tisdag 10 december 2019

Weekly photo challenge: Vecka 50 – ”Återblick”

Då jag ytterst sällan gör förinställda inlägg och inte visste om jag skulle hinna med ett bidrag till ”Återblick” idag, så gör jag det (relativt) enkelt för mig. Ni får helt enkelt se en återblick på min dag denna 10 december. Enjoy!


I väntan på bussen: en liten ”inspektionsrunda” vid återvinningsstationen. Containern gapar stort som ni kan se.


Fotat genom det förvånansvärt rena bussfönstret.


Läckert!


H*n ler åt mig vid tunnelbanestationen, Danderyds sjukhus.


Yummie, yummie:-) En sen stärkande lunch på Östra Stations Café inför besöket på Sophiahemmets Ögonklinik.


Operation
Opererade bort två (helt ofarliga) cystor som satt på undre vänstra och högra ögonlocket. Nej, det var ingen skönhetsoperation utan de blockerade tårkanalerna. Så endast tre veckor efter besöket hos den lokala ögonläkaren och hennes remiss är cystorna ett minne blott. Vilken fantastisk sjukvård!

Effektivt
Operationen tog mindre än fem minuter. Googlade ögonkirurgens namn och kunde konstatera att han är himla snygg. Såg ju bara ögonen då han bar munskydd. Om ni inte har nåt bättre för er kan ni kolla den här länken och gissa vilken av de manliga läkarna som opererade mig;-)

Korthugget
Humor hade han dock inte. Berättade att jag hade en blogg och bad honom spara cystorna för att jag ville fota dom. Han bara glodde och undrade om jag skojade. Sjuksköterskan vägrade också att ta ett kort på självaste operationen. Man kan inte lyckas jämt;-)

Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera återblickar hittar ni här.

PS. Det känns ingenting efter operationen. Det enda som gjorde ont var bedövningssprutorna. DS.

22 kommentarer:

Ditte sa...

Tack för din återblick! Och mest glädjande var att din operation gick så bra. Och visst kan svensk sjukvård vara fantastisk. Särskilt om det "gäller". Har tittat på länken och nog räknat ut vem operatören var. Att en del i detta gebit inte vill ställa upp för blogggverkssmhet får man stå ut med. Men viktigast var att du blev av med dem. Visst? Och man kan inte alltid lyckas som bloggare och fotograf.
Så är det bara!
Önskar nu att det hela är och blir bra.
Tankar skickas till dig.Och omtanke.

Geddfish ♥ sa...

Vad jag kan förstå så var det en återblick på dagen idag. Grattis till att ha lyckats med din ögonoperation. Håller med dig, det var värst med bedövningssprutorna, just då. Jag har ju opererat ögonlocken. Visst är de duktiga.
Kikade på länken och där var flera vackra gossar. Kan inte säga på rak arm vem du föll för, men jag hade ett par tre stycken, som jag gillade, ja alla såg trevliga ut.
Jag hade aldrig kommit på att fråga om foto av min ögonoperation, hade säkert fått nej, men man vet ju aldrig. Frågan är fri. Huvudsaken att bli frisk.
Allt gott!

KajsaLisa sa...

All förfluten tid är dåtid, så det här var inte fel att göra återblick på. Måste besöka Östra Station vid tillfälle, ser jättegott ut. Smileyn var häftigt. Du är så himla bra på att hittta dom där sakerna att fota i vardagen.

Emma, Sol som sol? sa...

Vilket ställe att få cystor på! Himla skönt att det är åtgärdat så åter kan skratta så tårarna rinner!

Klimakteriehäxan sa...

Det där blev en kul återblick på din dag! Blev tvungen att klicka på länken också, din läkare hette Björn? Per? Mats? Rätt snygga allihop. Men utan sinne för humor - nja, då faller det ... :-D

Klimakteriehäxan sa...

PS när jag opererades för starr fick jag minsann plåta reservdelen, den nya linsen i plast! Fick låna deras demonstrationsex!

https://klimakteriehaxan.blogspot.com/2008/04/min-frsta-reservdel.html

Susjos sa...

Hm, skrev ett inlägg som inte gick att publicera? Försöker igen!
Jag tror som Klimakteriehäxan att snygga doktorn måste vara Björn, Mats Söderström eller möjligen Per?
Maten ser så god ut där på Östra station.

PS. Tack för länken till Aftonbladet och hostan!
Kram!

Paula sa...

Ja nu fanns det många snyggingar att välja på, kollade ögonen noga och väljer Mats?
Fantastiskt att något fungerar som det ska i den bästa av världar. Senast idag läste jag i lokaltidningen om en stackars kvinna som fick missfall och behövde operation. Hon blev fastande och liggande i över trettio timmar! Hela tiden kom mer brådskande fall. Hon hade alltså både fastan och sorgen att hantera...utan att en enda läkare besökte henne på avdelningen och frågade hur hon mådde...
Jamen jisses, humor kanske fanns men kanske trodde han att du menade allvar!
Visst är det så att vi har många gemensamma beröringspunkter. Vad gäller julen har jag under åren som ensamstående med ett barn o senare sambo med en med tre barn utvecklat en fullskalig julallergi. Numera mår jag ju toppen, men gillar fortfarande inte hysterin och alla tomtar och all reklam. Himla bra inlägg hörru tjejen

Orsakullan sa...

