tisdag 10 september 2013

1-0


Ja den enda ljuspunkten den här dagen var Sveriges seger i Kasakstan:-). Mitt temporära funktionshinder - en död dator - består nämligen.
Alltså det är ju inte så att vi bara har en dator i det här hushållet, verkligen inte. Maken älskar bygga datorer. Maken hatar nämligen att köpa något nytt innan något gammalt gått sönder. Det ät ett rent mirakel att vår tv i köket till exempel (äntligen) gav upp för två år sedan, annars skulle vi fortfarande glo på en 14" tjock tv.

Att jag älskar maken vet ni, men ibland undrar jag hur han är funtad. Jag menar min dator har brunnit upp, alltså är det dax att investera i en ny. Men nej, till helgen har maken lovat att gå på felsökningsjakt à la"trial and error"-metoden och se om han inte ändå kan fixa en dator som vid det här laget har sju år på nacken. Det är liksom ingen sport att köpa nytt - å då gillar han inte ens sport, bortsett från Moto GP och höjdhopp för damer.Suck!

Å visst, vi har wifi också, så jag skulle kunna sitta på balkongen och blogga med surfplattan. Om det vore såväl. Wifi i det här hushållet kräver ett max avstånd på två meter från routern.

Men som sagt, backup har jag och Sverige vann så;-)

PS. Bilden jag lägger upp har ingenting med inlägget att göra. Men om ni minns handduken som någon hängde på en skylt till Fru Gårman för ett tag sedan så att hon kan torka av sig när det regnar, så har hon nu även fått en fin ny scarf om hon skulle frysa när det väl blir höst. Vi nollåttor tar väl hand om Fru Gårman som ni ser. DS

16 kommentarer:

Rantamor sa...

Ja du där har vi en make till som ska fixa det mesta, men han är nog ändå ett strå vassare än Rantafar ävenom om han fixar det mesta, och sparar i lönn det jag kastar...
som gamla kastruller som jag ratat hittade jag i garaget...
vad han skulle ha dom till???
Jo sa han dom va bra att ha olja i vid oljebyte ???
Görs inte sådant vi en verkstad ???

Vi har fortfarande en gammal tjock tv här i vardagsrummet, dock en 32 tummare, men den dagen den går sönder så blir det en platt jävel, men den tycks hålla i evigheter,men bilden är bra och ljudet finfint.
För övrigt ärvde vi den tvn av sonen för 7 år sen ???

Det enda föräldrar ärver av sina barn är vansinne...sägs det,
vi ärvde en tv !!!!

Ja men då vet vi vad din make gör i helgen dådå !!!
Vad har du tänkt hitta på ???

Nu är en fotbollsmatch avklarad och Rantafar har bänkat sig till en ny...

Tjingelingen från SvampbobFyrkant !!!

Freja sa...

Hahaha, låter som min man. Fast hos oss inskränker det sig till datorer, tv köper han gärna nytt... Hoppas jag har vägarna förbi snart så ska jag ta och klappa om fru Gårman jag med!
Sv: Det är helt OK att ogilla tatueringar, det är många runt mig som gör det, det är väl bra att vi är olika? Så trist det vore om alla gick runt med en Nemi på ryggen...

Eva Trillian sa...

Härligt med de som envist håller på att inte köpa nytt "i onödan" - en alldeles för enkel läsning i m ånga fall ;) Så, din man är en av de miljöhjältar jag skulle lyfta på hatten för, om jag hade en, oavsett om han gör det för miljön eller inte :)

Della sa...

Trevligt med en så optimistisk make, men just det här att den har brunnit verkar... tja det verkar kört. :( Gillar inte när tekniska prylar inte fungerar - jag blir helt handikappad.

Monica sa...

Tur att man har en man som inte är teknisk här hade det stått en ny dator innan den gamla slutat ryka;-)
Ha en bra dag

Stare Ström sa...

Spännande projekt din make har på gång. Själv skulle jag nog ordnat en en hederlig begravning på närmsta sopstation. Så bra att ni tar hand om fru Gårman. Du hjälper henne att bara gå nedför backe.

