måndag 9 december 2019

Glad måndag

Jo, den här måndagen blev väl så glad den kunde bli så här års om man säger så. Men tre saker stack dock ut lite extra:

1. Några minuters sol under den cirka två timmar långa eftermiddagen.


2. En artikel om gatufotografering i tidningen Foto.
Vet inte om reportern har följt i mina fotspår en tid, eller om h*n kom på det alldeles själv. Guuuu så jag skrattade när h*n beskrev exakt mitt tillvägagångssätt när jag leker mammarazzi:-) Så nu är det ”officiellt”! Då är det bara att sätta igång med gatufotografering, om ni inte redan gör det alltså;-)


3. Tjära
För några dagar sedan visade jag er våra nya belysningsstolpar på parkeringen. För detta fick man dra elkablar och var tvungen att gräva ett litet dike tvärsöver vägen. Idag ”lagades” eller ska jag säga lappades det ihop med asfalt. Kunde inte låta bli att öppna köksfönstret för att insupa doften av tjära – mmmmmmmhhhhhh:-)

Personen till höger var en tjej. Hon rörde inte ett finger. Hon var alltså supervisor. Japp, jag välkomnar tjejer till mansdominerade arbetsplatser, absolut;-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

15 kommentarer:

nalta norrland sa...

SOL sol? Länge sen jag såg den saken... kanske tillbringar solen december i 08a land ;-)

Bra med tjejer i mansdominerade yrken och självklart tvärtom.

Ditte sa...

Visst var det skönt att solen tittade fram idag. Och lite blå himmel var också synlig på Söder. Har en liknande bild i mobilen som jag tog idag.
Gatufotograferingen log jag åt. Förstår att du känner igen dig här. Jag gör det också.
Minns belysningsstolparna hos dig. Och klart behövs elkablar. Kul att se när andra jobbar och doft av tjära är alltid fint. (Minns träbåtar som förr tjärades)
Och visst välkomna jag också tjejer till mansdominerade yrken.
En riktigt glad måndag alltså.

Eva på Seniorvinklat sa...

Dom där fotoråden tar jag till mig. Har så svårt att ta bilder på främmande människor, men här lärde jag mig en del. Cool tjej!

Geddfish ♥ sa...

Haha, för gatufotograferingens råd! Känner igen mig, har gjort en del samma manövrar. Dock, när jag har döttrarna med mig, blir de vrålsura, för de tror att alla sett vad jag gör ;)

Arbetsledartjejen, hon kan sträcka på sig, hon, wow!
Tror du haft en glad måndag och det har jag med.

Klimakteriehäxan sa...

Det är alltid lite pirrigt att plåta folk, även om de inte "äger rätten till sitt ansikte på offentlig plats". Så man får göra ungefär så där - och det går ju bra nästan jämnt! Om man plåtar i jobbet är det märkvärdigt mycket lättare, då "har man ju en uppgift" att skylla på. Vilket turister eller glada plåtslagare i allm'nhet inte har.

Emma, Sol som sol? sa...

Mamarazzilektionen, precis vad jag behöver! Ser så mycket men vågar aldrig.

Anni sa...

Jag såg också den där solen! Jag såg den djupt i ögonen och sa att nu ger du mig lite ljusterapi, tack!

Mammarazzistilen känner jag igen. Försöker se otroligt oskyldig ut när jag fotar. Blir lite generad när jag sedan ser bilden och ser motivet glo rakt in i kameran ...

Men du, visst har vi diskmaskin. Den var fylld och igång, så maken diskade det sista för hand - ölglas, plåtar och den stora brickan.

Anki sa...

Även här sågs solen en stund och så här års så blir man glad av att se den :)
Bra råd där om gatufotografering, men trots att jag försöker göra precis så, så känner jag mig obekväm ...
Doften av tjära är underbar :)

"LillaSyster" sa...

Men fy vad tråkigt att bara stå och titta på hela dagarna. Jag hoppas verkligen att det var av fri vilja åtminstone. Det lär vi ju aldrig få veta.... Men det behövs verkligen tjejer i de flesta yrken.
Jo det var lite ljusare ute igår, ända tills jag skulle gå ner till affären och skicka en jacka på reklamation. Det är inte speciellt långt att gå så jag tog inga överdragskläder och när jag var halvvägs så från ingenstans så öppnade sig himlen i en lokalregnskur..... suck suck. Idag är det vitt på backen bästa att åka i tid till jobbet, räknar med ishalka. Ha en bra idag på Nobeldagen=)

Ama de casa sa...

Haha! Den stilen funkar även för en Amarazzi :-) Jag har även en statist till hjälp. Brukar be Anders ställa sig och posera lite vid sidan av och sen låtsas sikta på honom. Fast det funkar inte så bra om man ska fota folk i rörelse, dom blir nog lite störda om han går med dom vid sidan av ;-)

Hoppas din tisdag blir ännu gladare när det kommer till solen :-)

Carita Liljendahl sa...

Den här tiden på året gör varje liten strimma av sol oss glada :-)
Tack för länken och för att du är med i Glad måndag!

Gunnel sa...

Kul råd när det gäller gatufotografering. Ibland känner jag mig inte riktigt bekväm när jag tar sådana foton, men jag ska testa några av råden. Kvinnor är bra på att organisera så det var rätt kvinna på rätt plats.

Monica sa...

Fotar nästan aldrig folk, eftersom jag inte
är någon linslus själv låter jag bli.
Nya fåglar samma affär tro?
Chokladverkstaden gick vi runt och tittade
på riktigt kul synd man inte kan fläska i
sej sådant längre.
Butiksdöden är inte bra snart ska man väl
aldrig lämna hemmet utan få allt hemkört.
Tur man gjort sitt.
Underhållning och talkshows är inget för mej
heller föredrar faktaprogram, dokumentärer och
kriminalare.
Man kan ju inte påstå att ni är några nomader
direkt skönt att hamna där man trivs mor bodde
också länge i Täby från 77 till 17.
Ha det bra :-)

Orsakullan sa...

Haha det där med tjäran och tjejen. Intressant att hon inget gjorde. Sen det där med att fotografera folk, bra där :D.

Jag håller på att bli tillfreds med att min sida är kaputt, men jag tänker att det kanske blir bra med nytt. Vad ska man göra? Jag saknar i alla fall era bloggar så får väl försöka på det nya. Sorg är det, och ett jobb att ta ner allt innehåll. Men sådant är livet :).

Mia Halvarsson sa...

Hon måste ju ha varit chef, den där tjejen....det är väl dom som inte gör så mycket ;) Näää, bara skojade! Smarta tips för en paparazzi eller var det mammarazzi??!! Dom ska jag ta till mig ;)