torsdag 19 september 2013

Höst = regn = paraply


Här snackar vi om snygga paraplyer. Helt i min smak:-)

Varje år vid den här tiden är det höst. Under den årstiden regnar det – mycket och ofta, vilket vi alla vet, även jag. I många år har jag funderat på att skaffa mig en regnjacka och gummistövlar. Det har jag dock inte gjort då jag inte hittat varken jacka eller stövlar som inte blir lika blöta inuti (fot- och armsvett) som utanpå. Dessutom vill jag inte ha svart, rosa och/eller blommiga varianter. Alltså använder jag mitt paraply.

Uppfällt paraply på bussen
Ett paraply för 39,90 kronor har uppenbarligen en begränsad livslängd, vilket jag fick erfara imorse. När jag skulle fälla ihop paraplyet gick det inte. Inga problem att stiga på en halvtom 628X buss med ett uppfällt paraply. Värre skulle det bli sedan på 73:an som alltid är proppfull. Alltså sidsteppade jag i den trånga gången med ett uppfällt paraply och siktade in mig på handikapputrymmet. Jag menar mitt paraply var ju faktiskt funktionshindrat. Å då jag alltid är beredd plockade jag fram min verktygssats ur handväskan och fixade problemet.


Alltid beredd som scoutarna brukar säga.

Dripp-dropp från ovan
Stolt betraktade jag mitt verk då det började droppa från bussens tak. Ja då var det ju bara fälla upp paraplyet igen eller byta plats. Jag valde det sistnämnda alternativet.

Dags för en liten shoppingrunda under helgen… Om jag mot förväntar hittar något vettigt så är ni de första som får veta, jag lovar;-)


Kollegan Carolines paraply har inte bara fel färg utan är lika dött som mitt. En liten tröst i sammanhanget;-)

17 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Döda paraplyer så här på hösten är ju ingen höjdare- men, min slutledning, utifrån dina bilder och text, är att man alltså ska ha brandgula paraplyn. De är ju hela allihop! Brandgult rules!

Freja sa...

Jag har en ljust grön regnjacka, den kanske skulle passa dig? Och jag undrar om alla köper sitt paraply på samma ställe eller om det var någon form av regnteam som var ute på patrull? Det känns ju inte som den allra vanligaste färgen för ett paraply... Når jag var ute och reste med ungarna köpte dottern ett stort paraply, som ser ut som att det består av bananplanteblad, det är coolt!

Monica sa...

Bara det blåser det minsta lilla så är ett paraply värdelöst, svopp så har det vänt på sej och blivit en strut.
Varken färg ett eller två är något för mej, gummistövlarna jag har är svarta och fina.
Ha det:-)

Susjos sa...

Lustigt med alla de brandgula paraplyerna på första bilden?!
Jag gillar färger,och har idag köpt rosa gummistövlar! (min förra var svarta!)

Tack för dina fina kommentarer på min blogg om min pappa! Ja, det är en jobbig tid nu.Han fyller 79 år nu i dagarna (inte så gammalt tycker jag!). För några år sedan fick han svårt med balansen,och en hjärnröntgen visade ett meningeom (godartad tumör som utgår från hjärnhinnorna men trycker in mot hjärnan) stor som en apelsin!!
Tyvärr var den för stor för att operera bort,och kunde då ge mer elände som epilepsi bl.a+ att pappa redan då var i ett dåligt skick, han har även psykiska problem. Och nu är han ett kolli i sin säng. :( Ack ja...

Margareta sa...

Nu har jag läst allt jag missat och ska försöka göra en sammanfattning, men som du vet kan den bli lång och du orkar inte ens läsa. =)

Enda regnet som fallit här kom så klart i går förmiddag när jag var ute och fotade det sista för att få mina bilduppgifter klara. =9 Sedan har det inte regnat mer. Kan också bero på att jag hittade en regnjacka som är snygg och nu får jag inte använda den. En av de färger du inte vill ha - svart.

De syns då dina paraplybärare, företaget ute på friskvårdstimme, eller bara billig marknadsföring.

Jag känner till de där paraplyerna för 39,90 - de tål inte blåst heller. Tänk vad många det är som sprider gratisreklam och vi betalar också för att göra det, ser att din kollega valt det alternativet - om hon betalat. Nog kan jag tycka om rosa men inte med så stor reklam -om det inte är för ett nära företag. =)

Kul att följa din kran och även om jag inte har din passion så gillar jag också att fota dem. Funderar över teleobjektivet, då du ändå inte kom närmre, jag inbillar mig att jag gjort det eller så är det riktigt långt borta.

