onsdag 21 augusti 2019

Weekly photo challenge: Vecka 34 – ”Tomten”

Jultomten
Den första tomten jag tänkte på är såklart jultomten, som lär komma även i år, åtminstone till dom som tror på honom. Då jag är en vän av återvinning så kommer tomten jag visar nedan återanvändas kommande jul. Köpte honom och nio kompisar hos Åhléns ifjol och har fem kort kvar att posta i år.


Danderyd och Täby
Danderyd och Täby kommun anses allmänt vara välbärgade områden. Danderyd är snäppet "värre" än min hemkommun, vilket tomtarna jag lägger upp bevisar;-)

Ingen fattigmansvilla precis. Den här kåken med en enorm tomt och egen uppfart finns i Enebyberg som tillhör grannkommunen.


Det här charmiga gamla huset som heter Emmalund ligger på en tomt ett stenkast från Rönningesjön i Täby kommun. Huset är ingen sommarbostad, även om det ser så ut;-)


Sist men inte minst en tomt helt i min smak i Viggbyholm. Lagom vildvuxen, inte så perfekt och väl ansad. Här låter man naturen har sin gång, troligen till grannarnas förtret. Det är då en himla tur att jag bor i lägenhet;-)


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera tomtar hittar ni här.

25 kommentarer:

Åke sa...

Kul du formulerat temat :) Men jultomten är ju bara bäst, 4 månader till så!!! Jaaaa!!!

Guldkryckan sa...

Instämmer...tur man bor i lägenhet ;)

Julkort ja...förra året skickade vi inte ett enda...vi glömde det totalt...eller om vi struntade i det...minns inte så noga ;)

Ja du...lite press har man ju på sig om man har trädgård...var väl ganska kass på det när vi hade radhus även om det bara var en liten "Täppa" på var sida...fast oftast var det ju ok....skönt att slippa faktiskt.

Ha det bäst nu Bp.

Susanne ❤️ sa...

Underbar tolkning på veckans tema och anledningen till min enorma skogstomt är just skötseln ( så lite som möjligt ) haha
Kram och Tack för att du är med

Ditte sa...

Kul vinkling på temat och roligt att se lite olika varianter av det. Hus och tomt har jag haft och en del tomtebesök under årens gång. (När döttrarna var små...) tomtar. Är numer nöjd med att bo i lägenhet men tomt har jag haft i en del år. Både i modell mindre och lite större. Blommor och växter tycker jag om men har inte så stort intresse av att ligga dubbelvikt i rabatter och ansa.
Härliga bilder!

Carita Liljendahl sa...

Tomte och bokmärke i ett!
Och de där tomterna... jag minns Danderyds, där geld man liksom bara försiktigt omkring och söp i sig av det man aldrig själv kunde få råd med... och Viggbyholm besökte vi också, där fanns en bar - lite halvsunkig men trevlig och där spelade jag biljard mot en gammal gubbe (Vuscha kallade han sig)... och jag vann nästan!
Ja, det här hade ju inte med tomter eller tomtar att göra men minnen väcktes!

Paula sa...

Den sista tomten på bild hade kunnat vara min, där hade jag trivts! Lyxtomten lockar inte ett dugg, finns ju knappt en grön växt att titta på , fy så trist.
Huset med snickarglädje är fint inbäddad på den grönskande tomten! Bra fångat!

Emma, Sol som sol? sa...

Men du hade ju kan at spara det till på lördag, tomtekortet är ju super som bokmärke!

Håller med, älskar också vildvuxna trädgårdar.

Susjos sa...

Tomten ! En perfekt början på dagens inlägg i temat !
Härliga vildvuxna tomter är kul, fast jag är glad att vi bor i lägenhet numera!
Ha det gott!

Ama de casa sa...

Åh! Snart dags för hysteriskt julblink igen! Härligt :-D

Fina tomter du visar. När min började se ut som den på sista bilden la jag igen det mesta och satsade friskt på min mossmatta. Oj vad jag INTE saknar att ha en tomt :-D

Klara Ovida sa...

Hus på tomten i olika varianter och prisklass i ansad eller oansadd trädgård, upp till var och en och en och envar ...
Tomten har en tendens att platsa eller inte platsa lite varstans - i hus och på tomten.
Din tomte på kortet är så söt så och tål att användas åter :-)

nalta norrland sa...

Tro om det finns nån sorts "regel/lag" som tvingar husägare i villakvarter att sköta sin tomt på ett visst sätt så den passar in i området och så att säga icke sänker värdet på de övriga villorna i området?
Den lilla typ "sommarhuset" var nog det jag gillade bäst :)
Hur vår tomt ser ut... ja Du har ju sett det mesta, mer eller mindre ;-)

Anki sa...

Härlig tolkning av temat ... den där lyxvillan med tillhörande tomt ... ojojoj ... så stelt, så sterilt och så fruktansvärt tråkig! Tacka vet jag de två sista härligt frodiga tomterna med mysiga hus!

byblixtra sa...

Det blir ovanliga lösningar på infarter när man bygger på höga höjder. Läcker att de även gjort en trapp men den där uppfarten i Norrbotten skulle inte vara så rolig under vintern. ;-)

Jag gillar det gula huset bäst även om jag oftast föredrar nybyggnation! Men det var så charmigt och säkert underbart att bo där.

Mysigt med den vildvuxna trädgården.

Klimakteriehäxan sa...

Tänk att du skickar gammaldags julkort fortfarande, strongt! Jag lägger något enstaka i brevlådan, till gamla som inte har dator.
Fina tomtbilder annars.

Violen sa...

Vilken mysig tomte! Man blir ju glad bara av att se på den. Jag föredrar lite halvstökiga tomter framför välskötta strikta trädgårdar så jag faller pladask för sista bilden.

Susanne sa...

Det charmiga gula huset vill jag ha, så himla fint.

Geddfish ♥ sa...

Ett vackert inlägg!
Torsdagshälsningar till dig BP

"LillaSyster" sa...

Emmalund.... Vilket vackert hus och trädgård - mmm blir lycklig av den bilden.
Härligt vildvuxen eller ordning och reda - det är upp till varje trädgårdsägare att bestämma. Var och en får göra som den vill! Ha en bra kväll!

Steve sa...

Jultomten, det är till att vara tidigt ute.
Jag ser att det finns riktigt lantliga idyller även i dina hemtrakter. Men, mest annat förstås.

Stare Ström sa...

Hyfsade tomter i grannkommunen!

amo sin blogg sa...

Så fint du tolka ordet.
Ja, eg tenke ofte at det hadde vore deilig å ha ei leilighet som ein kunne låse døren
og stenge ute plenklipping og ugrasluking.
Nisser(tomter) er ikkje mine favoritter,men må av og til tolerere det når det er jul og familien
er ilag med meg...

Helén sa...

Emmalund ser helt underbart ut, jag skulle mycket hellre bo där än i den där lyxiga skrytvillan.

Mias Mix sa...

Härligt med lite lagom vildvuxet på tomten! Och snart kommer "tomten", inte långt kvar till jul nu. Vi åker bort precis före jul så får planera i extra god tid i år jag som är julfreak.
Trevlig helg! Kram

Anni sa...

Emmalund var ju hur gulligt som helst! Men du, den där sista tomten är kanske mer ansad än du tror. Nog ser gräset ganska välklippt ut?

Vilt og vakkert sa...

Heisann, tomten på det siste bildet minner litt om min, passe viltvoksende! Skulle gjerne ha eid det gule huset over. Den svenske kulturen har flere småhus i den stilen enn hva vi har i Norge. Gillar den ;:OD)