tisdag 6 augusti 2019

Weekly photo challenge: Vecka 32 – ”Klubba”

Den här veckan vill Sanna se klubbor. Innan jag gav mig ut på jakt efter klubbor idag kollade jag hos bästa kompisen synonymer.se vilka slags klubbor det finns. Här lärde jag mig något nytt igen, för jag visste inte att till exempel en hammare och en slägga också kan vara klubbor. Ja, tänk vad man lär sig genom att delta i roliga utmaningar:-) Enjoy!


Först ut får det Döda Torget vid Täby centrum vara. Kommunen verkar ha klubbat igenom ett beslut att piffa upp torget under sommaren. Kan tyvärr inte visa er ordförandeklubban, men väl resultatet. Som ni ser är torget fortfarande inte speciellt levande, men det set betydligt trevligare ut.


Slickepinnarna hittade jag efter lite letande hos den lokala ICA.


För att ta den här bilden och nästa foto fick jag återigen trotsa fotoförbudet hos Stadium. Men vad gör man inte för bloggen;-) Här ser ni olika golfklubbor och två röda paraplyer som livar upp bilden en aning.


Avslutar med ett gäng färgglada innebandyklubbor. På min tid var innebandyklubbor bara tråkigt vita, så det var inte bättre förr;-)


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera klubbor hittar ni här.

22 kommentarer:

KajsaLisa sa...

Innebandy är färgglatt, du fick till en massa varianter på temat, den med Täby Kommun var fyndig. Så blev det ju fint också.

Klimakteriehäxan sa...

Har aldrig varit på "ditt" torg men jättefint med alla blommorna! Och sedan klubbade du ju på så jätteduktigt!

Susjos sa...

Ja, nog fick du tag i många klubb-bilder, jösses, både golfklubbor och godisklubbor, och inte minst, de färgglada innebandyklubborna! Å så klubbandet att piffa upp torget, haha! Smart där!

Svar: Att räkna pulsar dvs BPM- "beats per minute" på musiken måste jag, för det finns vissa regler hur man bygger upp ett friskispass som jag måste gå efter, vilket är bra!

Ditte sa...

Tycker du lyckades få till ett riktigt bra och roligt urval av klubbor av skilda slag. Kul att det klubbades igen om ett förslag att göra "Döda torget" mer levande. Och lite piggare ser det ju ut.
Innebandyklubborna lyser verkligen upp. Nästan så jag blir lite sugen på att skaffa en. Ja, alltså att ha som flugsmälla. Golfklubbor har jag haft, men just golf var inte min bollsport. Hade svårt att få bollen att gå så långt. Dotter H fick klubborna så de kom till återanvändning.

Anki sa...

Vackra blommor blev det i alla fall på torget! En mångfald i klubbor av skilda slag - snyggt BP!

byblixtra sa...

Ja, i kommunerna klubbas det igenom många beslut. Med lite sol så kanske Döda Torget blir mer levande?

Härlig bild på de färgglada innebandyklubborna. Det är nästan så att man blir sugen på att köpa en men bara nästan. ;-)

Steve sa...

Som vanligt känns det väl extra bra att trotsa fotoförbud kan jag anta.

Ama de casa sa...

Här var det många klubbor minsann :-) Svårt ord den här veckan, men du klarade det med bravur, som vanligt. :-D

nalta norrland sa...

Klubbor fanns det gått om och vissa räknas som gott ;-)
Innebandy är en sport Elin gillar, förhoppningsvis kan hon få spela i höst då hon nu börjar högstadiet, Elin har ju tänkt hoppa av karaten å nån form av rörelse vill jag hon ska syssla med.

Döda torget såg ovanligt levande ut :)

Igår låg mobil + internet nere under närmare 12 timmar, Telia hade nått fel trasigt så ingen telefoni funkade förutom nödsamtal (fast om det stämde vet jag ju icke då jag inte testade).

Såg Du inlägget från Stekenjokk?
Det var före "Hur har det gått för mig"-inlägget.

Susanne sa...

Härlig färgkombo på innebandy-klubborna

Åke sa...