Vad snyggt av HSB, vet inte om de skulle gjort det här - vi har ju också dem i vår förening. De säger ju att ryssar är språkbegåvade men han har väl inte haft tid att lära sig då han verkar vara mycket energisk med trasan - vill också ha honom och behöver honom. =)

Tur att du inte jobbar på ett sådant, eller så hade vi kanske fått lära oss helt andra saker. =)

Vädret här, ja vad ska jag säga om det, säger inget så har jag inget sagt - brukar alltid bli tvärtom om jag visar minsta lilla positivism. Sorger kan man ju dränka på många sätt men detta ... en måndagsmorgon - nej tack.

Jag gillar Markolio och jag gillar Citroën så jag borde varit där, men hade nog inte rymts i bilen.

Varningsskylt för myror kanske?

Dina helgbilder var super, superläckra - vilken hiss och lite påminner takfönstren om några på Arlanda - och snart är jag där igen.

Nu har jag gått igenom dina inlägg och ska strax traska vidare - ha det gott och ta vara på dagen, vilket jag är tvungen till för tillfället. =)

Marit Johansson sa...

Ja jag hörde att ni hade skitväder i stockholm idag. Här har det inte regnat men inte heller varit soligt, bara sådär lagom grå och tråkig höstdag.. men snart är det helg och jag har beställt sol både till norrbotten och 08-området :)

Anki sa...

Inget regn här, men skulle gärna ha!
Paraplyer är bra att ha... om man
1. hittar det när det behövs
2. lyckas fälla upp det
3. det är vindstilla
Nu är det ju inte så ofta alla tre kriterierna är samstämmiga och då är det bättre med stövlar och regnjacka i valfri färg :)
Läcker bild den där med orange paraplyer!
Tack för rättning... självklart ska det vara Mariefred :)

Della sa...

Haha! Det skulle jag ha velat sett. När du tar dig fram genom bussen med uppfällt paraply alltså. :)

Margareta sa...

Svar- Beate, det finns nog några porträtt sedan tidigare, men inte är de många om jag inte räknar in djurporträtten. =) Massvis med bilder från Barcelona, hmmm ... vi är åtta personer som åker, vilket innebär åtta viljor och då vi är där för att vara tillsammans så, vi får se men kameran tar jag självklart med mig. Camp Nou, det hade jag önskat men tyvärr har min Barcelonaälskande svägerska inte prickat in någon match. De har kollat och det är nog dött på den fronten om de inte hittar någon liten kvartersmatch. =) Nu gråter inte jag för det =) men visst hade det varit kul att fota.

Stare Ström sa...

Ser fram mot, med spänning, vilket fantastiskt inköp du kommer att göra för att klara höstvädret!

cat sa...

Är det någon som har stått och delat ut orangea paraplyer i något gatuhörn mån tro? Fin bild blev det även om just orange inte är min favoritfärg.
Det rosa paraplyet föll mig inte alls i smaken, hualigen!
Just nu skiner solen över oss här i väst och det hoppas jag att den fortsätter med ett tag till.
Ha en härlig helg!

Pysselfarmor sa...

Jag tyckte att paraplyet jag hade alltid var på fel ställe dvs hemma när jag var på jobbet och det började spöregna ...ja eller tvärtom. Så jag köpte och tiggde till mig några reklamparaplyer så nu har jag alles 10 paraplyer i varierande storlekar/modeller. Det som är bäst är ett JÄTTEstort golfparaply - fått gratis som reklam. Åtminstone svart men med STORA bokstäver reklamtext, men det bryr jag mig inte om - det skyddar. Har för säkerhets skulle både regnrock och stövlar. Men häromdagen var stövlarna på "fel ställe" så hmmmmm jag får väl köpa tigga ihop tio par stövlar också
:-))

Hoppas du blir nöjd med ditt fynd och ha en bra helg i övrigt!

Kicki sa...

Haha första bilden ser arrangerad ut!:) Så händig du är som har med en verktygslåda!!
Tack för tipsen på fotoutmaningar, tyvärr har jag inte riktigt hunnit än...men bra att ha idéer på lager! Trevlig helg!

Linnéa sa...

Ha, ha, det där känner jag igen! Men på T-banan fick bara inte ihop paraplyskrället. Ett stort med Stockholms Stad emblem på. Så jag fick helt enkelt "glömma" ta med mig det hela vägen!

Lycka till med inköpet. Kolla regnkappa på Axelssons!

Pumita sa...

Vad glad jag blir när jag ser paraplyerna! Helt rätt färg, nu känns min blåvita lite sunkig. ;)

Pumita sa...

Orange alltså, men det fattar du!

Husbilen-Ellen sa...

Paraplyernas livslängd blir kortare och kortare. Köpte en vattentät/tålig längre jacka. Ha dé! Elisabeth