söndag 11 augusti 2019

Skyltsöndag #222

Nästan ett jubileum – Skyltsöndag #222:-) Hur ser min veckans skyltskörd ut då? Jo, ganska okej faktiskt, om jag får säga det själv. Det är ju inte alltid jag hittar roliga skyltar, ibland är dom totalt meningslösa enligt mig, men då platsar dom ju ändå i Skyltsöndag. Som den första skylten jag hittade till exempel.


Så meningslöst, så korkat. Alltså inte bara att skylten är totalt irrelevant för ett apotek så skymmer den större delen av apotekets utbud. Med andra ord, vad är meningen med dekalen? Eller är det bara jag som inte förstår?!


Ja, här undrade jag om blomsteraffären ”Bunches” inte hade en linjal att tillgå. Jag tycker om handtextade skyltar, men texten ska åtminstone vara rak. Dessutom trodde jag att man har och inte är ett koncept.


Veckans höjdare 1: En negativ höjdare vad gäller skylten, som egentligen visar texten på förpackningen av kräftorna som slank ned igår kväll. Språkpolisen i mig retade sig såklart på versalerna i ”Vildfångade” och "Kräftor". Men kräftorna, som var bäst i flera test var utmärkta.


Veckans höjdare 2: Den här skylten tror jag att jag visat tidigare. Men texten är ny. Den sitter på en toalett hos Burger King i Täby centrum, eller rättare sagt på en toalett som inte finns längre. Och är man kissnödig är det ju bra att veta att man antingen kan åka ned eller tar rulltrappan upp till närmaste toalett. Aningen förvirrande med -1 och 1 där, men "figurerna" är himla roliga.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

13 kommentarer:

Ama de casa sa...

Dom på apoteket vill kanske locka in folk för att kolla vad dom har? Kan vara därför dom har den där bautaskylten över halva fönstret...

Jag blev lite vimmelkantig av att läsa skylt nummer två. Snyggt textat men attans så krokigt.

Nu blev jag sugen på kräftor :-) Fast kokade på svenskt vis då, här är dom alldeles för mesiga med salt och ingen dill använder dom heller.

Det syns verkligen att figurerna behöver bra vägledning till närmsta toalett :-D

Bra skyltat - som alltid :-)

Carita Liljendahl sa...

Hahaa! Jag tyckte att apotekets gubbe var fin! Men inser ju att det är som du skriver :-)
Tyckte också det var lite fräscht att texten inte vara rak på Bunches skylt.
Ordet "vildfångade"... jag förstår vad dom menar, men tänker ändå som du där.
Den bästa skylten sparade du till sist. En verklig höjdare!

anemonen sa...

Som vanligt en trevlig och roande skyltning hos dig. Jag som har haft mitt levebröd på apotek fattar heller inte hur Apoteket Hjärtat har tänkt här? Visst är det så att man har ett koncept. Tyvärr är det så att numera är svenskan inte som förr. Även jag har börjat slarva och det är inte bra men det är så lätt att följa strömmen så att säga. Bra där med lite tips om kräftor för numera har jag inte tillgång till egenfiskade kräftor för jag har övergivit gubben som fiskade. Hehe. Han var för glad i det som man intar till dessa våra röda godingar. Då vet jag vilken sort jag skall köpa. Sit men inte minst är det en förfärligt rolig skylt om än lite kryptisk i texten. Det är en lika underhållande skyltning som vanligt. Trevlig vecka.

Emma, Sol som sol? sa...

Hehe, apoteksgubben ser ut som en jag jobbade med för en massa år sedan! Mustasch och allt! Men VÄLDIGT konstig skyltning! Måste vara någon som lattjat runt i Illustrator med kurvor ...

Hur kan man vara ett koncept? Och rakt var inte direkt det mest passande i sammanhanget.

Toaskyltarna är jättebra, har sett dem förr.

Ditte sa...

Kul, varierad och färgglad skyltning.
Vad gäller apoteksgubben har jag också sett den och undrat vilken funktion den har. Har svårt här att med fantasin komma fram till det. Tror jag ska fråga hur de tänkt sig.
Tror att de med blomsterskylten vill att den ska se ut så här. Personlig". Lite på sniskan. Och spännande tanke att vara ett koncept. Kanske ska testa det.
Kul att ni testat Pandalus kräftor och var nöjda. Har ju testat kinesiska kräftor förr och då varit nöjd. Språkpolisen hos mig slog också till. Men kanske ville man att den skulle läggas märke till. Undrar vad Pandalus själva anser.
Sista skylten är riktigt bra. I alla fall figurerna. Att leta efter en toa är inte kul däremot.

Susjos sa...

Apotekets gubbe fattar jag inte heller!
Blomsterskylten var cool, och lite sned på sina ställen ja!
Kräftor kanske man ändå ska prova i år?
Toalettskylten var kul, om man nu hittar till toan, haha!
Ha en skön söndagskväll!

nalta norrland sa...

Angående Apotekets stora skylt så har jag tänkt att de typ täcker för fönstret så ingen ska se in å veta vem som handlar... nu kanske jag missuppfattade... här har vi Apoteket Kronan och de har täckt för fönstret med "reklam".

Texten var textad... ja antagligen är det svårt att skriva rakt utan så att säga hjälplinjer.

Kräftor... så perfekt bäst i test kräftorna smakade bra.

Paula sa...

Riktigt bra skyltningar, förutom den totalt obegripbara första fula gubben, som varken var ful, snygg eller värd att ägna ens ett ögonkast. Budskap???
Jag gillade snedtexten på bunches, den funkade bra i mitt ögonmått. Men vi är inte ett koncept, man har ett koncept precis som du påpekar. Hur många bunches fick du med dig hem? Mina bunches plockar jag än så länge i naturen, men snart är det nog slut med det...Kräftor har jag sörplat 6 kvällar hittills, o än är jag inte mätt på dem! Pandalus finns inte i min butiks sortiment, tyvärr.
Nattinatti från pörtet

KajsaLisa sa...

Skylten i Apoteket är fånigt obegriplig När det gäller den andra så tror jag det är gjort på flit för folk skall läsa, det ser nästan ut så. Vet inte folk när man använderstor bokstav, dom kanske skall ha kräft skiva också.
Sista bilden drabbades jag av i min SkyltSöndag, kom hem sent men länkar upp dig nu.

Anki sa...

Som alltid snyggt skyltat! kräftor äter jag gärna ... och även om jag vet att det är fel med versalerna där, så låtsas jag som jag inte ser:)
Svar: Datorn är en bärbar, snart tio år gammal och nu är den definitivt död ... stendöd! Tyvärr har jag inte råd att köpa en ny just nu - lånar Lasses, som är ännu äldre - och sååå långsam.

Klimakteriehäxan sa...

Toaskylten är bäst! Faktiskt bra service att berätta vart man kan gå när det "vanliga" stället försvunnit!

Christian sa...

Håller med....kissskylten är skoj, det behövs lite uppfinningsrikedom, allt blir lite roligare då...... :)

Anni sa...

Toaskylten är för härlig, men figurerna ser ut att ha lite för brått till toa för att förstå texten.
Den skrikande handtextade skylten är svårläst på så många sätt. Fast det gör väl att man stannar upp och då har den kanske uppnått sitt mål?