onsdag 6 maj 2009

"Homecoming"


Med risk för att jag är tjatig (mera än vanligt alltså) så måste jag bara berätta storyn om "Homecoming" för er.

Ett nytt hem
Det är nämligen som så att en nära släkting till min Leo (kolla gårdagens inlägg) har hittat hem han också, eller rättare sagt så har han fått ett helt nytt hem idag. Tyvärr inte hos mig, men - lyckligt lottad som jag är - kan jag hälsa på honom fem dagar i veckan. Ekonomi- och personalchefen som ansvarar för konstinköp på mitt jobb köpte nämligen Simon Rodericks tavla (70 x 100 cm) till företaget idag.

Resonemang
Under lunchrasten pratade de lite försiktigt om hur mycket pengar företaget hade kvar i kassakistan för eventuella konstinköp. Men resonemanget kom in på ett helt annat spår:

- Titta han längtar hem till sitt hus, han har bara några trappsteg kvar till dörren. Kolla på hans ögon, säger Annika, som uppenbarligen hade läst namnet på tavlan.

- Nej du, han längtar inte alls hem till sitt. Han går ju till jobbet, ser du väl! Det syns att han trivs på sitt jobb, det syns på ögonen och kolla färgen på huset, det är ju vi, ser du inte det, replikerar Carola som aldrig läser namnen på tavlor.

Slutsatser
1. Alla tolkningar och känslor när man tittar på ett konstverk är rätt. Det finns liksom inga felaktiga tankar.
2. Är det verkligen så klokt att döpa en tavla? Själv gör jag det aldrig, då jag vet att andra inte alls ser vad jag ser.
3. Älskar man en tavla och tolkar innehållet rätt fast fel, eller fel fast rätt, då har konstnären hittat hem, han också.

Här kan ni se fler bilder av Simon som nu hänger på mitt jobb.

PS. Som ni förstår så har jag haft en kanooooondag! Leo hänger (än så länge) kvar brevid krabaten i "Homecoming". De kommer väl överens. Simon har "satts i arbete" då nu elva av hans 20 verk har hittat nya hem dom också. Kan det blir bättre, nej inte mycket. DS

7 kommentarer:

Malin B sa...

"Det finns liksom inga felaktiga tankar."
Den meningen gillar jag skarpt!!! =)
Jaså, du gillar inte Tomtar du? Inte små Sälgträd heller? ;)
Du har dock rätt, bykgrytan är alldeles bäst. =)
Fast vid närmare eftertanke är det ingen bykgryta, ska nog inte berätta vad den användes till här på gården... Det hälldes alldels kokhett vatten i den och så något som skulle skållas...

Växter måste ju ges till "rätt" folk annars är det nog det värsta "påhänget". Ännu värre när givaren (som i mitt fall!) kommer och frågar hur det gått med växten, flera ÅR efteråt! ;)

Mrs Bettan sa...

Han är ju för gullig. Njut även på dagtd me Leo, vi njuter av Leon (Mickis lilla pojke) ganska så lika namn men inte utseendet.
Kramis MrsBettan

Lissen sa...

Oh han är för gullig! Men jag såg bar 4 bilder hade velat se fler. Tror nästan din Leon är finast.

Jag gillar när man ser olika saker i en bild. Vi är ju olika människor med skilda referens ramar. Det berikar!!!!
Jag vill gärna ha en titel på en tavla! Ha det så gott!

Ps Har ej festat, spar det till senare,l Ds

Malin B sa...

Men du! Du måste ju LÄSA.
"Hur har det gått med vår BLOMMA?!" Pratar jag så i tungor/mellan raderna?! Kanske gör det. ;) Hittar på lite egna ord, det gör jag... Okej!
En blomma betyder iallafall inte TOMTE ens på Malinspråk. ;)
Kom på att jag måste göra ett riktigt kollage och visa upp ALLA tomtar som finns i trädgården.
Bara till din ära. ;)

anne sa...

Visst är det härligt att få läsa in vad man vill i bilder, installationer etc! Det blir som spännande då! :)

Daniel sa...

Så duktig Simon så!

Malin B sa...

JAG har gamla hederliga fotoalbum - förstås! ;) Ingen chockeras!
Det är mycket mysigare att sitta och bläddra i dem än att sitta och klicka på bilderna vid datorn. "Lekbilderna" framkallas förstås inte...