onsdag 7 augusti 2019

Onsdagsblandning

Brukar ju köra onsdagsblandningar ibland, så idag tänkte jag svara på tre frågor som Orsakullan gärna vill ha svar på. Innan jag gör det vill jag också berätta att vi har haft strålande väder i huvudstaden med sköna 23 grader. Så jag har då ingenting att klaga på… alls;-)

Måndagsfråga: Nu tickar tiden mot hösten, äger du stövlar?

Svaret på den frågan är nej. Anledningen att jag inte haft några stövlar sedan jag var sisådär 12 år är att de då orsakade fotsvett. Det insåg även min mamma som slutade köpa gummistövlar åt mig. Det sitter uppenbarligen fortfarande i;-)

Tisdagsfråga: Coca-Cola eller Pepsi, vad väljer du?

Ärligt talat varken eller. Dricker ingen läsk alls, och senast jag drack en cola var 2013 i Oliwa, Polen. Och det var inte frivilligt. Efter en lång promenad var våra medhavda vattenflaskor tomma, och när det dök en McDonalds upp drack vi var sin iskall Coca-Cola. Jag rapade i ungefär en timme efteråt;-)

Onsdagsfråga: Jag äter surströmming, sant eller falskt?

OM jag äter surströmming! Älskar denna delikatess. Ifjol bröts vår tioåriga tradition att besöka kräft- och surströmmingsskivan i Sundbyberg. Några var sjuka, andra var bortresta. Vi brukar vara fem ”tjejer” som besöker marknaden för att avnjuta surströmming i det fria. Abstinensen är oliiiiidlig, så jag hoppas att det blir av sista torsdagen i augusti.

Det är Orsakullan som håller i ”Augusti 31 dagar”.

13 kommentarer:

Ditte sa...

Vilken trevlig onsdagsmix!Vad gäller gummistövlar har jag ägt ett par när jag gck på GIH och vi var ute mycket i skog och mark och senare ägde jag ett par seglarstövlar som någon enstaka gång användes under båtperioden.Men stövlar har jag inte använt på ansenliga år. Får skoskav och fötterna fastnar. Föredrar vatten men visst har en pepsi eller coca slunkit ner -Känner ingen skillnad vid ett blindtest- Vad gäller läsk kan toniv till gin fungera bra.
Surströmminig! Vet sedan tidigare att du tycker om det. Jag testade på Höga kusten, på Ulvön och kan tänka mig att smaka lite igen. Men gott? Dit har jag inte kommit ännu.
hoppas det blir fint väder så att det blir Surströmming i Sumpan sista torsdagen i augusti.

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★ sa...

Haha så härligt att läsa :D. Gällande stövlar så är det där ju något som man får skavsår av det hade jag faktiskt glömt.

Hade missat att du var surströmmingsätare då kan jag förstå att du hoppas på att det blir av i år :D

Husbilen-Ellen sa...

Kul mix och jag kan instämma i alla tre bilderna. Surströmming ser jag fram emot när burkar och mandelpotatis dyker upp i butikerna. Har en surströmmingsskiva inbokad. Coca cola är länge sen, men jag har inte koll på året, som du. Stövlar har jag inte ägt de senaste 20 åren och det har gått bra ändå.

Anki sa...

Härlig onsdagsblandning! Är glad för din skull över det fina vädret - mindre glad för egen del ...
Stövlar ... såklart har jag stövlar, men tyvärr är det ju inte så blött och regnigt så de behövs numer ... de börjar få torrsprickor och jag bör nog göra en investering i ett par nya :)
Pepsi eller Cola? ingen aning! Vad är skillnaden förutom namnet ... nix, det är inte ens gott!
Surströmming - nej tack! Men jag hoppas du får njuta av denna s.k. delikatess då den sista torsdagen denna månad!

Christina Karlsson sa...

Brukar inte drick läsk här ihäller men någon gång ibland kan det smaka, ibland med cola och ibland med pepsi.
Surströmming har jag aldrig ätit....

Må gott!
Christina

Ama de casa sa...

