fredag 29 maj 2009

Färgglatt inför helgen


Gul är en av mina favoritfärger vad gäller klädesplagg. Gul är dock inte en kulör som jag skulle välja som golvfärg. Verkligen inte. Är det någon som kan ge mig tips hur jag blir av med den där gula pollengeggan som finns precis överallt just nu. Vita, gråa och bruna ytor, fönster, fönsterbänkar, den röda bilen - allt, precis allt är gult. Det hjälper uppenbarligen inte med dammsugning och svabbning. Undrar hur dom på 10:e våningen har det. Kan pollen flyga uppåt?

Färger och mönster
Apropos färg så tänkte jag överraska (nja, det är väl kanske att ta i) er med lite färgglada bilder. En mycket trevlig representant från Zetratrade visade nämligen så där härliga smakprover på mitt jobb igår.

Då vi jobbar bland annat med böcker spelar valet av papper, skinn eller klot (väv) för ett omslag en stor roll för "känslan" av produkten när man håller den i handen. Vill inte tråka ut er, men jag lovar att det finns så himla många färger och material att jag skulle kunna göra en konstutställning av dom.

Malet skinn
Ett material för ett bokomslag heter malet skinn, vilket inte helt osökt ledde min konstiga hjärna till ICAs köttdisk, ströbrödsförpackningen och gammaldags lim. Men visst är bilderna läckra!!!

PS. Det stegas frenetiskt på jobbet och Håkan har blivit en inbiten bloggare. Yessss! DS

6 kommentarer:

Malin B sa...

Urläckra bilder! =)
Jag har aldrig gillat gult på kläder. Rimmat lite... Hm!
Men NU har jag ändrat mig, hade en gul tunika på jobbet i går, en mild gul färg som jag uppenbarligen är fin i. ;)
-Men Malin, vilken sommarkostym! sa en kund. =) Trodde inte att de brydde sig så hårt om vad jag hade på mig.

Fina kakor är viktigt se du, jag skulle aldrig skicka i väg några fulkakor till försäljning/luciafester eller vad det nu är man "plågas" med ibland... Jag bakar och bakar tills jag lyckas. Sedan när jag kommer till "samlingen" och ser vad andra lämnat då försöker jag intala mig själv att jag inte behöver vara SÅ noga men när det är dags nästa gång då står jag där och bakar igen...

Olga T sa...

Gult är absolut inte min färg. Det gula på golven finns överallt även på taket. Min bil är vanligtvis svart men har nu gul motorhuv och gult tak. Altangolvet är skurat och spolat tre gånger nu för att oljas men det kommer ju hela tiden nytt gult. Imorgon e.m. får det bära eller brista då ska oljan på antingen det är gult eller ej på brädorna.

Mrs Bettan sa...

Malet skinn var ju helfräckt. Sen det där med pollen, de gula som sprider sej, kan man nästan få hjärnblödning av. Det är likadant här. Jag brukar bara tvätta bort skiten med vatten som jag blandat med någon form av rengöringsmedel. Det brukar funka.
Kramis MrsBettan

Ulrica sa...

Jag vet... jag blir galen på pollen. ÖVERALLT!!!

Men idag har jag köpt mig en gul och svart kjol... den gillade jag skarpt. Och jag som aldrig brukar har kjol... så det kan gå:)

Ulrica sa...

Har just betat av Aldrig fucka upp av Lapidus, Sommardöden av Mons Kallentoft (hans andra) och är nu inne på Min far hade en dröm - Barack Obama.

Jag är annars en "sucker" på deckare av alla de slag och ser fram mot en deckarrik sommar.

anne sa...

Unilabs vid Mälarsjukhuset tillhandahåller polenrapporter och pollenfällan finns på taket till ett av de högst beägna husen på sjukhusområdet. Om det svarar på din undran kan jag inte avgöra, men kanske.

Sv. Vår "Goose" (hon har kallats det av sin far sedan hon var helt liten) är den blonda till höger, till vänster är kusin Taylor. Litet lustigt är det att vår dotter liknar sin faster mer än vad fasterns dotter gör. Fasterns dotter liknar SINA fastrar mer än sin mamma.

Ja, genetik är ju inte fullt så enkelt som släta och skrynkliga ärter eller att brunögda inte kan få blåögda barn.