fredag 20 september 2013

Fredagstema: BlåvittNär fredagstemat blåvitt kom upp igår kväll var min spontana tanke ”IFK Göteborg”. Ja, jag vet att det är tragiskt att min hjärna är förprogrammerad på fotboll;-) Men det roliga är att jag idag inte sett annat än blåvita föremål – precis överallt. Älskar sådana fototeman för man tittar på världen med helt andra ögon – man söker av omgivningen liksom.

Gatuskyltar bland annat
Alltså satte jag igång och fotade. Har ni någon gång tänkt på hur många blåvita gatuskyltar det finns!? Hur många som helst, jag lovar. Handelsbankens logotyp är blåvit den också, liksom Roslagsbanans och tunnelbanans vagnar. Ja och T-banans skylt är blåvit den också. Att jag just lägger upp den beror på att det fotot blev ”snyggast” mot bakgrunden – en klarblå himmel med en antydan till pyttesmå vita moln.

Tack Sinneskatten för ett fantasieggande fototema!

Fler blåvita bidrag hittar ni här.21 kommentarer:

Stare Ström sa...

Helt rätt! T o m jag tänkte först på IFK Göteborg, fast jag inte är fotbollsfantast och jag har absolut inga bilder på någon spelare i laget heller. Där förlitar jag mig helt på dig!

Susanne sa...

Många blåvita skyltar finns det ;)
Sv: Ewa Wigenheim grundade ABBA-Museum. Hon fick genom sin idé redan 2006.

Anita - Malta sa...

Trodde att jag skulle hitta en trafikskylt här. Om fotboll vet jag som du vet ingenting. Men T-banan känns mycket väl igen. Snyggt mot den blå himlen.

Tack snälla Beate för dina alltid så positiva kommentarer. De värmer och inspirerar ska du veta :-)

Freja sa...

hahaha, jag tänkte oxå på IFK Göteborg! Kanske för att jag en gång i tiden faktiskt var med i Änglarna... Och gick på alla hemmamatcher. När Torbjörn Nilsson servade Johnny Ekström med pass som inte gick att missa, vilka syner! Vann UEFAcupen gjorde de oxå när jag var med i fancluben... Här tror jag du fick ett stycke info om mig som du inte visste och nog aldrig trott om mig...

Pialotta sa...

Absolut finns det massor av blåvita skyltar och annat om jag bara kollat då vi var på långpromenad ... men jag gjorde inte det, var så koncentrerad på gången ;) Fin skylt du hittat :)

Anki sa...

Himla snygg bild... gillar vinkeln :)
Min första tanke var inte IFK Göteborg utan IFK Norrköping... laget i mitt hjärta är också blåvitt :)

Della sa...

Visst är det kul när man upptäcker en massa nytt bara genom att man tänker lite annorlunda, eller kanske verkligen bryr sig om att se. Och blåvita grejer finns det gott om har jag också upptäckt.

fotobrus.se sa...

Snyggt. Tema på färg är alltid lite mer fantasieggande tycker jag... som inte deltar i detta tema :-)

Marit Johansson sa...

Haha.. jag förväntade mig faktiskt att se något fotbollsaktigt till det här temat hos dig. Men det blev en T-baneskylt istället, det funkar ju alldeles utmärkt.
Gillar den där blåa himlen, hade ju beställt den hit upp också till helgen men icke sa nicke.. här ligger regntunga moln som ett lock ovanför mig. Blä!

LissenTo sa...

Vad programmerad man kan bli att se det man vill se och tänka på det som är ens intresse.

Jo hon påminde mej om min lilla Moa

KajsaLisa sa...

Den där loggan är så där tidlöst snygg och en bra bildvinkel också.

Jah Hollis sa...

Det var min första tanke med: Vad har detta med GBG att göra? T-banesymbolen är ju en jättebra symbol att ha med till detta tema.

Monica sa...

Klart du ska ha en Stockholmssymbol inget IFK Göteborg, det är fint det lilla T:et jag har ju en viss anknytning till det;-)
Ha en bra dag

Margareta sa...

Såg temat igår och tänkte att jag skulle hitta grannlandets flagga någonstans när vi var i närheten - men icke och sedan glömde jag. Många skyltar är det ... som är blå och vita, de flesta påbudsskyltar tror jag.

Men din är lite mer spännande för oss lantisar som inte har någon t-bana. Och en blå himmel med bara antydan till vitt är absolut inte helt fel, helst inte för mig som inte sett det blå idag.

Margareta sa...

Men ... blåvitt hade absolut inte heller varit helt fel, änglarna alltså.

Linnéa sa...

Det där var en väldigt snygg bild, oavsett fotboll eller ej. Sinneskatten, hängde på ett tag men hinner inte nu. Ska återuppta det senare. Måste klara av slutpublicering osv för projektet som ska vara klart 15 november.

Anni sa...

Min första tanke var självklart också IFK, därefter den gamla Konsumkampanjen med blåvita varor.

Den är effektiv, T-skylten, men den gamla utformningen var elegantare och inte så brutal. Stilig blå himmel!

Speciellt svårt tema kan jag ju inte tycka att det var :-P

Pumita sa...

Inte konstigt att du tänker på fotboll... men att JAG gjorde det. Det är konstigt. ;) Först fotboll och sedan hockey, undrens tid är inte förbi, haha. Men det blev inget blåvitt inlägg.

Fint perspektiv på ditt T-inlägg! Sanslöst kul att himlen är så blå i slutet av september, visst? :)

Eva Trillian sa...

DU tänkte IFK Göteborg och sambon tänkte Finland ;) Nåja ...
Ditt val av foto är så bra det kan bli :) Blåvitt i storstadsmiljö! Inte fy skam :)

Carita Liljendahl sa...

Så fin bild! Och kul att jag hittade tillbaka till den här bloggen!

Husbilen-Ellen sa...

När jag såg rubriken tänkte jag "Snoka" - IFK Norrköping. Kram Elisabeth