torsdag 1 augusti 2019

Första augusti…


Det glada boulegänget har hållit på hela sommaren. Igår slogs det deltagarrekord och boulebanan fick delas i två banor.


Även den här bilden är tagen igår. Lite väl tidigt för löv på marken kan jag tycka...

… och Orsakullan vill veta hur det känns för mig.

Damfotbolls-VM
Rent allmänt tyckte jag att juni och juli försvann i en rasande fart. Juni bjöd inte direkt på någon sommarvärme som tillät kvälls-/nattläsning på balkongen. Kanske lika bra det, då jag utan minsta dåliga samvete kunde kolla nästan alla matcher under damfotbolls-VM.

Sorglig händelse
Juli bjöd åtminstone på en vecka med ”riktig” värme som definitivt underlättade balkonghäng på kvällarna. Det inträffade även en väldigt sorglig händelse för min del under sommaren. Håller som bäst på att förlika mig med situationen. Med andra ord är jag inte riktigt mogen att skriva om det på bloggen än. Ni behöver inte oroa er, det är inte cancer det handlar om.

Sammanfattningsvis…
… kan jag lugnt säga att jag föredrog sommaren 2018, på alla plan om man säger så. På något sätt känns det att jag blev snuvad på årets bästa årstid.

Det är Orsakullan som håller i ”Juli 31 dagar”.

10 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Jag håller med dig om sommaren. Jag var så inställd på att det skulle bli en repris av förra sommaren, åtminstone NÄSTAN.

Jag skulle vilja säga "krya på dig" men jag vet ju att det inte alltid funkar så. Men med det så betyder det "en varm kram" från mig! Hoppas det går bra.

Ditte sa...

Jag är ändå ganska nöjd med sommaren. Ja, förutom att den passerat alltför snabbt. Den höga värmen har jag numer svårt för och har tyckt att det i år varit "lagom" för min del. Men å andra sidan har jag ju den "spanska sommarstugan" och där fortsätter sommaren (som passar mig bra)
nästan hela hösten.
Fotbolls VM tittade jag också på och med stor behållning.
Trist med din sorgliga händelse i juli och jag vet, av egen erfarenhet, att det tar tid att förlika sig med en situation man inte är van med. Helt oavsett vad det är så måste man själv förlika sig med den. Och det tar olika lång tid.

Anni sa...

Klart att vi oroar oss nu, när du skrivit så där.

Monica sa...

2018 vill jag aldrig ha tillbaka
torkan tog död på nästan allt och
flera dödsfall i vänkretsen.
Lusten vill inte infinna sej vi får
se blir kanske som hos Cat en bild ibland.
Ha en skön helg i det helt normala sommarvädret :)

Anki sa...

Nu gör du mig uppriktigt orolig ... är ändå glad att det inte är cancer, men det finns ju mycket annat som kan vara jobbigt nog. Önskar att jag kunde önska krya på dig ... men känner att det kanske blir fel.
Jag är helt klart nöjd med denna sommaren - förutom att vi fått för lite regn! Temperaturerna motsvarar nog ganska normal svensk sommar - förra året var hemsk! Ja, enligt mig då ... jag vet ju vad du tycker :)
Angående bilden med vad du tror är löv, så kan jag trösta dig med att det är lindens frukter med sina små blad som du ser - alltså inte några höstlöv!

Ama de casa sa...

Håller med övriga - klart man blir orolig! Men jag hoppas ändå såklart att det ordnar upp sig till det bästa.

För min egen del måste jag tillstå att den här sommaren har varit MYCKET bättre än den förra. Men genom den typen av bakslag jag genomgick då så lär man sig att uppskatta livet ännu mer, speciellt nu när det är mer "som vanligt".
Stor KRAM

Eva Trillian sa...

En del av oss är glada att den "riktiga värmen" bara varade en vecka. ;) Jag lämnade inte Cypern för att värmen skulle jaga ikapp, liksom ;)
Ok ... så nu oroar vi oss alla - vare sig du är mogen att berätta eller ej :/ Men, se det hellre som att vi är många som tänker på dig!

nalta norrland sa...

Vad som än har inträffat "kramar om" så finns jag å alla de övriga i Blogglandia här <3

Sommaren gick liksom fort över utan att riktigt ha börjat ;-)
Visserligen har vi haft dagar med värme å sol, sommar på riktigt :) men det har även varit för många kyliga typ höstdagar.

Guldkryckan sa...

Är glad att det inte handlar om Cancer...men det finns ju annat som är skit...hoppas det är ok.

Tyckte nog sommaren 2018 gav lite mer men när det är över här med 2019 så får vi väl se.

SV: Olja...bror min föreslog det istället och jag är inte negativ alls...det var fint.
Och visst handlar det om mitt förflutna...bra terapi där och lite utveckling mot något nytt.
Slut på svar!!

Ha det underbart Bp.....utan dig på "bloggvärld" hade jag nog lagt ner tidigare.


Carita Liljendahl sa...

Nyfiken blir man ju, men bra att du skrev att det inte är cancer, för det är nog en av de första tankarna många får i detta fall.

Boule är kul, alla åldrar kan vara med! Nu har jag inte spelat det på länge men gjorde det faktiskt ibland 1998 i Täby :-)