söndag 4 augusti 2019

Skyltsöndag #221

Det är faktiskt helt otroligt vilket avtryck Skyltsöndag gör. Att favo kollegan Yvonne mejlar bidrag till temat vet ni ju redan - veckans höjdare 1 är hennes bidrag. Men helt otippat fick jag också ett mejl från konstnären UMJ i fredags med en skylt som hon tyckte var riktigt fyndig och skulle passa till Skyltsöndag. Och det gör den verkligen. Det bidraget blev veckans höjdare 2.


Tycker den här skylten av en Magnum glass hos Pressbyrån var otroligt naturtrogen. Å nu vet jag också att det finns en Magnum med vit chokladglasyr.


Inget konstigt med den skylten egentligen, men då jag uppenbarligen inte hänger med riktigt längre fick jag faktiskt googla vad braletter är för någonting. Nu vet jag. Å det roliga är att jag faktiskt alltid köpt braletter från Sloggi utan att jag visste att de hette så. Där heter de antingen top eller BH. Oooooops!


Veckans höjdare 1: Yvonnes bidrag den här veckan är den här skylten. Ja, nästan sant faktiskt;-) Tusen tack tjejen!


Veckans höjdare 2: UMJs bidrag. ”För tillfället befinner jag mig i Malmö för att ställa ut i Skanör. Jag bor på Malmö Arena hotell och när jag nu vid frukostbordet såg denna skylt kom jag osökt att tänka på dig och skyltsöndagarna. Kolla gärna UMJs konst här. Jag har köpt ett antal tavlor av henne. Stort tack UMJ!
Och om ni inte förstår den fyndiga skylten så kan jag berätta att singel är en form av grus;-)


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

15 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Den trucken där...riktigt bra är de...lite av min favorit när det begav sig en gång i tiden.
Braletter...ok...inte ens stavningsprogrammet här visste vad det var...men nu vet iallafall jag ;)

Ha en underbar kväll.

byblixtra sa...

En sån härlig skyltsöndag!
Glassen är ju fantastisk och går inte att missa. :-)
Väderkartan stämmer precis och Nordanå Grusterminal har en rolig reklam.

Åke sa...

Glassen var både mäktig och läcker :) Singel ja... kan ju betyda två saker ;) Tänker väl på båda... men ett av dem är liksom grus. Bralletter har jag noll koll på vad det år...

Ditte sa...

Glassen är riktigt bra! Såg en liknande hos oss här på Söder. Och visst är den naturtrogen!Vad "bralette" är visst jag inte tidigare. Men nu har jag förvärvat en ny kunskap. Hade kanske kunnat gissa. Tack för den! Nu vet jag.
Yvonnes bidrag gillas också. Bra att veta hur vädret blir så man kan ha ett lager kläder med sig när man ger sig ut. Krävs kanske extra bärare.
Vad gäller Malmö arena så förstod jag att det handlade om just grus. Kul, var den.
Tack för en rolig och varierad skyltning. (Trodde du skulle köra på Prideskyltar idag...)

UMJ sa...

Tackar för omnämnandet och för att du återigen har gjort mig lite mer medveten. Tänk så många gånger jag gått runt med en bralett (heter det så i singularis?) och inte haft en aning om vad jag haft på mig. Nu vet jag emellertid bättre.

Susjos sa...

Braletter var nåt nytt för mej också!
Glasskylten får t.o.m mej att bli sugen på en glass, den såg mumsig ut!
Att singel var grus tänkte jag inte på förrän du upplyste mej, haha!
Å visst är vädret inte pålitligt...svårt att veta vad man ska ha för kläder, haha! Tyvärr ska det bli lite sämre väder framöver...hm, jag som vill ha sommarvärme på semestern!

Paula sa...

Haha, var ska jag börja? Magnumglassen är för mig rätt ointressant då jag sällan äter glass, men den var då en riktig bjässe! Bralett, aldrig hört ordet jag heller, tack för den nyheten! Påminner för mycket om balett, men vänta nu, är det ordet kanske sammansatt: bra(behå) lätt, en lättare behå? Singelskylten var riktigt fyndig!

Anki sa...

Härlig skyltning som alltid! magnum med vit choklad utanpå ... blä, säger jag som inte gillar vit choklad! Bralett var något helt nytt för mig! Tack för ny kunskap!
Singel ... det var fyndigt!

Ama de casa sa...

Haha! Skyltsöndagen har verkligen ett stort genomslag - med all rätt! Tack ännu en gång för att du driver den vidare :-)

Bralette? Ja, ja. Kärt barn har uppenbarligen många namn. Hade inte heller hört talas om den benämningen på en BH, man lär sig så mycket av att läsa bloggar :-D

Härlig skyltning igen - with a little help from your friends :-D

PS: Nu blev jag sugen på glass. Har i frysen... Kan man äta glass till frukost tro? ;-)

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★ sa...

Men du glassen! Säger verkligen WOW för nog är den naturtrogen alltid. Trodde först det var en riktig som hölls upp i luften bara haha :D

Christian sa...

Alltså vilka skyltar....skulle vilja se dig slicka glassen där..... :)

nalta norrland sa...

Singel... ja det har vi ute på gården ;-)

Väderkartan... ja stämmer otroligt bra :D

Glassen, nog den största glass jag sett...

Från Din braiga skyltning till nått annat:
J fick frågan häromdan i fal vi var swingers eftersom vi hade flamingos på trädäcket :D

Klimakteriehäxan sa...

Bra skyltsöndag!

Annette sa...

Den glassen är en av mina favoriter bland pinnglassar. Bralett..?? Har aldrig hört det ordet, man lär sig nytt hela tiden :)
Har förresten med en skylt i mitt förra inlägg från Gotland, undrar om du sett en sådan någon gång, du som har stenkoll på skyltar.

Anni sa...

Vilken gigantisk glass - den kan man ju inte missa! Tror Magnumglassen tillverkas i Italien och fraktas sedan hit till oss. Känns lite sådär.

Braletter har jag aldrig hört. Bäst att jag kollar din länk. Är det sportbehå de menar? Jisses, använd svenska språket vettja!

Singelbilden får mig att längta till hockeysäsongen.