fredag 22 maj 2009

Hebbes och Mulle Meck


En regnig klämdag i Stockholm betyder ingen plantering (av mig) på balkongen. En biltur till Solna med Hebbes Restaurang som första anhalt och en "inspektion" av den nya Järvastaden gjordes istället.

Hebbe
Hebbes Restaurang, granne med Polishuset och Solna Tingsrätt är kollegan Håkans (enda) favoritkrog. Hit går han varje dag (jo då han går från Vasastan till restaurangen och tillbaka till jobbet under pågående stegtävling) och det har han gjort i sisådär 20 år. Håkan har pratat varmt om maten och ägaren Hebbe.
Nu har kollegan och jag inte alls samma "smaklökar", men med ett öppet sinne så...

Rekommendation:
Restaurangen kan rekommenderas för personer med fysiskt krävande jobb (typ byggnadsarbetare). Här garanteras rejäla matportioner utan överraskningar åt något håll, och yes, frukostkorv med pepparrotssås, leversauté och stekt falukorv finns på menyn för vecka 22. En dagens rätt kostar endast 65 kronor. Parkeringen utanför kostar däremot 25 kronor/timmen.

Järvastaden
Järvastaden är en ny stadsdel för 12.000 personer som växer fram på gränsen mellan Solna och Sundbyberg. Åk inte dit för bostadsområdet: ihopträngt, tråkigt och... nytt. Däremot kan jag varmt rekommendera det bästa med den nya stadsdelen nämligen Mulle Meck lekparken.

Mulle Meck lekparken
Temaparken är öppet för alla barn mellan 0 och 102 år gamla (om man är 103 blir man portförbjuden ;-). Man kan åka linbana, sitta i flygplanet, rymdraketen, bilarna eller klättra runt i Mulle Mecks hus eller kanske gå vilse i en blomsterlabyrint. Alla redskap är återvunna. Helt suveränt tycker jag även om Mulle Meck påminner lite om Örebros Kronblom (bortsett från näsan).

PS. Googles högtidsloggo idag hedrar Mary Cassatt (who the #¤&% is Mary Cassatt). Vill ni veta vem hon var, kolla här. Nu vet jag och förstår loggons utseende. Inga fler kommentarer. DS

6 kommentarer:

Malin B sa...

Min farmor blev nästan 102 sedan fick hon entré till en annan dimension... Jag tror inte att det är någon parkeringsavgift där, alltid något. ;)

Herte sa...

Förstår att Ni hade lite olika smak.

Olga T sa...

Mulle Meck är en gó kille. Tror förresten maten passat honom!
Google-symbolerna lägger jag aldrig märke till faktiskt. Har knappt fattat att de byter förrän jag läst din blogg. Tur vi ser olika saker annars hade det ju inte varit kul att läsa varandras bloggar:)

Mrs Bettan sa...

Du har hunnit med lite på din klämdag kan man läsa. Jag bara älskar min nya printer. Den verkar helt suverän och jag är skitglad.
Kramis MrsBettan

Lena sa...

Hebbes Restaurang kan med andra ord rekommenderas till yngre män som ofta har en förmåga att kunna äta enbart en gång per dag ...hahaha och då hamstra i sig mängder av mat :) Dvs inte en sådan som jag som vill äta oftare och mindre portioner.

Trist med regn men efter regnet kommer solsken heter det ju :D

Kram och godnatt

Lissen sa...

Jag tror du och jag skulle ha kul på Mulle Meck, Beate!

Tänk att gå till samma matställe i 20 år, lite fascinerande?
Torsten måste gilla det!

Ha en fortsatt skön helg!

Ps Det blir fortsättning på båtturen i ord och bild, ikväll,l! Ds