torsdag 12 december 2019

Tråktorsdag med böter och finsk matFortkörningsböter
Orsakullan är nyfiken på om ja fått fortkörningsböter någon gång. Det låter nästan otroligt, men jag har faktiskt klarat mig helt från fortkörningsböter under mera än ett halvt århundrade. Det var dock nära att jag åkte fast i USA, två gånger till och med. Men tack vare min oemotståndliga charm och det faktum att jag ansågs vara en dum utlänning från Sverige så klarade jag mig. Parkeringsböter däremot har jag tyvärr fått många av…

Finsk mat
Lagom till jul har min lokala ICA gjort i ordning en finsk hörna med specialiteter från vår granne i öst. Jätteroligt! Då jag är väldigt nyfiken och äventyrligt lagt när det gäller mat hade jag ju åtminstone önskat mig en skylt eller en lapp som förklarar innehållet. Lite tråkigt kan jag tycka. Vill ju inte köpa grisen i säcken, inte nödvändigtvis bokstavligen talat;-) Först nu när jag tog upp bilderna i datorn såg jag att det visst finns en svensk text - i pyttesmå versaler. Nej, jag behöver inga nya glasögon, var bara alldeles för lat för att ta fram mina läsglasögon;-)

Det är Orsakullan som håller i ”December 31 dagar”.

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS. Märkte igår att det inte var en hit att lägga upp recept på den här bloggen. Det var en engångsföreteelse, jag lovar;-) DS.

15 kommentarer:

nalta norrland sa...

Finsk mat... vad är det för specialiteter tro?
Tänker typ på kål i olika former ;-)

Jag har faktiskt aldrig fått böter för fortkörning eller parkering men däremot fick jag böta då jag icke hade säkerhetsbältet på mig... det sved i plånboken.

Jag har faktiskt funderat på att beställa tid å kolla ögonen eller synen är det kanske hos optiker, visserligen gjorde jag en snabb egenkoll igår på bilbesiktningen å jag ser även de bokstäver som är mindre än minikravet för att få köra bil så än är det icke skarpt läge ;-) men jag tycker mina ögon känns onödigt trötta å jag har huvudvärk... nu sa doktorn att han trodde det kunde bero på hjärntrötthet men det skadar ju icke att kolla.

Susjos sa...

Det var ju jättebra med receptet på dina ägg i marinad!
De finska specialiteterna ser ju spännande ut, men jag ser inte den svenska texten heller?

Peppar peppar har jag inte heller fått fortkörningsböter, däremot parkeringsböter...

Geddfish ♥ sa...

Jag, men min dåliga syn, kan faktiskt läsa att det står morotslåda på de röda och leverlåda på de gula!
Jag som inte ska köra bil och sålde den för två år sen p.g.a. synen, efter att ha kört prickfritt och utan några som helst böter i 50 år!!!

Ditte sa...

Jag var helt klart entusiastisk över receptet. Men... förstår att det kanske inte var så många som var det. Att pröva lite nytt gillas och dessa ägg har jag testat och gör det gärna igen.
Har också sett en finsk hörna hos min lokala
Ica handlare men skulle önska lite större stil på vad lådorna innehåller.
När det gäller fortkörning har jag aldrig fått böter. Vare sig i Sverige eller utomlands. Men jag har under resans gång , från 1970 till dags dato bara fått fyra p-böter. Kanske lite tur här.
Men inte blev detta en så tråkig torsdag. Ja, det skulle vara vädret då....

Emma, Sol som sol? sa...

Du får jättegärna lägga upp recept! Kul med nya idéer.

Har fått två parkerinsböter varav en togs bort. Och så fick jag ju för att jag här i Spanien körde över heldragen linje vilket inte syntes från min vinkel när jag körde ut från parkeringen. Men polishelikoptern såg det.

Hanneles bokparadis sa...

min bror lagar i år, min 87-åriga mor tar paus.

Anki sa...

