måndag 12 augusti 2019

Glad måndag

Det är då en himla tur att jag har humor, för jag menar vem kan skratta åt aprilväder i augusti?! Men det är precis vad jag gjorde idag. Läs bara bildtexterna, då får ni kanske också ett leende på läpparna. Enjoy!


Himla roligt att se att fler och fler tjejer (inte bara killar alltså) har fått sådana ”bilar” av sina föräldrar. Ungefär en sekund efter jag knäppt fotot brakade helvetet löst.


Himlen bara öppnade sig med en regnskur som hette duga med inslag av några hagelkorn(!) samt fyra muller utan blixtar, vilket var riktigt synd faktiskt.


Medan allt detta pågick i cirka 20 minuter var det behagligt varmt på balkongen. Kunde inte låta bli att tänka på Costa Blanca. För hade det regnat lika häftigt där som här hade gatorna varit översvämmade, då avrinningssystemet där är ganska undermåligt. Här var det torrt igen efter fem minuter och…


… resten av dagen sken solen. Den här gången fick jag med ett UFO i rött och en fallskärm i lila, inte illa;-)


Med andra ord – en glad måndag:-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

18 kommentarer:

anemonen sa...

Ja men va kul att se en tjej på en sådan. Nu fick jag en nostalgiattack. Min högsta önskan som femåring var en röd trampebil, men inte fick jag någon sådan. En dockvagn. Ja den dög att köra racer med. Inget annat

Ditte sa...

Jätteroligt att se fler och fler tjejer i dessa bilar. Bra att tiderna förändrats.
Ja, regnskurar var det inne i Stockholm också och jag räknade nog till tre rejäla. Kan ha missat någon. Och däremellan en del sol. Lite muller här också men inga blixtrar.
Kan tänka mig att det var skönt på din balkong och visst blir man glad av att se din kaktus och de grader den visar. Ett UFO och en lila fallskärm piggar verkligen upp.
Trevlig kväll.

Eva Trillian sa...

Nog har vi haft en helt ok sommar - så att det blir lite "aprilväder" nu känns ju ganska ok ändå? Om det sedan kommer lite go' sensommar/Brittsommar/Indiansommar så klagar vi inte alls :)

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★ sa...

Ganska spännande ändå med vädret. Här har det blivit höst, uscha säger jag för det. Får se om man kommer ha det så här nu, känns inte som man får någon fin höst :/

Geddfish ♥ sa...

Din första bild var verkligen Glad måndag!
Din balkong var inte sämre, så färgglad!
Jag fick en extra vitamininjektion nu i Frankrike, det var underbart. Störtskurar hade vi också, men de gick snabbt över.
Hoppas på fin brittsommar i Sverige.
Trött, ska sova nu. Ha det!

Paula sa...

Ja dessa överraskande skurar! Dem har vi också sett till senaste dagarna. Tack o lov är det varmt ute så även om man blir genomblöt så slipper man frysa. Bara att skaka av sig och traska vidare...
Ser att du har söta myror där bredvid din termometer. Jag har pluggat om myror senaste veckan. mycket intressanta ryggradslösa djur...kommer en recension endera dagen.
Ja att tjejer får börja köra bilrace även som större är kul. Nu har dom en egen Formel-serie där (förstås) en finska är med o kämpar om segrar. Lite prispengar får de också, med betoning på lite...

Klimakteriehäxan sa...

Tråkmåndag för min del. När jag äntligen var redo för en promenad hann jag tjugo minuter från porten innan regnet vräkte ner och jag tvingades retirera.

Susjos sa...

Hade lite tur och var ut på en joggingtur på förmiddagen innan det brakade
loss med regn och muller. Men precis som i Täby kom solen igen på eftermiddagen. Snyggt UFO och fallskärm du fick med där på bilden!

KajsaLisa sa...

Det kom några snabba skurar, kort men mycket. Gillar din termometer.

Anni sa...

Omväxlande väder, minst sagt. Men idag ser det ut som om solen ska få dominera?!
Så skönt med en balkong som din när vädret inte kan bestämma sig, det ser varmt, torrt och gott ut där.

Anki sa...

Härligt med omväxlande väder ... trevlig bildserie med både sol och regn!
Tack för dina råd! Yngste sonen rättade mig och sa att min laptop var nästan 10 år gammal ... och att den nu hade avlidit av ålderskrämpor! Tricket med batteriet har jag kört med de två sista åren ... och sista tiden helt utan batteri. När inte sonen kunde fixa datorn igen, så fanns liksom inget mer att göra och jag har nu skaffat en ny :) Har egentligen inte råd, men det kändes helt nödvändigt :)

Ama de casa sa...

Ett väldigt omväxlande väder, men det sägs ju att omväxling förnöjer så tro tusan det att du var glad! :-D

Att kalla avrinningssystemet här på Costa Blanca för "ganska" undermåligt, det är helt klart en underdrift. Man kan byta ut "ganska" mot "väldigt"... Som tur är så regnar det inte så jätteofta (fast det ser ut att vara på gång nu...).

nalta norrland sa...

Kanske skillnad på 08a barn och Norrländska ungar?
Upplever inte att det är nån könsolikhet då det gäller flickor & pojkar i förskoleålder... trampbilar och sparkcyklar är könsneutralt.

Häromkring är det fler tjejer än killar som kör "EPA" (Å-traktor) - många av dem kör cheva pickup.

En A-traktor är i Sverige en bil som är registrerad som traktor, efter att ha fått växlarna spärrade och högsta hastigheten begränsad.

Igår regnade det från morgon framemot 16tden, sedan kom det nån enstaka skur liksom idag... inget skoj ut å gå väder ;-)

Monica sa...

Kräftor ska ätas vid premiären det håller
vi stenhårt på resten av året avstår vi.
Surströmming kanske är gott men det hoppar
jag över.
Hu ja vi har haft skurar som gett 25 mm på
nolltid men allt vatten behövs ju.
Apotekets reklam med den hysteriskt speedade
människan retar mej lite faktiskt, man blir trött
bara man ser henne.
Ha det bra:-)

Christian sa...

Nä men se där.......samma väder som här igår, lyckades cykla hem precis emellan skurarna :)

"LillaSyster" sa...

Roliga bilar som främjar till rörelse =)
Ufo och fallskärm - du är kreativ!

Guldkryckan sa...

En och annan trampbil har man ju manövrerat i sitt liv och visst är det kul att det finns än idag och att även tjejer tagit plats i förarstolen.
Här har ibland "elbilar"..heter det så? använts, både tjejer och killar där med...fort gick åtminstone den ena fast de höll sig från vägen iallafall som tur var.

Ja regn...igår Måndag var inge kul...tror det växte kantareller mellan tårna redan vid lunch, fast jag är inte säker ;)

Ha det bra nu.

Emma, Sol som sol? sa...

Hade gärna sett lite regnväder här ... I Serbien hade vi en del åskoväder och härliga varma regn!