ av smak. Däremot gillar jag Lutfisk=)

Freedomtravel sa...

Kul att du hängde på! Och skönt att det är någon mer som inte är sådär julig. Ibland känner man sig ju lite udda för att man inte är i full färd med att pynta och stöka ;)

Paula sa...

Harry Potter-författaren? Jag har ju inte läst dem, heller...inte Sagan om ringen heller, vad är jag för knäpp människa? En sån tegelsten blir jag också avskräckt av, är det dessutom paperback är den jättejobbig att hålla i när inte sidorna håller sig öppna med mindre än milt våld. Läser inga pocketar, tycker de inte känns som riktiga böcker, haha
Jag tror inte heller att jag bjuder in mig till er julmiddag, både puddingen och lutfisken får ni behålla själva! Men, jag har ju mina nassetassar, burk nummer två har jag börjat nalla på, sen får burk tre vänta till julafton...tror jag!
Fira jul tänker jag inte alls. Denna jul än mindre än vanligt, o hela familjen är splittrad. Bara dottern o yngsta barnbarnet är under samma tak, ett tak som i januari byts ut! så de lever i kappsäck redan då det mesta börjar vara nerpackat. Men oj så jag saknar dem alla, inte för att det är jul, utan under årets alla dagar...

tant Hannele på Hisingen sa...

reser inte till varma länder... speciellt inte över jul.

Hanneles bokparadis sa...

Christmas Pudding har vi alltid till julfika, hittade jättefin engelsk fruktkaka på Steinbrenner & Nyberg

Anki sa...

Såg också listan hos Freedomtravel - kul idé! Gillar din trötta tomte - han är förmodligen lika trött på julen som jag, fastän vi inte är där än.
Gillade både jul och snö förr ... men numer är jag smått allergisk mot båda!
Härlig musik du bjuder på! Den gillar jag!

Uffe sa...

Dina svar kunde nästan ha varit mina svar.
Firar jul på Madeira i år, annars har jag varit hemmavid så när som en jul i Tyskland som inte alls var julig, bara stressig.
Firar gör vi egentligen inte alls i år. Men vi är här i alla fall.
Julklappar ges bara åt barnbarnen, i år får de dem till påsk.. Vi är alla utspridda på olika ställen den här julen. Dottern med familj i Spanien, sonen med de sina i Sverige och vi gamyler här ute i havet.
Tomten ser härligt avslappnad ut.
Mera avslappning åt folket och tomtarna!
Ha en fin torsdag.
Hälsar Pettas-Karin via Uffes dator

Uffe sa...

Dina svar kunde nästan ha varit mina svar.
Firar jul på Madeira i år, annars har jag varit hemmavid så när som en jul i Tyskland som inte alls var julig, bara stressig.
Firar gör vi egentligen inte alls i år. Men vi är här i alla fall.
Julklappar ges bara åt barnbarnen, i år får de dem till påsk.. Vi är alla utspridda på olika ställen den här julen. Dottern med familj i Spanien, sonen med de sina i Sverige och vi gamyler här ute i havet.
Tomten ser härligt avslappnad ut.
Mera avslappning åt folket och tomtarna!
Ha en fin torsdag.
Hälsar Pettas-Karin via Uffes dator

Ama de casa sa...

Vi har också rest utomlands över jul många gånger, men nuförtiden stannar vi oftast hemma, så även i år. Beror nog mest på att det nästan alltid är fint här över julen (tror att det bara är en gång på 16 år som det regnade så vi fick lov att äta julbordet inomhus), dessutom känns det onödigt att åka bort när det som regel är dyrast. Är ju inte lika beroende av extra "gratislediga" dagar nu, om man så säger :-)

Tomten på första bilden ser verkligen cool ut! Och applåder för att ni har lyckats hålla liv i julstjärnan :-D

Mia Halvarsson sa...