Jadu… klubbor kan vara av de olika slagen... jag valde bort mina innebandyklubbor och hockeyklubbor jo har faktiskt en minigolfklubba på hyllan. Du fick till det galant som gav dig ut så där i Täby ;)

Annette sa...

Torget blev ju mycket finare! Bra beslut att klubba igenom. Och jag håller med dig, man lär sig massor genom de här utmaningarna. När temat var blomma visa någon en blomma som jag aldrig sett förut, men på Gotland växte de överallt, så det var kul att känna igen den och veta vilken sort det var tack vare fotutmaningen :)

Violen sa...

Så fint torget blev! Tänk att kommunen kan klubba igenom ett så bra beslut! Fyndigt av dig att hänvisa till det!
Klubbor av olika slag. Godisklubbor är inte riktigt min grej (att äta alltså).
Innebandyklubborna är färgglada och bidrar säkert till spelglädje. Visst är det lite spännande att smygfotografera!!

Guldkryckan sa...

Jo...våra torg runt om i landet behöver ju ofta lite fägring så att folk kan stanna upp där..annars går man ju bara rakt igenom.
Vårt torg är väl inte det vackraste heller men åtminstone har vi nån typ av kolonilotter där..grönsaksodlingar du vet..det är väl lite av själen på vårt torg..så länge vi nu får ha kvar det..finns indikationer på att de vill ta bort det sen lång tid..hoppas det får vara kvar.

Golf är kul..ja..minigolf då förstås..det andra var inte min grej.
Missade bollen alldeles för ofta...ja jag missade allt så jag lade ner.

Ha det bäst nu Bp

Stare Ström sa...

Det är mycket man får göra för bloggen! Jag fick leta upp en golfbana.

Klara Ovidia sa...

Klubbistisk inlägg!👼

Helén sa...

Det är både roligt att själv försöka lösa veckans tema och att se hur andra löser temat. Jag hade helt glömt bort innebandyklubbor!! Vi har ett antal sådana som maken fortfarande svingar varje söndagskväll. Har också utövat den sporten och mina gamla klubbor finns kanske också kvar någonstans. De röda paraplyerna livar verkligen upp bilden från Stadium. Snyggt jobbat!

Vilt og vakkert sa...

Heisann, og nå skal du få lære enda noe nytt ... for på norsk er ishockey og bandy-klubbe, kølle på norsk. Å klubbe igjennom får vi titt og ofte erfare at politikere gjør mot folkets vilje... ikke sjelden heller! Ha flotte sensommerdager ;:OD)

Anni sa...

Men det är ju något som saknas på det där torget, även om blommorna är toppenfina. Människor kanske? Liv?

Innebandyklubborna är hur läckra som helst! Det påminner om alla färger som finns på fotbollsskor numera. Jag gillar att se när spelarna har glada färger på sina skor.

Godisklubbor är väl ett av de värsta godisen som finns när det handlar om karies. Lång exponering för tänderna när den där klubban ligger i munnen.

amo sin blogg sa...

Varierte klubber du viser.
Eg tenkte ikkje på at golfkølla er klubbe, men sjølvsagt er den det.
Den gamle klubba eg skriv om er i samlinga mi over gamle ting eg har arva
etter foreldra mine. Eg er så gammal at eg kan hugse at mor mi brukte den.
Ho fekk mixmaster med kværn på 1960 talet trur eg. Og då vart vel klubba overflødig.


God helg frå Anne-Mari

"LillaSyster" sa...

Allt för bloggen =)
Visste inte att det var fotoförbud där - man lär sig nytt hela tiden!
Ha en bra lördag =)

anemonen sa...

Ja du de där ödsliga torgen är en trist saga. Ni har åtminstone fått lite färg på ert. Här är det lika betongaktigt som vanligt sånär som på några små friggebodar som är hitflyttade för att någon skall få sälja prylar i dem.De där klubborna är faktiskt riktigt goda för jag har smakat dem ....flera stycken :-) Så dumt med det där fotoförbudet överallt nästan. Undrar varför. På ICA Maxi här får man inte ta in väska eller kamera. Alla tjejer har väskor och jag har medhavd för varor och mobilen som har en kamera.???? Bra tolkat och vi hade lite av samma tänk idag.