fredag 13 september 2013

Veckans fönster: ”Cirkulärt”

Det enda positiva med att vara handikappad (= min PC är fortfarande stendöd) är att bilderna jag har lagt upp sedan i måndags är dagsfärska. Och idag – fredagen den trettonde – tyckte jag att jag bjuder er på två cirkulära fönster av helt skilda karaktär.

Hållplats Roslagstull
Som de flesta av er vet gillar jag att fördriva väntetiden på 73:ans buss med att ta roliga bilder vid Roslagstulls hållplats. Här ser ni ett litet surrealistiskt exempel som innehåller ett antal cirkulära föremål. Å nej, jag tycker inte att bilden är misslyckad, även om många kanske tror det;-)


Fönsterbyte
Här bjuder jag på en av mina många utsikter från min ”cell”, som ni kunde läsa om igår. Här byts det fönster som ni ser. Fascinerande att titta på hur två arbetare lossar en glasskiva i taget, pillar den mellan byggnadsställningen och hur den gigantiska kranen sedan lyfter ner skivorna med hjälp av fyra sugproppar. Å dessa är faktiskt runda och därmed cirkulära.


Fler cirkulära fönster hittar ni här.

PS. Igår och idag har jag faktiskt kånkat på min jobb-laptop för att kunna blogga "på riktigt". Ja, vad gör jag inte för bloggen och er fina trogna läsare;-) DS

19 kommentarer:

Stare Ström sa...

Coola lösningar båda två! Har inte maken gett upp med din dator än?

Anita - Malta sa...

Läckra fönsterbilder Beate och väldigt fyndig tolkning av det cirkulära !!

Var det inte till helgen som maken din skulle "pyssla" med din dator ;-)

Kicki sa...

Haha blogga på riktigt, märker ingen skillnad!;)
Tycker inte alls den första är misslyckad, det är mycket att titta på!

Linnéa sa...

Misslyckad??? Glöm det-härligt inlägg. Fick gå en omväg för att komma in i kväll. Strular lite när jag ska kommentera direkt via Susanne på alla inlägg. Är på torpet o ibland strular comhem modemet.

Ha en fortsatt fin fredag!

Freja sa...

Gillar dina cirkulära fönster, men gillar kranen ännu mer!

Jah Hollis sa...

Ja, du har blivit en idog fönsterbloggare om jag inte tar helt fel. Fina bidrag till veckans tema och därtill ett par av de mera originella. Man får hoppas att sugpropparna sitter ordentligt.

KajsaLisa sa...

Misslyckat ? Nej experiment är aldrig misslyckade, däremot har dom potential och kan vidareutvecklas :)
Har själv en massa gamla bilder med ideer jag måste testa på ett nytt sätt och det är alltid lika spännande.

Anna sa...

Bra bild!
Klart man måste ställa upp på sina läsare :)
Kram

larans sa...

Lite annorlunda lösningar/tolkningar på cveckans tema. Men helt perfekta och verkligen lyckade bilder!

Eva Trillian sa...

Vi tackar dig för din möda för att kunna blogga "på riktigt" :)
Gillar dina bilder! Alltid. Det handlar om innehåll :) Och det har du alltid!

Marit Johansson sa...

:) visst är det så BP att du egentligen skulle vilja jobba som byggnadsarbetare? Tycker ofta att du rapporterar hur du från din cell står och studerar byggarbetsplatserna, eller är det byggjobbarna som drar? Sen har jag ju märkt att du är väldigt förtjust i kranar!

Ama de casa sa...

Härliga bilder! Med den där utsikten - hinner du verkligen jobba nåt när det händer så mycket där ute? ;-)

Monica sa...

Första bilden var ju helläcker ju mer man tittar ju mer folk mm ser man, en bild i en bild så att säga;-)
Ha en skön helg

Guldkryckan sa...

Jo..har ju gått med i en fotosida på FB jag..blev inbjuden av nån internetpolare..tävlingar flera ggr i veckan..har bara kollat lite ännu..men jag inser att man ibland måste ta lite nya bilder då det handlar om teman hit o dit..precis som du håller på med antar jag.
Är väl bara fantasin som sätter gränserna..så gränser har jag inte många..gäller bara att få igång "tänket"...som du redan har.

Fönster där..jo..blir nog en himla krasch om de ramlar ner..fast det gör de nog inte så ofta..de vet vad de sysslar med de där människorna.

På skolan kraschar rutorna typ en eller två i veckan..och har de satt in plastfönster..eller vad det nu är..så sparkar man helt sonika ut dem iallafall..arbetsmiljöaspekten där antar jag..ingen risk att man skär sig.

Ungjävlar...

Della sa...

Inte tycker jag någon av bilderna är misslyckad, tvärtom! Intressanta båda två.
Visst är det bra att ha en jobblaptop så att man inte blir datorlös på riktigt om (när) den där hemma pajar. Svårt att tänka sig ett liv utan dator i nuläget. Har maken pillat klart på din än, så att du kan skaffa en ny? ;)

Olga T sa...

Gud vilken spännande bild! Jag blir helt yr men kan ändå inte sluta leta spännande saker i den! Häftigt! Visst ser jag också att de små fönstern är cirkulära :)
P.S. Jag gick till final i Fototriss ! Oväntat och roligt!

Pumita sa...

Vem har sagt att bilden skulle vara misslyckad?! Det finns mycket spännande att hitta i den.

Hoppas att datorkrånglet reder ut sig snart!

Susanne Hultman sa...

Studerar den första bilden noga för den intresserar mig med sin dubbla dubbelhet (alltså fyra bilder i en: bilens inredning, omgivningen i det övre högra hörnet, busshållplatsen samt husen i bakgrunden) och fastnar vid människorna som ser ut att vara helt försjunkna i sig själva. Står de verkligen så långt från varandra i busskön? I en så ordentlig kö? I så fall är de väldigt disciplinerade vid Roslagstull.

Den andra bilden ger mig en känsla av att det där hängande fönstret när som helst ska börja gunga och krossas mot en byggnadsställning. Fast det gick säkert bra.

Klimakteriehäxan sa...

Ja där ser man - väntan kan ge både det ena och det andra! Själv brukar jag ibland ta upp kameran i väntan på 76-an ... Ditt fönster är snyggt!