torsdag 19 december 2019

En till lista;-)


Ger mig inte och fortsätter envisas med att ta bilder i mörkret. All-in på den här balkongen, fast i fel ordning om man säger så. I den gulvita "varelsen" till vänster står det " Gott Nytt År"; till höger "God Jul". Men det är ju tanken som räknas;-)


Samma person har på något sätt installerat ett slags laserspel. De gröna strecken ni ser på gångvägen är inga spikar utan snö;-)


Efter sisådär 20 försök att fånga olika julpynt lyckades jag till slut med att ta en bild på två julgranar. Hela "installationen" är lite gullig tycker jag;-) Personen är definitivt ensam om den utsmyckningen i området.

Vilka är de första fem orden du kommer att tänka på när du hör ordet ”jul”?
Barn, jultomte, butiker stängt på Juldagen, bytes- och reahysteri på Annandagen.

Fortsätt meningen ”ingen jul utan…."
Höll på att skriva ”Kalle Anka”, men det har jag vuxit ur. Så det får bli lutfisk (igen).

Viktigaste saken på julbordet?
Innan det blir riktigt tjatigt så väljer jag sillsallad här;-)

Skulle du kunna tänka dig att fira jul utomlands?
Absolut. Se gårdagens inlägg.

Om du firar jul utomlands, vilken destination skulle du välja?
Spelar ingen roll, bara det är kring 20 plusgrader.

Vilket är ditt bästa julmusiktips?
The Pogues “Fairytale Of New York”.

Hur förbereder du dig inför julen?
Tar mig till närmaste lokala ICA/deli och köper makens och mina favoriter.

Den bästa julfilmen?
Christmas Carol av Charles Dickens.

Brukar du köpa en julkalender av något slag till dig själv?
Nej.

När är det okej att börja julpynta tycker du?
Om man pyntar så räcker det gott med att börja den första advent.

När får julen åka ut igen?
Här åker den inte ut, då den inte ens har kommit in;-) Men annars skulle jag säga att julen ska vara bort senast Trettondagen.

Gårdagens lista som Freedomtravel lagt upp var inspirerad av ”originalet” som Maria uppfunnit. Så jag knyckte helt enkel hennes lista också;-)

PS. Då det är ett juligt inlägg, så tänkte jag att mina dagsfärska surrealistiska bilder från innergården passar alldeles utmärkt;-) DS.

12 kommentarer:

nalta norrland sa...

Nu är det jul här i vårt hus ;-) eller inte.
Det går typ inte att undvika diverse julutsmyckningar på balkonger, gårdar och runt om där folk bor.

Du har blivit listig :) lutfisk äter jag inte, aldrig.
Lutfisk är typ som blomkål något jag helt enkelt inte klarar av på grund av konsistent och lukt.

Idag har jag faktiskt påbörjat ett nytt mål, en utmaning på Instagram.

Geddfish ♥ sa...

Oj, vad listigt det har blivit i din blogg, haha, lista på lista och så kommer det väl en till i morgon ;)
Jo, tänkte på mina svar i din lista här. Jag har det inte speciellt juligt alldeles själver men jag får mitt tillgodosett hos barnen.
Förr så var lutfisk självskriven på julafton, det var liksom slutklämmen innan julegröten.
Men sen framflyttades den till annandagen och numera har den fallit bort. Lutfisken, alltså. Synd, för det var gott, med vit sås eller senapsås och gröna ärter till potatisen.

Biggeros sa...

Det är faktiskt inte lätt att fånga motiv i mörkret. Tänk vad vilka konstigheter som kan visas sig på linsen. Såsom snöflingorna som liknar laserstreck. Granarna var ovanligt käcka som dekoration=))

Emma, Sol som sol? sa...

De där lasergrejorna verkar komma mer och mer. Intressant och duktigt fångat!

Paula sa...