Såg din kommentar och "nya" bloggen och jag inte överens ännu så hittar inte e-posten där. Men min är: Madeleine.stenberg@saramadeleine.se 😊 så e-posta mig gärna jag är intresserad.

Ama de casa sa...

Men vad skönt att höra positiva saker om svensk sjukvård också! Så bra att det gick så fort och enkelt och att du inte fick några besvär efteråt :-) När det är kallt så är det rätt bra att ha fungerande tårkanaler så man kan snörvla istället för att gå omkring och gråta ;-)

Jag gissar på Björn? Fast sen kom det ett par till aspiranter längre ned som jag redan har glömt namnen på.

När jag opererade bort en ganglion i handleden på Lövet för 100 år sen, så frågade jag om jag inte kunde få titta på. Nej, det fick jag inte, dom satte upp ett skynke. Då såg jag att jag kunde kolla i operationslampan. Det såg även doktorn som vinklade bort den. Suck. Jag fick i alla fall se det han hade tagit bort när jag frågade om det efteråt. Eftersom även den doktorn verkade humorbefriade så frågade jag inte ifall jag fick ta med den hem till katten :-D

Bedövningssprutor vid ögat låter faktiskt inget vidare...

Lillian "sognafaret" sa...

Uff ja det blir mye søppel som vi ikke skjenker en tanke etter at vi har båret det ut av huset vårt. Da er det brått noen andre sitt problem.

Stare Ström sa...

Vilken snabb behandling du fick! Och så bra att det är avklarat!

"LillaSyster" sa...

Vilken återblick =)
Skönt att op. gick bra, krya på dig nu.
Och fikat såg väldigt gott ut.

Violen sa...

Så smart du är! Då blev det inga problem att komma ihåg vad som hände just den dagen (om nu inte ögonläkaren med de vackra ögonen kollrade bort dig totalt). Skönt att cystorna är borta, det är inte så kul att gå och vänta på operation i ögonområdet.
Ha det gott!

Biggeros sa...

Tack för din återblick med bilder med snö smiley face, gapande container och kranar.
Jag kan tänka mig att din läkare "Bearstoone" inte tog dig på allvar. Snygga ögon har minsann=)))

Mia Halvarsson sa...

Vilken härlig dag att se tillbaka på! Nu kan jag inte välja vilken av läkarna som kan tänkas vara "din".....där fanns ju några riktiga puddingar att välja på ;) men jag har en favorit, han utstrålar charm och humor, så det kan ju inte vara han :D Skönt att allt har gått bra i alla fall! Ha det gott :)

Klara Ovidia sa...

Inte vilken återblick som helst det här - dock en återblick!
Jag tar bild för bild :-)
1. Om alla förminskade sina förpackningar skulle återvinningens plats räcka åt fler och vi kunde stänga locket. Tips; öppna botten som en öppnar locket och trampa sedan på förpackningen så den skrynklar ihop ordentligt!
Bilden i sig som den är ser ju ändå glad ut!
2.Bussfönsterutsikt genom rena fönster är underbart.
3.Någonstans i från dyker det upp att du gillar lyftkranar - inte är du ensam om det :-)Helheten i bilden är underbar!!
4. Så ljuvligt att snön pryder schtoorschtaan (ett uttryck jag lärde mig i Norrland) En riktig gladis emoj!Fint fångad av dig :-)
5. Mat ja tack!
Om dina sista avsnitt; vad mer behöver du se än med ögonen?
Kollade länken, men gissar inte, då snygghetssyndromet är som det är ...
och som bloggare får en inse att det inte alltid är "bloggmatsplock" överallt. Smart att distansera sig ibland.
Kul tolkning BP! Gott du fick en fin op med gott resultat och inget farligt som drabbar dig.

Anki sa...

Vilken bra återblick över dagen! Så bra att du fick så snabb tid för operation ... jag väntar på en tid sen snart nio månader - inget farligt men ett besök hos specialisttandläkarmottagningen ...

Helén sa...

Så skönt att vården fungerar bra ibland! Uppmuntrande att höra. Själv är jag glad att sjuksköterskan inte fotade operationen, då hade jag nog legat avsvimmad vid datorn vid det här laget :-)

Vilt og vakkert sa...

Heisann, så bra å bli kvitt systene, de kan være til besvær. Jeg går med min ganglion fremdeles - på håndleddet. Kunne tenke meg å bli kvitt den! Men den er ikke livstruende, så jeg kommer nok bakerst i køen! Ønsker deg god bedring med masse lattertårer i tida som kommer... ;:OD)

byblixtra sa...

Åh, jag har inte hunnit med veckans tema. :-/

Så skönt att ögonoperationen gick så snabbt och bra!

byblixtra sa...

Det blev ett inlägg i grevens tid. ;-)