söndag 8 september 2013

Skyltsöndag: LagamatiDet enda jag kan förmå mig till idag är att delta i Pumitas Skyltsöndag. Det var nämligen ytterligare en sådär helt underbar helg: 28 grader på balkongen, 23 grader ”på riktigt”, blå himmel och inte ett enda moln i sikte. Drömläge helt enkelt! Under sådana förhållanden intar min kropp horisontalläge på balkongen och min hjärna koncentrerar sig på en spännande deckare. Har 50 sidor kvar att läsa och det ska jag snart göra på en fortfarande varm balkong.

Lagamati
Kan dock inte låta bli att lägga upp ovan skylt. Den är enkel, fyndig och ett roligt försök till en kombination av italienska och svenska med en engelsk touch. (Pumita kommer att bli vansinnig;-)) Visst är Lagamati en av Stockholms allra bästa butiker om man letar exklusiva kökstillbehör, och det behövs en välfylld plånbok kan jag berätta. Alessi är inte det billigaste märket om man säger så.

PS. Vi hörs senare ikväll eller imorgon. DS.
16 kommentarer:

Monica sa...

Lagamati inget för min plånbok finns roligare ställen att bränna pengar på.
Fototrissen har också gått i dvala 7 kommentarer på hela dagen, blir nog ingen nästa gång.
Ha en skön söndagkväll

Pumita sa...

Kul att gå och titta men jag väljer att lägga mina pengar på andra saker.

Vad glad jag blir att du tog dig till att skylta!! :) Resonerade ungefär likadant, visst är det svårt att slita sig från solen och boken. Tids nog hitter vi sitta inne och uggla... var så säker! :)

Pumita sa...

"Hinner" ska det stå förstås... men det fattar du ju.

Olga T sa...

Glömde skriva detta i förra kommentaren: 2-1 segern i fredags var underbar och att "Taco" fick sätta den var ju kanon!
Horisontalläge förstår jag att du intagit. Själv har jag varit på golfbanan i solen idag!

Anders W sa...

Kul med konsumentinfo från huvudstaden. Hoppas sommarvädret håller i sig. Då får jag göra ett besök i den förhoppningsvis välfyllda butiken under veckan.

KajsaLisa sa...

Tror bestämt jag fönstershoppat där någon gång. Kanske lite dyrt men det går ju att mixa med IKEA. Man behöver u inte köpa allt där.

Anita - Malta sa...

28 grader !!! Ja, det om något kan man kalla drömläge så här i september. Här var det drygt 30 idag och vi hade en toppendag vilket vi inte alltid har. Ja, L och jag alltså ;-) Om jag hinner (och får) ska jag lägga in några helgbilder hos Marit imorgon.

Gillar din skylt skarpt men inte tror jag Pumita blir direkt vansinnig. Snarare stolt över att bli nämnd både här o där ;-)

..och var ligger den "fina" lilla butiken då. Behöver en hel del kökstillbehör till Älvsjö. Ja, även om man inte handlar allt där så kanske man får lite inspiration. Hela köket på hela fem kvadratmeter, nä, det är inte större, ska rivas ut och göras om till tipptopp !! ..och då behövs nog iallafall något lite exklusivt tillbehör.

Har du läst färdigt snart... ;-) Ja inte vad jag skriver förstås. Deckaren !! Kram :-)

Pumita sa...

Haha, Anita har rätt, det ska mer till innan jag blir vansinnig. ;)

Pumita sa...

Läste hos Eva Trillian. Du gillade inte Ove... Är det sant?! Jag har svårt att tro det. Själv tyckte jag mycket om Ove, en tragikomisk figur. :)

Eva Trillian sa...

Har aldrig hört talas om Lagamati - men jag förstår (även av kommentarerna) att det kan bero på att jag inte rör mig i tillräckligt dyra kvarter ;) Nej. Här kokar vi fortfarande soppa på spik och om det är en räka i fisksoppan så är det för att snöret gått av ;)
Sv: Sällar mig till Ove-diggar-skaran ;)

Husbilen-Ellen sa...

Gäller att ha finurlig eller klurig skylt för att fastna på dina bilder! Ha dé! Elisabeth

Freja sa...

Den skylten har jag sett, men aldrig gått in i. Och när du pratar om priserna förstår jag varför. Jag är mer "gratis är gott" än Alessi...

cat sa...

En affär jag aldrig har hört talas om, fast jag är ju inte heller deras målgrupp, eftersom min plånbok är väldigt tunn för det mesta.

Ama de casa sa...

Jag älskar att gå och titta på kökspryttlar och fundera över vad dom kan tänkas användas till ;-)

Helt klart rätt prioritering från din sida :-)

Marit Johansson sa...

Jag kan ju skryta med att vi också haft varmt och skönt.. men nu är det slut på det roliga, gråvädret har lagt som ett lock över Rosvik. Hoppas govädret kommer tillbaka till helgen, kanske jag och Mia ska åka till Arjeplog när maken ska jaga älg :)

Linnéa sa...

Läcker skylt, så visst det var härligt att du la ut den. Vår jävla nya spis står fortfarande i hallen. Fortum har inte behagat komma än. Beställningen gjordes i mars. Då måste det till nya kokkärl, induktion. Men kanske till jul???? Något uppgiven!