torsdag 29 augusti 2019

Mitt senaste besök till…

Idag vill Orsakullan veta något om mitt senaste besök. Det var lätt som en plätt, då dagens besök gick till Stockholm och ett kärt återseende med favo kollegan Yvonne. Men redan innan jag nådde huvudstaden träffade jag på några ”naturfenomen” som jag tänkte visa er. Enjoy!


På ena sidan busskuren upptäckte jag den här. Å nej, trots att jag är asfaltbonde såg till och med jag att det inte var en sten, vilket man vid första anblick kan tro, utan en champinjon.


På andra sidan busshållplatsen såg jag den här saken, som satte på en buske. Har inte den blekaste vad den där fluffbollen föreställer, men den påminde såväl om en diskborste som om stekta vietnamesiska glasnudlar.


Lunchen med Yvonne intogs på den klassiska Järnvägsrestaurangen vid Östra Station, ett av få ställen i Stockholm där tiden stått still och där det fortfarande serveras svensk husmanskost. Inga brickluncher heller utan bordsservering, bara en sådan sak. Som ni ser var denna Biff à la Lindström i mäktigaste laget.


Åsså blev det presentutdelning, också något av en tradition. Två klockrena presenter till mig som ni ser:-) Den lilla påsen i Desigual-stuk innehåller världens läckraste bag med samma mönster. Tusen tack tjejen!


Det är Orsakullan som håller i ”Augusti 31 dagar”.

14 kommentarer:

nalta norrland sa...

Den boken har jag beställt :)
Fina presenter Du fick... Vad gav Du Yvonne?

Idag har jag roat mig med att besöka Lappstockholm :)

Ditte sa...

Ja, vägen in till stan kan bjuda på mycket. Och observant var du.
Kul att se både en champinjon och "buskvarianten". " Visst ser den ut som stekta glasnudlar. Kul!
Och visst är Östra ett bra ställe att luncha på. Var länge sedan jag var där. Men här har tiden stått still. Och det känns ganska skönt. Att bli serverad vid bordet är ett stort plus.

Boken av David L har jag läst och jag tyckte den var bra. Visst fick du en läcker bag.Så fin! Den kommer du att ha med dig. Och att både få och ge presenter är roligt.

Paula sa...

Du är nog inte den enda som väntat på den boken...Själv har jag inte läst annat än den första delen samt sett tv-serien förstås. Det räckte gott för mig. Påsen blev jag förtjust i, en riktig gladhumörpåse! Jag hoppas det går bra för krogen ni åt på, på min tid var det ju BK på Östermalm som var lite motsvarande med gammaldags stuk. Dock inte priserna...dit gick man inte då man fick punga ut pengar själv, men gärna då man hade representation...

Emma, Sol som sol? sa...

Vilken jättefin present du fick! Kassar är alltid bra och den där var ju lite klatschig!
Den dekorativa bollen är en sk gallbildning och är gjord av sömntornstekeln.

Steve sa...

Tror väl jag det att det är härligt att återse favvokollegan Yvonne.
Jag är imponerad av Emma som identifierade fluffbollen vid busshållplatsen.

Anki sa...

En riktigt bra dag! Så fin bag du fick - en sån present kan man inte bli annat en glad av :)
Såg att du fått svar om sömntornet - jag har haft såna på bild i bloggen ett par gånger tror jag ... och kul att du kände igen champinjonen ...

Paula sa...

Hej, länkar till en gammal bloggkompis som jag träffat några gånger, fast då med sin första hund. En riktig kändis i hundvärlden
http://wilmablogghund.bloggplatsen.se/2019/08/25/11625420-mera-svamphundskurs/

KajsaLisa sa...

Måste testa Östra Station, ser gott ut. Svamp tänkte jag plocka nästa helg.

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★ sa...

Det låter som du verkligen haft det riktigt trevligt :D. Så roligt för dig. Jag har aldrig sett en champinjon i naturen, men så äter jag inte heller svamp så vem vet kanske sett en omedvetet haha.

Klimakteriehäxan sa...

Hm. Sista/senaste gången jag åt på Östra blev jag (väldigt) besviken.
Desigual-mönstret är snyggt! Men Lagercrantz väljer jag bort. Kul med goda vänner, det kan inget ersätta.

Ama de casa sa...

Vilket trevligt besök! Perfekta presenter också :-)
Husmanskost... Mmmm... Minns med glädje den lilla (och alltid fullsatta) restaurangen Bellevue vid Vanadisplan där vi ofta åt lunch när jag jobbade på Hälsingegatan. Husmanskost när den är som bäst! :-D

Mitt senaste besök gick till Grönland. Inte så dumt det heller :-)

Jacob sa...

Vi är ett gäng gamla arbetskamrater som träffas för lunch på Östra en gång i månaden. Tisdagar är favoritdagen då det serveras stekt fläsk med löksås :)

Anni sa...

Man kan tro att du tog bilder på temat rund - allt är ju mer eller mindre runt :-)
Kul att Yvonne har så otroligt bra känsla för vad du gillar, hon träffar ju rätt varenda gång!
Champinjon växer faktiskt utanför mitt staket, men jag slänger den eftersom jag inte vet hur många hundar som kan ha kissat där ...

Eva Trillian sa...

Fluffboll var den rätta benämningen! :)