måndag 2 december 2019

Glad måndag


Den här oansenliga grunkan gör mästarverk. Det är nämligen en ultraljudsmanick som gör smärtpunkter synliga.


Vissa gillar fortfarande papper;-) Här ser ni vilka "punkter" som behandlades idag. Och om ni som jag inte har den blekaste vad det är för någonting, så kan jag rekommendera att...


... titta på den här bilden.

Visst var det en glad måndag denna "Cyber Monday"! Det var ju dags för del 1 av smärtblockaden för mitt ryggelände Både Ama och Emma kom ihåg datumet. Tusen tack för omtanken:-). Det gick hur bra som helst! Trots att läkaren varnade för att smärtorna skulle förvärras de närmaste två dagarna, så tycker jag själv att rotblockaden redan gjort ”susen”. Säkert inbillning, men det kan jag så gärna leva med;-)

Fyra av totalt elva punkter
Som jag förstod det ”blockerades” idag fyra av totalt elva smärtpunkter på olika "nivåer". Sista sprutan hittade en nervrot. Det sticket gjorde outsch-outch-outch kan jag säga.

Läkare: Kände du ingenting när jag gav dig sprutan? I normala fall skriker patienterna "AAAAJJJ", och då vet jag att sprutan sitter där den ska.

BP: Det säger du nu! Det borde du ha sagt från början, då hade jag sluppit behärska mig.

Läkare: Det behöver jag nog inte komma ihåg för framtida patienter, för jag har aldrig haft någon som inte skrikit. Det sker liksom per automatik.

Sen lyxlunch

Då jag fick rådet att ta det lugnt i en timme gick jag rakt in till grannen, en japansk restaurang jag inte ens sett förut. Kan väl säga att maten var väldigt, väldigt god, men alldeles för dyr. Åt andra sidan var jag värt denna belöning. Jag skrek ju inte;-)

Glitter

Nu vet jag inte om det är en tjej eller en kille, och det spelar ingen roll alls. Beundrar personens civilkurage att gå runt med en sådan iögonfallande jacka. H*n ser verkligen cool ut.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

Det är Orsakullan som håller i ”December 31 dagar”.

PS. Medan det är snö och isgator i Täby är Stockholms innerstad helt snö- och isfri. Så skönt! DS.

19 kommentarer:

nalta norrland sa...

Du är duktig Du som höll munnen stängd ;-) sådan behärskning imponerar.
Nu hoppas jag det blir så mycket bättre i Din rygg och att behandlingen hjälper längre än nån vecka... J ska in på en ny omgång efter jul, tror det blir tredje eller kanske fjärde gången sedan juni 2017.

Guld/metalliclack jackan skulle jag inte välja,
inte direkt min stil ;-) :D

En turbulent måndag inte så mycket att glädja sig åt idag... men vi köpte mat på lokala pizzerian å åt hemma... typ den förlorade sonens sista måltid :(

Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagog sa...

Isgator har jag aldrig gillat :-o, det är något som man blir lika rädd varje gång man ska behöva uppleva faktiskt. Nej nog är det då bättre med planmark. Absolut modig jacka där, påminner om en silverjacka jag tjatade till mig i tonåren... Använde den inte speciellt ofta och mamma tar fortfarande upp den som ett exempel på slösaktighet ;)

Ama de casa sa...

Men så skönt att det verkar ha gjort verkan på en endaste gång! Om det är inbillning (vilket jag verkligen inte hoppas eller tror!) så tycker jag att du ska fortsätta inbilla dig. Då kan jag släppa tummarna ett tag nu då :-)

Duktigt av dig att bita ihop, det skulle inte jag klara. Att skrika rakt ut är typ en reflex när det gör ont. (Eller till och med när man TROR att det ska göra ont, fast det gäller mest hos tandläkaren för min del ;-) ).

Klart du var värd belöningen! Maten såg suverän ut och du hade ju klarat besöket och behandlingen helt suveränt också.

Jackan var... väldigt guldig... ;-)

Ta det försiktigt i halkan i Täby nu så att du inte ställer till det nåt mer i ryggen nu när det är på väg åt rätt håll!
Kram!

Guldkryckan sa...

Usch...bra jobbat där...jag hade bitit sönder britsen och hållit klaffen jag med antar jag...!

Inge kul med ryggont...min kollega mockade stallet i helgen i kylan och nu går hon runt som en pinne på kneget...!

Hoppas jag slipper det på ett tag.

Ha det fint nu.

Geddfish ♥ sa...

Grattis till en glad måndag!
Jag är också en sån där som biter ihop. Enda gången jag skrikit rakt ut var när jag blev sydd 5 stygn (alltså 10 stick med nålen) utan bedövning i pannan i Marocko!

