lördag 7 december 2019

Så mycket bättre x 2


Julkatalogens tilltalande framsida med relieftryck!Många potentiella bokmärken här.

Som vanligt myser jag lite för mig själv, när jag inser att jag kan kombinera två dagsteman. Som idag då:-)

Så mycket bättre 1
Som jag nämnde häromdagen känner jag faktiskt till serien ”Så mycket bättre” som går på tv4. Det är svårt att missa alla trailers för programmet. Har dock aldrig sett ett avsnitt. Reality-serier med eller utan kändisar är liksom inte min grej. Läste i tv-tablån att dagens sista del handlar om Magnus Ugglas 65-årsdag. Honom tycker jag faktiskt om. Älskar hans texter.

Så mycket bättre 2
Att detaljhandeln blöder just nu är ju inget nytt. Kan dock med glädje konstatera att det absolut inte gäller för Rituals. Det är ju svårt, för att inte säga omöjligt att klicka hem dofter via nätet. Man vill ju sniffa sig till rätt arom eller hur!?

Origami som bokmärke
Fick Rituals påkostade och otroligt vackra julkatalog (68 sidor!) i deras butik häromdagen. Både innehåll och layout är enastående. Och om man vill njuta av ”en stund av meditativ pappersvikning” – origami - kan man riva ut arken och pyssla ihop två origamifigurer. Nu är jag inte lagt åt det pyssliga hållet, men både arken och instruktionerna skulle mycket väl duga som bokmärken.

Det är Orsakullan som håller i ”December 31 dagar”.

Jag har hittat temat hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Hannele, Gerd, Emma och Agge visar också bokmärken ibland.

15 kommentarer:

Mösstanten sa...

Där slog du tvåflugor i en smäll. Både Orsakullans utmaning och veckans bokmärke på samma gång. Jag tror inte att jag har sett ett enda helt avsnitt av Så mycket bättre. Men det är ju många som tycker om det, så då är det väl bra att det finns.

Geddfish ♥ sa...

Allt jag ser på TV går liksom i vågor. Jag har sett Så mycket bättre rätt så stadigt, sen uppehåll, sen enstaka. Jag diggar också Magnus Uggla! Hans texter och rytm får mig att dansa.
Rituals har blivit en klar favorit för mig. Båda mina döttrar är också hängivna. Lyx till ett lagom pris.
Jag har varit pysslig men det har växt bort, haha.

"LillaSyster" sa...

Orgami kräver nog en hel del tålamod =) Ha en fin andra advent!

Emma, Sol som sol? sa...

Men om man vet att man gillar en doft så kan man ju klicka hem nästa burk ... Jag fick ju två fina paket med Rituals när jag fyllde i februari, den första är nästan slut (är ju lite snål av mig, tar mig tid att använda upp) så det är väl snart dags att nosa på den andra.

Vackra, intressanta och intresseväckande reklamkataloger är kul! Matbutiken Aldi hade bra förut men jag tror de har bytt för den är inte lite underhållande längre.

Klimakteriehäxan sa...

Även jag gillar Rituals. Fick en handmassage där härom dagen när jag handlade en grej!!! bara en sån sak!

Mia Halvarsson sa...

Origami....när man smakar på ordet, så smakar det lite obeskrivbart, lite umami men gott. Nu måste jag kolla in Rituals, jag bor för långt bortistan för att veta nåt om det ;)

Hanneles bokparadis sa...

origami är fint, kanske multifunktionellt:
http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/12/billiga-bokmarken.html

Ditte sa...

Ibland ser vi "så mycket bättre" och när Uggla är med är det alltid fart. Gillar också hans tester och även honom som artist.
Rituals är jag väldigt förtjust i och handlar en del där. Men jag vill allt.Vill lukta och känna så att beställa via internet skulle inte falla mig in. Visst är deras katalog härlig! Och på många sätt. Jag är inte heller direkt pysslig av mig så någon vikning blir det inte tal om. Men fina bokmärken kan du helt klart få till-
Här fick du till det fint med "Så mycket bättre x 2. Perfekt!

nalta norrland sa...

Har som sagt aldrig sett Så mycket bättre... har väl gjort något annat då det programmet sänds ;-)

Köpa parfym och annat "lukta gott"... ja Du nätet är faktiskt den enda möjligheten om jag inte ska ta bilen å köra x antal mil.
Tänkte på det eller rättare sagt på smink häromdagen då det nu är julklappsköp på G, svårt att köpa smink när det inte finns nån affär som säljer ;-)

Ama de casa sa...

Du är kombinationernas drottning! :-)
Gillar omslaget till julkatalogen. Tranan mot den röda bakgrunden är hur snygg som helst!

Jag gillar också Uggla. Han har varit räddningen för årets Så mycket bättre som jag har snabbspolat mig genom stora delar av. Men tittat - det har jag gjort, delvis i alla fall.

Origami testade jag på i ungdomen. Det enda jag grejade var en "Japansk gryta" och den kan jag fortfarande vika till. Tror jag. Måste kanske testa nån dag... :-D

Ha en härlig andra advent! Här skiner solen igen på bästa Costa Blanca-vis :-)

Anki sa...

Origami ... inget jag skulle ge mig på i alla fall :)
Har sett enstaka avsnitt av programmet - och Magnus Uggla är fenomenal! Gillar också hans texter!

Gunnel sa...

Jag såg programmet igår där de firade Magnus Uggla. Hans texter är mycket fyndiga. Origami har jag provat på och de lättare modellerna fixade jag, men mitt tålamod tröt när jag gav mig på mer avancerade saker.

Guldkryckan sa...

"Så mycket bättre" har jag ju kikat på även denna säsong....fast det var synd inte Plura och Ledin var med...de är ju lite av mina favoriter.
Gårdagens avsnitt var det bästa för denna säsong...jag gillar Uggla också...trevlig gubbe verkar det vara.

Jo...vi har väl beställt en julklapp hittills i år på nätet...får väl se vad frugan bestämmer sig för...det är ju bara barnbarnen som ska ha även i år...ska sjuttan behöva åka ner till stan kan jag tänka.

Utlämningsstället här har överfullt med paket...ska se om jag kan komma ihåg att fota det i veckan...man kommer inte fram därinne nästan...paket och vagnar överallt...hujeda mej...värsta jag sett nån gång.
Får brandinspektionen nys om det tror jag de stänger stället.

Ha det fint nu Bp.

Åke Blomqvist sa...

Jag brukar se efteråt det sk Så Mycket Bättre, nu vet jag inte om allt är bättre men jag såg faktiskt Louise Hoffstens dag i fredags. Nu kan man tyvärr bara se tre årgångar tillbaka...

Anni sa...

Origami kan vara en hel konst, men jag undrar hur den marknaden ser ut. Köper folk vikta pappersfigurer? Bilden från katalogen med alla de hängande figurerna var onekligen så läcker att jag hade kunnat handla, men det kanske är lamporna i bakgrunden som gör den.
Påkostad katalog, må jag säga!