torsdag 22 augusti 2019

NakenbadStrålande väder idag och jag var inte ensam om att "testa" de nya solstolarna som Täby kommun ställt upp på på Döda Torget i juli. De var förvånansvärt bekväma måste jag säga.

Avstod från att även testa dessa "fatboys". Hade nog aldrig kommit upp nåt mer;-)

Nej, ni behöver inte oroa er, jag har inte badat naket idag, förutom i badkaret då. Men Orsakullans tema idag är ”Nakenbadar är något som jag…”, och där vill jag gärna bidra med en liten sann story, som förhoppningsvis får er att le:-)

Hyères
Sommaren 1980 reste jag på tjänsteresa till Södra Frankrike bland annat till Marseille. Då en av personerna som jag skulle intervjua bodde i Hyères inte långt ifrån Marseille tyckte mina värdar att jag skulle stanna över helgen. De behövde inte fråga två gånger om man säger så.

Knivskarpa klippor
Alltså drog två kollegor och jag iväg till Hyères knivskarpa klippor en lördag morgon. De klädde av sig naken och jag förväntades uppenbarligen göra samma sak. Oblyg som jag är gjorde jag precis det. So what liksom.

Nummer 1: Blodvite
Vi hoppade i vattnet från klippan, simmade runt ett tag för att efter en stund klättra upp på ”berget” igen. Kan väl säga som så att klättra upp på hala klippor inte är min grej. Jag skar mig rejält på en vass klippavsats och blödde som en gris. Ärret på mitt vänstra knä syns än idag…

Nummer 2: Nakenbad
Okej, virade en handduk runt knät, solade och somnade - fortfarande sprillans naken. Det borde jag inte ha gjort, somnat alltså. När jag vaknade hade jag bränt mig något så fruktansvärt på ett väldigt känsligt ställe, som man normalt inte blottar för solen. Det gjorde svinont för att tala klarspråk, betydligt ondare än de fem stygn som knät fick sys med…

Nej, jag har inte nakenbadat sedan dess;-)

Det är Orsakullan som håller i ”Augusti 31 dagar”.

PS. Med mycket fantasi är de dagsfärska bilderna jag lägger upp faktiskt relevanta för inlägget;-) DS.

17 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Solskyddskräm kanske!? :) Nakenbadar gärna på "rätt" plats, men relativt sällan ändå ;)

Guldkryckan sa...

En sådan solstol har jag aldrig sett förut...verkar riktigt sköna om du frågar mig...helt i min smak då jag alltid vill ha en fotpall eller annat att vila fötterna på.

Badkar saknar jag lite men vi bytte ju ut det mot en dusch...frivilligt...den du ;)

Nakenbad står jag över...ja...bad över överhuvudtaget ju som du vet...lät som den värsta resan man kan ha...hujeda mej!!
Men jag log trots allt iallafall. ;)

Ha de gott nu Bp.

Geddfish ♥ sa...

Jag gillar ditt inlägg. Friskt vågat. Jo, fina solstolar mm på ert torg och bilderna var som klippta.
Därifrån till att bada naken. Jag både solade och badade naken med min salig make, på undanskymda platser. Det var väldigt skönt att låta vattnet omsluta sig. Men det har inte hänt sen dess.....
Många goda minnen finns.

KajsaLisa sa...

Klättra barfota i berg utan skor är no no. Själv nakenbadar jag inte men nakenduschar hemma. Solstolen såg faktiskt riktigt bekväm ut.

Ditte sa...

Vilket minne! Och vad offrar man inte.Tur att du inte blev mer skadad men du blev ju också bränd ordentligt. Förstår att du inte nakenbadat sedan dessa tider. Vad gäller nakenbad så så var det vanligt när vi hade båt. Skönt att vakna på morgonen ute i skärgården och då ta ett nakendopp för att vakna.

Emma, Sol som sol? sa...

Haha! Minnen för livet, liksom!

Jag nakenbadar gärna men helst när månen skimrar och allt är tyst och stilla. Då njuter jag!

Susjos sa...

Vilken story! Förstår att du inte glömmer den i första taget. Nakenbad är ju ljuvligt, när vi var mer på landet när barnen var små, och vi inte hade dusch eller varmvatten i stugan, ja då blev det en del nakenbad i sjön, såå skönt! Men att bränna sig på känsliga ställen är inte kul, inte heller att göra sig så illa så man får sy!

Paula sa...

Heja dig som nakenbadat, som finne har jag ju inte gjort annat efter alla bastubad jag tagit i mina dagar. Att kränga på sig en baddräkt efter bastun finns inte...
Men lite mer än bara otur låter det med både sår på knäet och dessutom solskada på känsligt ställe, låter inte bra!
Och du, om du kollar på mina foton 2 och tre så har du fiskande kvinnor där.
Men, det var nog fler karlar som var närvarande och fiskade än kvinnor, det har du rätt i

nalta norrland sa...

Badar ALDRIG annat än i badkar så jo jag nakenbadar nån/några gånger i veckan ;-)
Fy sjuttsingen sånt minne av ett nakenbad :D


svar Vi sitter alla ute på altan då både Bengt & Inger röker som "borstbindare" detta trots Bengt troligen har diagnosen KOL... så jo yes alla måltider intogs ute på altan och ja vi umgicks mestadels där eller utomhus.
På grund av min astma är cigarettrök inomhus en förbannelse då jag om det inte är god ventilation inte orkar andas.

Steve sa...

Det sker små lyft då och då på Döda Torget.

Så kan det gå när inte kläderna är på. En sån upplevelse tar självklart plats i avdelningen "minnen för livet".

Mias Mix sa...

Härliga solstolar de har ställt ut! Både sår och solsveda på känsligt ställe, nej förstår att du inte gillar nakenbad efter det. Jag känner mig inte alls bekväm med nakenbad. Kommer ihåg när vi hade båt, bara min man och jag som var mitt ute på sjön, kastade i ankare och badade från båten, men med badkläder på. Känns inte naturligt för oss med nakenbad. Tur att vi alla är olika :)

Äventyret framtiden sa...

Vilket härligt eller inte härligt minne; jag har ett leende i mungiporna i alla fall. Nakenbad är vanligt för min del, nakenhet överhuvudtaget men kanske det har med bastubadandet och den kulturen att göra.
Trevligt att hitta hit, kommer säkert igen
hälsar Karin på Pettas

Ama de casa sa...

Oops! Som det kan gå... Men "fina" minnen blir det i alla fall. Nåja, minnen i alla fall - ärr är inte så jättefina alla gånger ;-)
Jag har badat naken en hel del genom åren. "Bästa" minnet var nog när jag skulle nakenbada i snön efter att ha bastat först och lyckades låsa mig ute utan vare sig en tråd på kroppen eller ens en handduk med. I det läget var jag glad att vi hade ett fönster i bastun :-D

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★ sa...

Åh fy och aj det där låter inte roligt alls :-o. Vilken smärta förstår att det bidrog till att du inte nakenbadar igen :-o

Klimakteriehäxan sa...

Ack ja, att exponera kroppsdelar som inte sett solen på årtionden är verkligen förenat med risker ...

Klimakteriehäxan sa...

(jag har med en sån historia i en av mina böcker men det är inte mig det handlar om utan en man som valde att ligga på mage ...)

Anni sa...

Fy vilken otursdag du hade den gången med nakenbadet! Sol
bränd i ordets rätta bemärkelse och sår som måste sys dessutom. Ajajaj.

Näe, nu får du njuta helgens sol i de där läckra solstolarna. Det kan behövas efter dagens ihärdiga regnande.