Snygga "stövlar" på snygga spiror! :-)

Jag dricker ytterst sällan läsk nuförtiden, men ska det vara cola ska det vara Coca-cola- originalet. Inget diet-tjafs eller härm-color.

Hoppas ni kommer iväg i år på suringen i Sumpan!

Guldkryckan sa...

23 grader är helt klart godkänt, här har vi 25 i skrivande stund och man klipper till och med gräsmattorna nu ;)

Har inga stövlar...ska vi ut i skogen med ungarna på kneget så blir det lite knepigt förstås men jag tror aldrig vi ska ut i skogen mer...förhoppningsvis ;)

Läsk är gott i måttliga mängder..jag är mindre bra på att avhålla mig från de dryckerna...ibland blir det nog för mycket till och med...men gott är det ju.

Och självklart är Surströmming gott :)

Ha det bäst nu Bp.

nalta norrland sa...

Äger gummistövlar, men använder dem högst ovilligt. Har faktiskt två olika par... som hundägare är det ibland nödvändigt att ta på gummistövlar.

Surströmming, aldrig aldrig aldrig!!
Jag vet ju att Du däremot gärna äter den illaluktande fisken.

Coca Cola alla gånger om jag nu dricker läsk.

svar Vanligtvis blir det bara ett långt blogginlägg per dag,
men ibland händer det... men om det är nått jag vill Du ska se så ger jag Dig en påminnelse :)

Monica sa...

Stövlar har jag flera par mest för att
det bara är att hoppa i dom utan att böja
sej ner :-)går ju mycket i skogen och då är
dom bra att ha
Surströmming nej tack men kräftor blir det
på söndag.
Äntligen har man fått något att titta på på SVT
Line of duty 5 lika bra som dom andra fyra.
Har bloggat idag.
Ha det bra:-)

Susjos sa...

Ja, vi lämnade ett vackert Stockholm igår, körde igenom regn och rusk, men blev glad att vi fick en fantastisk fin kväll i Tällberg! Idag har det dock regnat en del på vår väg hemåt igen.
Nej, inga gummistövlar äger jag nu, borde kanske köpa ett par?
På jobbet finns nu en Convini maskin där man kan köpa både mat och dryck, jag har börjat köpa Pepsi Max, alltså den utan socker, läskande och god! Den med socker blir jag bara mer törstig av!
Å, surströmming!! HAr inte ätit det på ett par år nu, men längtar! Tror tyvärr att jag jobbar den där torsdagen som det serveras surströmming i Sumpan!

Shannara sa...

Stövlar gav jag upp för länge sen. De yngre barnen har stövlar i övrigt är det kängor som gäller här!
Jag dricker bara cola som magsjukemedicin. Bara Älskling som dricker cola för nöjes skull så att säga. Barnen får inte dricka vare sej cola, trocadero eller energidrycker. Tycker det är onödigt att peta i dem koffein och socker i onödan!

Surströmming... Du måste vara tokig på riktigt! ;) Gös däremot, det går ner... Önska oss skitfiske inatt och håll en tumme för att det blir ett par stycken i båten. Dom får i alla fall följa med hem! =)

Anni sa...

De röda stövlarna var hur snygga som helst! Önskar att sådana fanns även i min storlek ... Nä, det är allväderskängor som gäller för mig. Om jag måste ut i regnet.
Cola eller Pepsi? Spelar väl ingen roll bara det är rom i.
Låter som om jag ska skicka maken till Sumpan den där torsdagen, istället för att han förpestar luften här hemma. Jag har smakat på surströmming. 1989. Gör inte om det.

Paula sa...

Va? har du surströmmingsskiva i Sumpan? Jag bodde i Ör innan vi drog från Stockholm, inte minns jag någon surströmmingsskiva, annat än på jobbet i Solna...Förra året gjorde en granne och jag gemensam sak, ingen av oss var bjuden till någon fest så vi knäckte en burk och käkade av hjärtans lust på hennes altan. Hon är från Indien och jag från finland, och ack så gott det smakade. Få se hur det blir i år...
Stövlar, JA, enda sättet att undvika fästingar när man går i skog och mark. Ett par går upp till knäna, ett par har kortare skaft och är blommiga...