måndag 26 augusti 2019

Glad måndag


Klockan 17:30 den 26 augusti 2019:-)


Alltid roligt att kolla när andra jobbar.


Fick jobba riktigt hårt för att kämpa mig genom första boken i serien. Nu har jag precis börjat med bok numer 3. Helt otippat faktiskt;-)

Klart jag var glad idag! Högsommarvärme - 26 grader, frukost och middag på balkongen och balkonghäng på det. Kan det bli bättre? Inte mycket. Sedan har det ju faktiskt sina fördelar att vara (glad) pensionär medan andra jobbar;-)

Överraskade mig själv
Ja, det gjorde jag faktiskt också, överraskade mig själv alltså. Som ni vet är jag totalt insnöad på deckare, men när grannen kom med Elena Ferrantes fyra böcker och undrade om jag ville läsa serien innan hon lämnade den till Myrorna, så tackade jag ja. Varför inte tyckte jag. Kompisarna som läst böckerna antingen gillade eller hatade dom. Ingenting mittemellan alltså. Sådant sporrar mig alltid;-)

Min fantastiska väninna
”Min fantastiska väninna” heter första boken. Trodde aldrig att jag ens skulle orka läsa hela den boken. Långa texter utan styckeindelning och tveksamma, onaturliga dialoger. Kan väl säga som så: fick böckerna i torsdags och har precis börjat med bok nummer 3. Med andra ord så är jag fast, helt otippat!

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

15 kommentarer:

nalta norrland sa...

Kul att Du fastnade för en bokserie som Du egentligen inte tyckte var bra när Du började läsa :)
Sol å ovanligt varmt för årstiden... vet inte om det stämmer, hörde det nånstans eller läste jag det tro ;-)
Sista träffen med Kuratorn avklarad.

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★ sa...

Men du spännande, tänk ändå att man kan fastna totalt i böcker som man absolut ratar lite inombords från början :-p. Jag är bokkräsen och vet någonstans att det är lätt för en bok att bli dömd av mig. Dock var den värsta sömnpillerboken jag läst "Under Kupolen" av Stephen King. Det var första och endaste gången jag läst en Stephen King bok. Sämre dygna får man leta efter *haha*.

Ditte sa...

Visst har det varit ett härligt väder i huvudstaden både igår och idag. Och skönt att disponera sin tid. Jag har precis som du haft svårt för dessa böcker och har gjort flera försök. "Min fantastiska väninna" kämpade jag mig genom. Har nu läst de två första och kan tänka mig läsa även de övriga.
Vi har njutit av en båttur till Gustavsberg och vänner där och lika bar att ta till vara dessa härliga dagar. Middag på balkongen och fortsatt balkonghäng här också. Njutbart!

Geddfish ♥ sa...

Jag har också njutit denna dag. Hängt mycket på balkongen och när solen försvann hängde jag lite i bersån på andra sidan huset. Läste bok, förstås. Och sen en tur till körövning. Ja, en toppendag.
Glad måndag!

Susjos sa...

Oj, kors i taket! Det trodde jag inte att du skulle fastna för Ferrante böckerna! Kul! Jag har också läst dem, och visst är det en fascinerande berättelse, tyckte nog att första boken var bäst. Vilket liv de levde i Neapel.
Idag avslutade jag boken "Bara ett barn" av Malin Persson Giolito, klart läsvärd!
Kram!

KajsaLisa sa...

Själv håller jag på att ta mig gnom en Marxbiografi, rätt jobbigt. Du fick till en jättebra bild på gräsklipparen.

Steve sa...

Förstår att du trivs nu när högsommarvärmen återvänt och det kan bli balkonghäng för hela slanten.
Nej, jag trivs inte i hösommarvärmen.

Anki sa...

Vi har haft likadant väder här också ... förstår att du njuter, men jag tycker det är lite för varmt :) Jag har läst böckerna - och gillar dem, men trodde nog inte du skulle göra det.

Mias Mix sa...

Så härlig känsla när man är helt uppslukad av en bok. Extra kul när du var lite skeptisk innan. Ja vilken sommar det blivit igen! Så varmt och härligt!
Svar: Kände igen inlägget om ägg på flaska och grod-skylten direkt jag såg det :) Kul att se grodskyltar även här. Tror faktiskt de hoppar ur och drar staketet åt sidan när de kör förbi. Men nu gissar jag bara :) Ha en fin dag! Kram

Ama de casa sa...

Jag la ifrån mig bok nummer 1 i serien och har inga planer på att plocka upp den igen :-)

Härlig med finväder - här njuter jag av kylan :-D

Guldkryckan sa...

Fick nya delen av "Pennan och Svärdet" igår och fann några böcker som verkade intressanta...beställt och klart.
Fast jag har inte ännu läst de alla som jag köpt innan ju...men nån gång ska man väl pensionera sig och få tid ;)

Föredrar också att se andra jobba...förra året på skolans julfest gömde jag mig inne på andra våningen och såg mina kollegor dansa runt på gården med ungarna enligt order från ledningen...det är under min värdighet men det var kul att se på ;)

Ha det bäst nu Bp

Paula sa...

Där kan jag säga att det trodde jag inte, att du skulle gilla dem! Jag ska baske mig inte ens försöka! Jag är lite (mycket) motvallskäring och jag har bestämt att jag inte gillar dem. Och så är det bra. För jag blir alltid utan undantag besviken när jag tar mig an böcker som är upphaussade. Och det är ju onekligen dessa. Ska de inte filmatiseras nu förresten? Då kan jag ju hoppa över läsningen o gå direkt på filmen! Gud så bra, då får jag fortsätta med mina egna bokval....

Susanne sa...

Älskar vårt sensommarväder

Anni sa...

Förstår dig fullkomligt vad gäller italienskorna. Första boken var ju eländigt seg och så plötsligt är man fast!

Eva Trillian sa...

Sommaren håller i sig :) Underbart.
Kul att du gillar böckerna. Jag har inte läst dem :) Tänkte inte ens försöka ge mig på dem. Tur att det finns något för alla ;)