torsdag 28 maj 2009

Stegräknare eller alkotestare


I dessa stegtävlingen-tider måste jag ju bara ladda upp en bild som jag fick av IT-kompisen Totte. Ni förstår säkert att ett gapskratt ekade genom korridoren på jobbet.

Logik
Undrade lite om det verkligen stod "pedometer" (stegräknare) och inte "alcometer" (alkoholtestare) på det lilla paketet runt flaskhalsen. Nej, jag läste rätt. Vid inhandling av det italienska vinet RedCliffe får man en stegräknare på köpet. Ganske logiskt egentligen om man tänker efter:
Man uppmanas att dricka Pinot Noir vinet (ja "noir" betyder ju svart och "pinot" gissar jag är en druvsort) och sedan stega av sig berusningen. Smart! Man går i lämplig takt, kanske vankar man runt-runt eller i zick-zack - sådana stegmönster ger nämligen extra poäng i längden och på tvären. Varje extra litet steg räknas i slutspurten inför finalen den 6 juni.

Systemet
Ska kolla på Systemet imorgon om dom har vinet inne. Det vore väl en fin present till Susanne, Radde, Leine, två Ingers, Håkan, Totte och Rikard (som är lite nere just nu på grund av verkligen olyckliga omständigheter i samband med tävlingen).

6 kommentarer:

Jess sa...

Haha, ja allt man kan locka med! Känns inte riktigt som de hör ihop? En gps hade varit bättre, än stegräknaren, om man blir för full kan man få hjälp att hitta vägen hem!=)

Malin B sa...

Så låter det ju lite fint: "Jag var bara TVUNGEN att ha den här stegräknaren, flaskan fick jag på köpet!" ;)
Fast jag har varken räknare eller flaska.

Visst ÄR det så att en uddamålsförlust är snörpligare... Vi har varit med om alla varianter så vi är vana.

Daniel sa...

Stegmätare å sprit... det där skulle göra succé här i Finland kan jag lova!

Lissen sa...

Ojojo, hur tänker dom i reklamvärlden!Små lockeleser förutom produkt verkar vara dagens koncept. Håller med Jess en Gps vore bättre. Fast en humoristisk poäng har den ju.
Helt klart en helgpresent till kamraterna på jobbet!
Det blir sol till helgen Beate, visst är det underbart!!!!!

anne sa...

NU har jag tittat på dina tavlor för första gången och kan bara fråga mig varför jag inte gjort det tidigare!!! Så läckra de är, jättekul!

Vi har utspritt litet här och där runt huset "antika" datordelar som maken väl planerar att göra något med, så småningom.. Du har ju kommit på ett skitsmart sätt till användning och återanvändning av dessa parts!

Lissen sa...

Jag gillar din hjärna, den triggar igång min. Nu ser jag hur dom kravlar mot husen..... home, home..

Tack för det Beate, you make me smile! Ha en skön helg!