Attans roligt att läsa dina svar på frågorna :) Jag gillar dina svar, dom känns väldigt befriande och det dåliga samvetet för att jag inte stressar blev genast mindre ;) det ska du ha tack för!

Geddfish ♥ sa...

Roligt att läsa dina härliga svar!

Visste inte om denna listan, för jag var datorbefriad igår. Men vid dags dato är jag rätt så julbefriad, jag har gjort mitt under åren. Dock åker jag alltid till något av barnen, en dörr står alltid öppen i Dalsland minst. Och där finns ALLT.

Tack, jag har fått mina julnaglar och de glittrar för mig och min inre julefrid. Är naglarna nöjda och utan skavanker med trasiga nagelband, så är jag nöjd ;)

nalta norrland sa...

Kul med listor :) såg oxå listan hos Freedomtravel,
Jag har aldrig firat jul nån annanstans än i Norrland.

Minus 18 för tillfället så jag sitter inne med datorn å låter the dog vänta på sin tur ;-)

Duktigt Du har skött Din julstjärna *tummen upp* :)
Jag har inte en enda julblomma... förutom den där rumsgranen jag köpte strax innan 1a advent å den lever ännu. Vilket jag icke hade förväntat mig.

Susjos sa...

Vilken kul lista, kanske hänger jag på!
Tycker mycket som du, hatar julstressen och älskar lutfisken!
Men har inte firat julen utomlands någon gång, ännu!
Snyggt att julstjärnan lever, jag har inte ens köpt någon!
Kram

Christian sa...

Här skiljer vi oss åt rejält, här älskar vi julen, pynt, musik, mat, klappar å samvaron med familj å bara slappa å ta det lugnt. Vår tradition är ju den där osten vi gör i november samt att kolla på så många julkalendrar som möjligt på DVD, ingen jul utan Sune t.ex, sen brukar jag alltid läsa ett ställe ur Ulf Lundells bok "Sömnen", där han är på jullunch hos sin tjejs föräldrar, ljuvlig läsning!

Monica sa...

Eftersom vi har egen antenn har vi fyran
kvar men jag tittar nästan aldrig på den.
Har inte tittat på något där sedan Fartblinda.
Ha det bra :)

Hanneles bokparadis sa...

väldigt hemkär:
http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/12/lilla-jullistan-2019.html

Andersson Jesica sa...

Jag läste på Facebook-kommentaren online av en journalist baserad på Förenta staterna i Amerika avslöjade hur hon äntligen hittade riktiga spellcaster som brough ex love boyfriend tillbaka 2 månader efter uppbrott. Jag skickar e-postmeddelande för att kontakta samma Dr.Oduduwa Love spell spellista e-post, jag trodde att saker kommer att fungera till mitt bästa, jag vet att vittnesmål är verkliga livet bevisar. Jag insåg att det här skulle vara bra att dela här på detta bloggkommentaravsnitt, för att hjälpa alla som önskar locka till sig kärlek och förtroende till äktenskapshemmet, eftersom jag vet att det kommer att inspirera andra också att återupprätta ex-kärlekspartner snarast tillbaka inom 3 dagar .
Jag hade väldigt turen att skriva ner Dr.Oduduwa e-postkontakt jag läste från online-blogginläggets kommentaravsnitt. Jag kommunicerar med Dr.Oduduwa stavtempel för hjälp, inom 3 dagar Dr.Oduduwa har gjort kärlek stavdelning aktivering i luften, han hjälpte till att lansera en kärlek spell för att föra tillbaka min kärleksman hem, han lovade att hjälpa mig och han samlade få informationsnamn och foto Bild av båda älskare att gå ihop med magisk kärleksdel bön. I dag vittnar jag med glädje och lycka till världen ... detta är ett av de mest glada ögonblicken i mitt liv. Dr.Oduduwa den storslagna kärleks-stavningen, Lunch förtrollad kärleksdel på min vägnar för att återvända min ex make hem. magiska kärleksstava är verkliga och det fungerar snabbare än någon relation rådgivning. älskar stavning med naturliga föremål som röda ljus och blå ljus, fotobild av båda kärlekspartners och skriv ner båda älskarnas fulla namn, med andra inkantationsböner fungerar det snabbare och det finns ingen biverkning. kontakta Oduduwa för hjälp idag via e-postadress: ... {dr.oduduwaspellcaster@gmail. com}

Lava Showan sa...