Kålrotslåda har jag gjort några gånger och det är en god att ha på julbordet. Nu måste jag nog ompröva mitt beslut och kanske t.o.m. testa receptet på äggen. Jag är normalt en nyfiken människa som gärna provar nya maträtter, men marinerade ägg låter konstigt i mina öron :) Fortsätt gärna lägga upp lite recept ... alltid kul med nya sådana!
Jag har inte heller fått några fortkörningsböter ... än. En parkeringsbot fick jag en gång för länge sen- som jag överklagade och slapp betala :)
Så bra att brevet kom fram! :)

"LillaSyster" sa...

Leverlåda.....nej tack.
Kålrotslåda Ja tack! (Fast det är inte svårt att göra själv.)
Ha en bra Luciadag!

Anita Malta sa...

En finsk hörna låter spännande, har en känsla av att de lagar god mat. Fast dessa färdiglagade lådor är nog svåra att jämföra med allt som är hemlagat.

För lat för att ta fram dina läsglasögon!! Hahaa.. ja, de är väl kanske lite tunga och låg säkerligen nedpackade djupt i din väska. Det förklarar ju saken ;) Själv har jag mina hängandes i ett tunt pärlband runt halsen, skulle inte funka annars då de ständigt åker av och på.

Tråktorsdag låter väldigt trist men det tycker jag inte ditt inlägg lämnar några spår av. Grattis till att inte fått en enda böter för att du kört för fort, eller så har du heller aldrig kört för fort!! Fast kanske bara lite..

Önskar dig en riktigt Glad Lucia denna fredag den 13:de! Här på Malta har jag inte riktigt kommit i stämning inför julens alla helger ännu. Bra att man kan välja att ligga lågt :)

Ama de casa sa...

Jag fick fortkörningsböter 1980. Det dumma var att jag trodde jag höll hastighetsbegränsningen. Vi skulle köra från Skellefteå till Stockholm och min plan var att hålla 30/50/70 och sen gasa på lite mer på 90-vägarna. Resonemanget var att det är på dom vägarna med lägre hastighet som polisen befann sig. Så just efter E4-bron i Skellefteå la jag mig i 70 som det var där. Fast dom jäklarna hade sänkt till 50... Mycket snopet! Taskigt gjort av dom måste jag säga.
Anders har också en fortkörningsbot i bagaget fast den är ännu längre tillbaks. Så det står 1 - 1 mellan oss :-)
Vi lyckades ju prata oss ur en 250-dollarsböter i USA i somras också.

Den finska julmaten fick jag smakprov av för några år sen när vi firade jul här med Anders FN-kompis och hans fru som har finskt ursprung. Inget fel på den maten, men vi har inte tagit upp den på vårt julbord efter det :-)

Ha en fin Lucia!

Mia Halvarsson sa...

Du klår mig med hästlängder vad gäller p-böter, jag har fått en! Inget att skryta med, alltså ;) Finsk julmat, ja det är väl alla dessa lådor, morot/kålrot och så ser jag lever!! Va??? Hade inte en susning och jag vill nog inte testa heller, kanske nån gång när jag inte är vid sunda vätskor...
Ha en toppenkväll nu!

Carita Liljendahl sa...

Jättekul att finska specialiteter finns i en separat hörna!
Kunnon Arki (Rejäl vardag) äter jag ofta i form av det vi kallar knackkorvar (lite större än prinskorvar hos er).

Klimakteriehäxan sa...

Jag har åkt dit för fortkörning. En gång i Sverige, dyrt. En gång i USA. Jag betalade aldrig, hur det nu gick till? Och en gång i gamla Jugoslavien, alltså väldigt länge sen. Tror den polisen var mer intresserad av en peng i handen än hur fort jag faktiskt hade kört ... Han fick något, kan inte ha varit särskilt mycket dock.

Marita sa...

Morots-och kålrotslåda är jag uppvuxen med alla jular (ska bara finnas på julbordet). Men det ska vara hemlagat förstås. Leverdåda har jag blivit bjuden på någon gång och är ok. Potatislåda gillar jag inte så värst mycket.

Freedomtravel sa...

Kul med den finska maten! Morotslåda, leverlåda och kålrotslåda? Jag tycker inte att de finska lådorna är supergoda, men helt ok. Och intressant att testa! De karelska pirogerna däremot älskar jag :)