Hörni sa...

Var glad för din make du, min prylgalning han hade köpt en ny redan när han trott att den gamla snart skulle gå sönder. ;)

Ama de casa sa...

Nu känner jag att jag har riktigt tur som har en make som älskar att shoppa teknikgrejs.

I det här hushållet är det jag som är bromsen när det gäller såna pinaler.

Andra grejer, då gäller det omvända. :-)

cat sa...

Hi hi vilken envis make du har! Kan du inte lägga in ett veto angående felsökning?
Så gulligt att någon tänker på att det snart blir kallt ute och att fru Gårman då slipper frysa.

Tack för dina fina ord hos mig. (Hon som är på första bilden försökte få kontakt med en äldre person som satt på sin balkong)

Guldkryckan sa...

Där är din make och mig lika..köper inte nytt förrän det gamla gått sönder..som min tjocktv i vardagsrummet här...för ett halvår sedan tänkte vi köpa en ny..men så fann jag en inställningsgrej i menyn och plötsligt var tvń som ny ju...så den får hänga med ett tag till.

Men förr eller senare så blir man ju tvungen att köpa ny...!

Ha de fint BP.

KajsaLisa sa...

Springer man över gatan så kan man ju stanna på halva vägen och torka av sig, tänk vad vissa är omtänksamma :)

Anita - Malta sa...

Ojdå..!! Det var illa. Skulle själv inte klara mig länge här hemma utan dator. Vi har ju visserligen tre men min är ju min och därmed speciell ;-)

Tror din make har samma egenskaper som min. Är det något som går sönder är det inte tal om att köpa nytt innan han undersökt om det går att laga. Låter ju ganska klokt men det finns ju gränser ;-)

Nu är det inte alls för att han är snål, snarare nyfiken och ser det mer som en utmaning. Minns när vår gamla tvättmaskin brann då vi bodde i St Julians. Vad bra tänkte jag. Nu kan vi äntligen köpa en ny. Men det var ju bara att glömma. Han plockade ihärdigt isär den, köpte nya tillbehör som absolut inte var lätta att hitta och vips fungerade det gamla tröskverket igen.

Svammel, svammel..nu måste jag röra på benen. Suttit stilla nu alltför länge. Hoppas det ordnar sig med datorn. Är den hela sju år gammal låter det i mina öron som det bästa vore en ny. Det är du ju mer än väl värd ;-)

esterii sa...

Oj, fixar han det då eller blir det en ny till slut:)

Benita sa...

Ett tips är att då maken inte är i närheten så plockar du bort nån liten del eller sladd så att det inte finns nån möjlighet att få igång datorn igen ;)
Fru Gårman har jag inte sett till än här i Finland.

Marit Johansson sa...

Haha.. ni nollåttor är så omtänksamma!
Din make verkar vara en envis rackare, han verkar också se det som en utmaning att få gamla saker att hålla så länge som möjligt :) fram med silvertejpen!

Margareta sa...

Hahahaha ... det är tur att din make och jag inte har någon nära relation, som äkta makar exempelvis. =)

Sambo är exakt likadan, men vi är bara sambor =) Han har nu köpt en ny när jag klagade på hans gamla läter så mycket att jag får ont i huvudet när jag sitter på kontoret och den är på. Hur många har jag haft sedan vi träffades? Vet ej och tänker inte räkna för att eventuellt få dåligt samvete. Men och nu ett stort MEN. För första gången har jag bara en numera - gav bort mina två till vardera son och alla är nöjda och belåtna. Även om den äldsta inte fick en ny Mac. =)

Nu fixar inte sambo en dator, trots hans tekniska kunskaper i allt annat - intresse (och kompetens) saknas.

Däremot köpt det inte nytt vad gäller inredning och annat till hemmet alltför ofta. Möbler och tapeter har väl sett sina bästa dagar men som sagt, vi äter och sover här ganska gott trots allt. Däremot tänkte VI börja rusta i stugan under vintern, ett rum i taget och kanske en dag att det ser lite trevligare ut.

Så där omtänksamma som ni stockholmare är inte vi Lulebor - absolut säkert.