När jag gifter mig med min fru för 15 år sedan fick hon en pojke åt mig efter några månader.
Vi bodde lyckligt tillsammans som en familj, men hon hade aldrig gillat mitt jobbs natur,
hon klagar alltid på att jag inte tillbringar mycket tid med henne och hon vill att jag ska sluta jobbet.
Jag sa till henne att jag snart kommer att gå i pension, jag ber henne att klara mig just nu och hon instämde med mig.
Så en dag gav jag ett uppdrag att åka till Pakistan för 4 månaders jobb,
Jag berättade för henne om det hon accepterade på ett villkor att jag måste komma hem för att besöka 3 dagar efter någonsin tre veckor.
Detta var vårt avtal innan jag åkte till mitt uppdrag, så efter två veckor ringde min son till mig på telefon och han ledsen pappa snälla skynda tillbaka hem, mamma ser en annan man, kommer hem varje kväll för att tillbringa tiden, jag tror mamma fuskar på dig. Jag var så orolig och jag rusade hem igen just den dagen för att hitta min fru
med en annan man som har en kärleksaffär med en annan man. Jag var så arg och ledsen i chock i två dagar vilket ledde mig till sjukdom.
Hon kom till mig och sa att hon ville skilja sig från mig, jag tror aldrig på mina ögon, men jag har inget annat val än att gå vidare med mitt liv.
Hon visste att det var min son som berättade om det när hon tog min son till skolan nästa dag
han kallade min son Bastard i presenten av sina vänner och alla hans vänner kallade honom Bastard från den dagen
och min son grät alltid hem och sa till mig att han vill sluta skolan igen, och han sa att han inte vill träffa sin mamma längre
Jag måste be honom så att han kan fortsätta med sina studier. Jag hör av honom via e-post en gång i taget,
de senaste tre åren har jag inte riktat blicken mot honom på grund av mitt jobb. Jag älskade fortfarande min fru och jag vill att hon ska älska och ta hand om vår son, jag vill inte att min son ska skiljas från sin mor. så jag kontaktade Dr. Oduduwa Love stavning Caster för att hjälpa mig med en magisk kärlek stava charm för att få min fru att återvända till sina normala sinnen och att älska mig och vår son som tidigare.
Dr. Oduduwa försäkrade mig om att han kommer att hjälpa mig att föra henne tillbaka med kraftfull kärleksmagi och Oduduwa sa också att min fru är under en kärleksförtrollning från den andra mannen, det är därför hon beter sig på vissa sätt som inte är bra för familjen. Jag trodde Dr. Oduduwa eftersom jag vet hur min fru älskar vår son Felix och vårt hem var lyckligt. Så jag bestämde mig för att utföra kärleksförtrollningen med hjälp av Dr.Oduduwa. Strax efter 2 dagars aktivering av kärleksformulär fick jag ett telefonsamtal från min fru, hon gråter och ber om ursäkt till mig för allt som händer. Jag sa till henne att lugna sig och jag bjöd in henne till middag nästa dag hon kom hem och knäböjde för att be om ursäkt för mig och vår son Felix var väldigt glad att träffa sin mamma igen. Från de senaste tre månaderna till datum bor vi alla tillsammans som en lycklig familj. Dr. Oduduwa kärleksförtrollning är riktig och fungerar bra. Jag rekommenderar honom uppriktigt till alla som vill få tillbaka ex-kärlek idag. kontakta (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)