torsdag 26 december 2019

Mellandagsrea


Var man sugen på fem LEDade möss nedsatta till 299 kronor så var det bara att slå till redan i oktober. Trodde dock konstsmide var något helt annat, men fick lära mig att företaget som tillverkar blinkande julbelysningar heter så.


Bäst att rea ut alla vinterkängor redan i november. Ooooops, då återstod det ju faktiskt minst tre vintermånader...


Jo då, kontanter är "back in business" igen. Och som ni ser är det inte bara äldre personer som tar ut pengar för att göra fynd och/eller köpa julklappar. Första gången någonsin jag sett köer framför bankomaterna sedan de installerades för cirka tre år sedan.

Idag vill Orsakullan veta om jag shoppar på mellandagsrean. Grejen är den att jag faktiskt inte behöver kasta mig över fynd på Annandag jul längre. Rean har nämligen varit igång i stort sett sedan juldekorationerna kom upp i mitten av oktober. Och om jag tänker efter så har butikerna skyltat med ”Midseason sale” sedan Sommarrean i början på juni, så…

Annars var det förr
Annars var det förr. Då tyckte jag alltid synd om alla som hade köpt dyra julklappar innan jul, bara för att se dom nedsatta till halva priset den 26 december. Gillade mellandagsrean, och gör det fortfarande, trots att jag är väl medveten om att den inte finns längre. Ska faktiskt göra en ”raid” imorgon. Tror jag behöver ett par nya jeans;-)

Bonusbild

Den här otroligt läckra belysningen har ingenting med inlägget att göra utan den får ni på köpet så att säga;-)

Det är Orsakullan som håller i ”December 31 dagar”.

14 kommentarer:

Ditte sa...

Jag börjar med den läckra sista bilden. Den kunde jag tänka mig här hemma. Några ledade möss ska vi inte ha. Kanske är inte konstsmide längre så gångbart så företaget har gått över till ledade möss.
Vad gäller reor är det inte min grej men däremot tar jag ut en del kontanter då och då. Och vid Ringen brukar det faktiskt vara mindre köer och även där står olika åldrar och väntar på sin tur. Inser att jag läste både dina inlägg på en gång så därav kommentarerna som går ihop. (Inte meningen....)

Susjos sa...

Håller med Ditte, en underbar sista bild med härliga färger!
Mössen var söta, men jag hoppar nog också över dem.
Intressant att bankomaterna börjar användas igen, hur är det möjligt?

Å vilken lustig snögubbe du har fått av Yvonne, så cool!!

Geddfish ♥ sa...

Så, då har jag re-läst dina inlägg sen jag drog tomtefärden till Dalsland! Snögubben var ju helt underbart tillskott till ert hem ;) Blink blink!

Det finns ff de som bär på kontanter, det är tydligt. Min make hade alltid en hel del kontanter på sig, annars kunde "hundarna pinka" på honom, sa han finurligt.
Min yngsta dotter tänkte växla in sina sparade mynt på sin bank. Det gick inte! Nej, banken sa att "du får går till ICA Maxi"!!!

Gillade bonusbilden. Och ja, jag blev verkligen bortskämd av döttrarna!

Emma, Sol som sol? sa...

Ja, det där med specifika tider för rea gäller tydligen inte. Samma sak här, det är rebajas hela tiden...

Susjos sa...

Tack för länken BP! Ja, det såg ut som rök från en av balkongerna faktiskt, blev lite orolig där ett tag, skönt att ingen kom till skada!
Kram och godnatt...så småningom!

Ama de casa sa...

En sång flög in i min skalle:
♫ ♫♪♪ Fem LEDade små råttor... ♫ ♫♪♪ (möss passade inte så bra in i rytmen)
Mel: "Fem smutsiga små fingrar". DEN låten måste du väl känna till i alla fall?

Jag hör till den (möjligen lilla) skaran som skulle kunna tänka mig dom där små balla mössen. Oväntat, va? :-D

Här i Spanien är det nästan alltid kö till bankomaterna.

PS: Tittade nu på bilden igen och det var bara FYRA möss? Haha! En tycks ha smitit ;-)

Anki sa...

Den sista bilden där är riktigt läcker! Snyggt fångat med kameran!
En orsak till kontantuttagen heter julklappar - alltså inte att köpa julklappar, utan att ge i ett kuvert med någon eller några sedlar till dem som man inte vet vad man ska ge. Tonåringar t.ex. som vill ha alltför dyra julklappar - och får de kontanter från flera, så kan de sen köpa det de önskar själva efter jul ...

Guldkryckan sa...

Oj...har inte ens besökt en uttagsautomat sen förra gången nåt av barnbarnen fyllde år och önskade sig kontanter...för egen del är det bara kortet som gäller vid inköp.
Men jag vet...man bör ha kontanter hemma när internet kanske brakar ihop nån dag och det inte går att handla på kortet...hade ett tag men det var ju inte igår...inte ens i förrgår...får nog ta tag i det där...kanske.

Nä...rea är ju inte rea längre säger de i media...fusk med priserna har jag läst...så jag skiter i det...men mest för att jag är en lat fan som inte orkar åka ner till stan ;)

Ha det fint nu då Bp och trevlig helg.

Mia Halvarsson sa...

Rea??? Inte fasen åker jag in 7 mil till stan för att gå på rea när det är som du säger, att det är banne mig rea stup i kvarten :) Jag tog faktiskt ut kontanter innan jul men det var för att ge ungdomarna i släkten i julklapp men faktiskt så har det blivit lag på att bankerna måste hantera kontanter igen, så tji fick dom!
Ha nu ett fint avslut på året BP :)

nalta norrland sa...

Efter svart fredag och allt vad de där cyber reorna heter känns mellandagsrea mer dom en upprepning å jo jag tänker på de dom köpt fyra julklappar som nu säljs till halva priset 😕 kul gör den som fyndar men 💩 för andra
Elins julklappar som saknades på julafton saknas fortfarande, trodde lite naivt att idag skulle de komma.

Klimakteriehäxan sa...

Missade visst detta inlägg när det var färskt, men en sak är klar: det är nåt fel på den som skapar ledlampor i form av råttor. Och fel också på den som - mot all förmodan - köper dem.

Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagog sa...

Det är helt sant, det där med rea redan på sommaren. Julsakerna började reas ut dagen efter första advent till exempel? Och Hemtex de har ju rea året runt? Alltid rea på diverse olika saker, minns som du när det verkligen var rea. Nu är det ett ord som slängs med :-p

Anni sa...

Hehe - de där råttorna kan de väl specialsälja till Gnaget? Utförsäljning på reapriset till ishockeylaget som snart åker ut ur sin division. Tänk att de för inte så länge sedan var uppe i dåvarande Elitserien ...

Sista bilden är lite svår att förstå, men väldigt läcker!

Carita Liljendahl sa...

Nej men vad ser jag? Tomt i skoaffären!
Att du lyckades få en sådan bild - hahaaa!
Hoppas det inte börjar bli butiksdöd också i Täby, många städer drabbas både hos er och hos oss. Såg på tv:n att Västerås är en hårt drabbad stad då de har Erikslund i närheten - jag var några gånger i Västerås då ex-makens systers familj bodde där. Så det känns trist att butiker stänger lite överallt.