Det är alltså grannens julpyntsblingbling som du fotat, häftigt! Gillar inte blingbling skulle bli tokig om mina grannar vågade sig på något blinkande! Men upplyst är det på hela gatan, men på ett mycket smakfullt vis!
Skojar du, har du kokat grisfötter??? Jag bugar och bockar och applåderar! det gjorde jag en gång på 90-talet när vi drev värdshus o allt skulle vara hemlagat...bara det att det blev en vidrig sörja som ingen kunde äta! Var felet låg vet jag inte! Följde du något recept och vad hade du i för kryddor?
Mina färdigkokta burktassar har ingen närmare presentation av använda kryddor men när jag äter dem är det kryddpeppar jag vill ha till, liksom rödbetssallad som så fint bryter av smaken. Ja nu ska du veta att jag är impad! Vad man äter på dem? allt annat än benen! Gud så spännande...

Ditte sa...

Kul med julpyntsattiraljerna du fångat. Bra jobb här att få till det. Vet att det är knepigt att få fånga på bild. Är dock inte mycket för att se dem dem i "verkligheten".
Även på denna lista, lite utökad, hänger jag med på en hel del av dina svar.
Fnittrade lite när jag funderade över mina svar på första frågan. Jul? Stress, julklappar - de som inte har pengar att handla för men som gör det ändå och frågan om varför man ens firar jul. För egen del tillkommer bortrest och avkoppling. Tar det helt lugnt. Julen är sedan 2002 helt oviktig för mig. (Och jag har nog aldrig gillat den. Inte ens som barn. Men jag gillade julklapparna....)

Mia Halvarsson sa...

Sitter här alldeles för tidigt på morronen och småfnissar åt dina svar, det är så himla kul att läsa dina listor....jag menar svaren på dom förstås...som sagt lite tidigt är det ;)
Såna däringa "juldekorationer" har jag inte tagit till mitt hjärta och kommer nog inte att göra heller :D Färgade eller om möjligt mycket värre flerfärgade, dessutom blinkande då blundar jag och suckar över mänskligheten samt tänker att det är inte konstigt att världen ser ut som den gör ;)

Ama de casa sa...

Lasergrejerna var verkligen coola och snyggt fångade! :-)

Kul lista igen! Fast jag blev lite förvånad över ditt bästa julmusiktips, var säker på att det skulle vara "Feliz Navidad"... ;-) :-D

Det första jag tänker på när jag hör ordet jul är juleljus (gärna hysteriskt blinkande) och julefrid :-)

Guldkryckan sa...

Jo...ett litet "mäck" att få till det med bilder i mörkret men man får göra många försök och sen redigera efteråt i värsta fall...vet inte hur många bilder jag kasserade igår...det var en hög.

Sill, skinka, senap och köttbullar vill jag allt ha på julbordet...och lite vörtbröd till det...sen brukar jag vara ganska mätt ändå ;)

Bästa julmusiktipset där ju...en av mina favoriter.

Ha det nu fint Gp...god jul på dig.

Gunnel sa...

Kul lista du visar. Jag satt här och svarade på frågorna för mig själv och en del stämde med dina svar och en del inte över huvud taget. Så bra att vi människor är så olika annars hade det blivit väldigt utslätat och trist. Jag har märkt att det börjat komma mer och mer laserinstallationer. Det är inget som jag tror att jag hade fixat.

Susjos sa...

Oj, ännu en kul lista, kanske det blir den jag kopierar!
Coola bilder du har fått till av grannens "blingbling"!

Svar: Läste länken du lämnade på min blogg, och visst är det en galen värld vi lever i, jag vet att på NKS krävs att man kommer i ambulans eller är remitterad dit. Men jag vet också att alla stora trauman som kommer till akuten får väldigt bra hjälp av specialister. Men de andra akutsjukhusen får ju ta för många patienter nu när NKS bara ska ta de stora olyckorna, och ingen vill ha det så, tror jag!
Kram till dig, och tack för musiktipset!

Carita Liljendahl sa...

Ja, diplomatiskt kan man väl säga... det finns allehanda julprydnader och -ljus...