Det vore väl skönt att bli botad från ryggeländet! Värt hur mycket som helst.
Ha det gott!

Eva på Seniorvinklat sa...

Hoppas behandlingen och sprutan hjälper. SÅ bra att du kostade på dig den japanska måltiden efteråt. Ser jättegott ut. Guldjackan var bland de värsta jag sett. Åh vad jag skrattade åt den bilden.

Klimakteriehäxan sa...

Hoppas behandlingen har önskad effekt! När/om den haft det kan du fira med att köpa en blingande guldjacka! Skulle SÄKERT klä dej!

Emma, Sol som sol? sa...

Vad skönt att det gick bra! Är det något som är permanent eller måste det upprepas? Alltså med nålar i ryggen så skulle jag nog också behärska mig allt vad jag kunde.

Jackan! Coool! Saknade Herreys-skorna till.

Paula sa...

Din stackare, jag hoppas innerligt att den blockaden gör susen! O nästa gång skriker du högt! Bara för att visa att du kan! Känselbortfall gör mig lite betänksam, det har jag på vänster sida nedanför nacken, haft problem några månader nu...och det knakar och låter så fort jag rör nacken, fast det törs jag knappt. Nackspärr har jag oftare och oftare, ujuj, orkar inte vill inte, vi har ingen hjälp att få på flera hundra kilometer...
Men du som gått så länge med dina ryggbesvär utan att få adekvat lindring, jag håller alla tummar för dig, lova mig att om du blir smärtfri så klär du dig i en glittrig jacka och färgar håret rosa!

KajsaLisa sa...

Såg ut som ett på tok för avancerad spelkonsol. :) Jackan var ju grym men saknar det modet. Sen kan man ju undra hur den kommer att se ut efter dom månader med slask och skitig snö vi har framför oss.

Ditte sa...

Önskar så att du nu ska kunna få bra smärtlindring för dina ryggbesvär. Nu är du i gång. Hade missat datumet. Fint att det gick bra. Önskar det fortsätter så. (Har fått hela fenomenet förklarat av min dotter som är fysioterapeut.) Och smärtsamt är det med sprutorna.
Bra med en lyxlunch efter denna pärs. DEt var du helt klart värd.
Den gyllene jackan drar blickarna till sig. Och visst lyser den upp. Men inget direkt för mig.
Tittade in hos dig igår men min kommentar då måtte ha försvunnit ut i det blå.
Hoppas att du är i hyfsat skick idag efter gårdagens behandling.

"LillaSyster" sa...

Vilken smärttröskel du måste ha.... Maten ser så god ut och den var du absolut värd=) Guldjackan piggar upp! Inget jag själv skulle dra på mig jag håller mig till rosa och lila =) Ha en bra tisdag och hoppas att smärtan är borta för alltid nu!

amo sin blogg sa...

Uff, så vondt du har i ryggen !
Eg kjenner igjen namna på stedet i ryggen du har vondt.
Min rygg ble operert for snart 20 år sidan.
Håpe du får hjelp av sprøytene.

Monica sa...

Trodde du kollade om du var gravid nej skämt
åsido är allt som funkar på muskler, nerver
mm helt fantastiskt.
Brukar inte heller skrika man vill ju inte verka
mesig
Jag blev som en ny människa efter 3 gånger
nålar och el.
Jackan hoppar jag garanterat över.
Har inte köpt en pryl på Black Week.
Det har varit några fina dagar nu med sol och
torra hundar tyvärr ska det komma regn igen.
Jag tror att Zlatan skiter totalt i alla losers
i Malmö för honom gäller bara money.
Gullig bild på Ruth:-)
Ha det bra :-)


Trädgård o Pyssel sa...

Hoppas det hjälper för din rygg. Inte roligt med led o ryggproblem. Jackan är hemsk jag håller mej till diskretare färger.
Kram

Anki sa...

Härligt om det hjälper mot smärtan ... och du var helt klart värd belöningen med lite god mat!

Carita Liljendahl sa...

Välunnad lyxlunch efteråt!
Den som inte levt med smärta längre tider vet nog inte vad det innebär.
Jag hade smärtor med gallsten 2004, de kom och gick men sedan opererades jag.
Ihållande smärtor, som man inte vet varifrån de kommer är ju inte trevliga...

Christian sa...

Soppan ser superläcker ut :) vad var det i?

Anni sa...

Halka och ryggelände är ingen bra kombo, inte meniskproblem och halka heller. Jag blev positivt överraskad när jag också insåg att det var halkfritt i stan.
Häftig jacka och spännande soppa! Och läskigt med sprutor som får patienterna att skrika ... ja, utom du då.