torsdag 21 maj 2009

Svenskvandrare


Tack vara arbetskompisen Malena som tipsade i en kommentar att det pågår den årliga internationella matmarknaden på Sergels Torg (till och dem den 24 maj för er som är sugna) åkte jag in till huvudstaden för andra dagen i rad.

Gallerian
Innan jag frossade i alla läckra ostar, kakor, chutneys, korvar (ja ni läser rätt) och frukter gick jag in på Gallerian, där det just nu pågår utställningen "Svenskvandrare". En ovalig fyndig utställning måste jag säga som jag tänkte dela med mig till er.

Fördomar
På två skyltar (se stora bilden) listades det fördomar mot "svennar". Kunde inte låta bli att gapskratta, då jag faktiskt tycker att de flesta så kallade fördomar är rena rama sanningen. Eller vad tycker ni?!
De glömde förresten en "fördom" till: raggmunk på tisdagar och ärtsoppa på torsdagar.

PS. Matutbudet på Sergels Torg var precis som ifjol mycket bra, speciellt "The Cherry Tree Farm". Chutneys, sylt och cheddar ostar från den ekologiska gården i Dorset, England. Ett absolut måste! Tack Malena, utan din påminnelse hade jag missat marknaden och utställningen.DS

12 kommentarer:

Nettan sa...

Jag pratar sverige varje dag !

anne sa...

Hahaa! De fördomarna gillade jag! :)

Malin B sa...

Jag gillar att läsa om fördomar! När vi börjar fnissa eller gapskratta - ja, då är det ett bevis på att de är klockrena. ;)
Vi som inte hade några fördomar menar jag...

Du som bor i stan kanske kan hoppa in på ett parfymeri och leta upp en flaska parfym som doftar Kaprifol? ;)
Jag vill minnas att jag hade någon kaprifoldoftande i unga år...

Lena sa...

Hahaha...jo du det där fördomarna kan nog stämma in :) Fast nu förstår jag varför vissa tror att jag inte kommer ifrån sverige :) Jag pratar med stort kroppsspråk och har absolut inget emot komplimanger och skrattar åt andra som apploderar när flyglanet landar :) Jag kan konsten att slippa köer....någon enda fördel ska man väl ha för att man är så extremt hjulbent som jag ;)

Ha en skön natt, kram

Lennart sa...

Ärtsoppa på torsdagar kände jag till, men inte raggmunk på tisdag. Om jag råkar äta det på en onsdag blir jag straffad då? Jag var till Tyskland förra veckan, och på lördagen var jag bjuden på en 50-årsfest där. Då träffade jag ett äldre par från England. De hade bott i Tyskland i många år, men bodde numera i England igen. Kvinnan pratade tyska med en klar brittisk brytning, det lät något speciellt kan jag säga.

S o F sa...

Ja det där lät ju som mer sanningar än fördomar. ;)
Enda fördomen skulle väl vara om man tror att ALLA svenskar (eller alla andra i olika "grupper") är 100% likadana.

Tack för dina vänliga ord om mina bilder! De värmer mig här i regnet.

Ha det gott!

Lissen sa...

Vad mysigt att vandra omkring på marknad och andas lite internationell känsla. Ja matdofter också. Blev kassarna full av gosaker?

Ibland fattar jag inte själv, hur en bild blir "bra". Jag bara studsar och jublar. Min fotokurs går långsamt framåt,l!
Kram och ha det gott i storstan!!

Mrs Bettan sa...

Jaha då missar man den matmässan för jag har ju ingen lust att åka in till stan på en lördag eller söndag. Dessutom ska Nettan vara borta i helgen.
Det där med Svennar stämmer ju precis.
Kramis MrsBettan

anne sa...

Jojomen, akta de för laddade stavar, man vet aldrig vad som ploppar upp!!!

Ulrica sa...

Klockrena sanningar:)

Herta sa...

Jag ahde velat se utställningen på Gallerian. Matmarknad f.ö. är ju inte heller fel utan jättegott.

Svenskvandrare sa...

Kul att du gillade vår utställning!