onsdag 25 september 2013

Pressmeddelande från huvudstaden


Stopp i stupröret på grund av is;-)


Sprucken vattenledning i samma hus fast inomhus. Lägg märke till den fastkedjade mopeden:-)

Vid en hastigt inkallad presskonferens klockan 23:00 igår kväll - då termometern visade endast fem plusgrader - beslutade vädergudarna att år 2013 hoppa över hösten. Årstiden skippas helt enkelt.

Ingen anledning
Vädergudarnas presstalesman förklarar beslutet med att det i år inte finns en anledning att ha en höst utan att man omedelbart övergår till vinter.
- Efter den långa och varma sommaren som höll i sig till och med i söndags är det totalt onödigt att utsätta de redan hårt prövade nollåttor för bland annat livsfarlig halka på trottoarer orsakad av blöta löv. Nästan alla träd är fortfarande gröna och vi hoppas på att denna syn kommer glädja stockholmarna genom hela vintern som alltså börjar idag, säger presstalesmannen.

Fröjd för ögat
Vädergudarna är också övertygade om att stadsbilden kommer att vara en fröjd för ögat denna vinter. I stället för kala, nakna träd kommer befolkningen kunna njuta av krispig, frostig och snötäckt grönska överallt i huvudstaden de närmaste åtta månaderna.

Bra för spårbunden trafik
- Vårt beslut gynnar även tåg- och tunnelbanetrafiken som under decennier kontinuerligt har drabbats av löv på spåren med inställda avgångar som följd. Jag är övertygad om att pendlarna i stor-Stockholm kommer att uppskatta vårt beslut, avslutar han.

Bestående men
Vad som inte framgår i pressmeddelandet är hur man tänker ta hand om alla - redan efter en dag med endast tre plusgrader - djupfrysta huvudstadsbor. Några av dessa går fortfarande runt i shorts och sandaler. Andra har visserligen satt på sig vinterjackor men skakar som skallerormar och lär få bestående men.

PS. Bilderna är dagsfärska och visar ytterligare ett problem som vädergudarna kanske inte har tänkt på när de tog sitt beslut. DS.

16 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Att de inte sa något om det här på radion idag :O Jag som t.o.m . lyssnade på nyheterna! Det borde väl ändå vara en riksnyhet?!
Tur att jag har dig som bloggkompis så jag får reda på lite!
Tack!
;)

Stare Ström sa...

Skönt du håller oss informerade! Fast här i söder hade det gått fint att ha shorts, i solen, idag.

Ama de casa sa...

Praktiskt att skippa bara sådär. Tips: Skippa vintern istället ;-)

sv: TACK för alla fina, goa kommentarer! Jag har inte riktigt ork och kraft för bloggbesök just nu. Dessutom har pickandet på tangenterna gjort att dom fått byta kanyl ett par gånger. ooops...
När dom släpper loss mig så blir det annorlunda.
KRAM till dig!
PS: Det är diabetes typ 2 jag har.
PPS: Du har på sistone hamnat i skräpposten. DUMMA min blogg!!! Jag plockar upp dig därifrån så snart jag ser det....

Freja sa...

Tänker de hoppa över våren oxå, eftersom de ska ha vinter i 8 månader? Ja inte mig emot, jag gillar vintern oxå. Men jag behöver nog investera i en ny dunjacka... Jag tänker köra socklöst i vinter igen, då behöver jag få upp värmen i resten av kroppen... Här skrapade vi bilrutorna för första gången den här säsongen i morse, fast det betyder inte att det var första morgonen med frost, vi använder inte bilen så ofta...

Della sa...

Javisst precis så här måste det vara. Även vi här söder om 08-området har märkt av detta abrupta kast rakt in i vintern.

Susanne sa...

Tusen tack för denna information, undrade vad som hände under natten ;)

Susjos sa...

Kommer osökt att tänka på en sång från barndomen....

"Gubben höst se nu målar han
björken i gult
och med regn-moln-in-tvålar han
hela skyn så fult.

Se i kinderna nyper han
blommor och allt.
Under tröjorna
kryper han
och det blåser kallt"

Men vi missar alltså honom i år? :)

Anita - Malta sa...

Har sagt det förut och säger det igen. Du ÄR helt makalös !
Skönt att ha dig så man vet vad som händer och sker "därhemma".

Nu ska ju maken till Stockholm om en vecka. Då är det alltså vinterkläder som ska packas ner. Han är minst lika frusen av sig som du och jag. Själv stannar jag hemma den här gången och njuter av den sköna eftersommaren ;-)

Läcker vinkling där på första bilden men vad är det för konstiga vita prickar utmed stupröret. Ser ut som små såpbubblor ;-)

KajsaLisa sa...

Löven kan gott hänga uppe tills i vår, det kallar jag recykling. Dessutom är det inte kul att kratta.

Monica sa...

Härligt med den globala uppvärmningen, elbolagen gnuggar händerna och svensken går på knäna.
Hoppas det här eländet bara är tillfälligt.
Ha en bra dag;-)

llh sa...

Lika kuligt som alltid att läsa här (ja jag har läst igen igen :)

MEN Protest!!! Hur kunde vädergudarna runda mig i sitt korkade beslut? Det var meningen att de gröna tomaterna skulle solmogna - runda gröna isbitar klarar jag mig utan. Kanske tomater också fortsättningsvis, hur kan de INTE ha mognat under den här långa sommaren. Hämnd för att de lämnats åt sitt öde och torkdöden kanske.

Och i morse var det 2 (TVÅ) minusgrader i Kumla...tror jag ska investera i en ny fräsch termometer...

Beppan sa...

Ha ha ha - du är för skön!!
Väntar på nästa presskonferens där det meddelas att man slopat vintern. Det vore perfekt för mig!

Anki sa...

Du är då för underbar! Hoppas nu detta bara gäller er i huvudstaden, för jag vill ha både höst och vinter :)

cat sa...

Dessa eländiga vädergudar!

Marit Johansson sa...

:) vintern har anlänt till norrbotten också. Eller det är väl att överdriva när det inte ens är minusgrader, men det känns skitkallt. Lustigt att fem plusgrader känns så kallt på hösten och samma gradantal känns varmt på våren...

Margareta sa...

Enda kommentar - vi har inte haft frost ännu och då inte alls någon is. Hörde idag att även Linköping har skrapat bilrutorna två morgnar. Hmmm ... omvända världen.