måndag 18 maj 2009

En kissnödig gangster


Dagens inlägg för mina (konstiga) tankar till hundägaren som tar ut sin jycke på en sista kissrunda innan det är läggdags vid säg klockan 23:00. Hunden får leta upp sitt revir-träd, göra sina behov och så promenerar ägaren och hunden hem igen.

En ljus sten
Ungefär vid samma tidpunkt - alltså vid klockan 23:00 - börjar Totte med sin stegrunda. Nu är Totte ingen hund, det vill säga han behöver inte sniffa sig till ett träd i mörkret, ja han behöver inte ens lyfta benet när han blir kissnödig. Han väljer ut en trygg, ljus sten för sina behov och fortsätter sedan 700 steg.

Tappat stegräknare
När det slår honom att stegräknaren är borta, är det bara at vända tillbaks (han räknar "manuellt" till 700 steg, som sedan adderas till stegräknarens antal), hittar räknaren vid den ljusa stenen, sätter fast den igen och konstaterar att 1 400 extra steg har hamnat på resultatlistan.

Gangster-T-shirt
Vad har då bilden ovan med det här inlägget att göra?! Totte fick T-shirten av kanadensiska vänner i present och den invigdes idag. Har inte (vågat) fråga om den är tänkt som "disguise" för nattliga stegturer med kisspauser i skogen.

PS. Rikard gick 62 000 steg i lördags, drygt 30 kilometer alltså. Har killen inget socialt liv eller är spökar hans tävlingshormoner så till den milda grad att han bara måste slå ledande Susanne (637 575 steg) och Radde (623 555).
Rikard har hämtat in cirka 150 000 steg på tre dagar. Med sina 612 623 steg ligger han på en (hotfull) tredje plats. DS.

7 kommentarer:

anne sa...

Vilket stegande det är omkring dig! När sitter de still?

Sv. Jo då, jag jobbar, är bara så snabb och effektiv när jag sätter den sidan till!

Lissen sa...

Det måste var oerhört spännande på ditt jobb nu med alla trippande människor! Richard var väl skogsgrabben. Har han gjort en ny stig vid hemmet.
Varför ska Totte ut och löpa 23.00, jobbar inte ni dagtid? För han går väl 1 timme, Hemma 24.00, lägger sig somnar 01.00. Hmm

Här har regnat mot kvällen, kallt och sommarlikt,l! Ingen ide att bli förvånad. Men vi kämpar väl på Beate.
Ha det gott.

Ps Förstod inte riktigt det Engelska skämtet. Behöver mer engelskakurs Ds

Ulrica sa...

Det är helt makalöst vilket tävlingsinriktat ställe du jobbar på. Galet men härligt. Och här sitter jag och jäser i soffan, Leo får springa ut på sin kisspaus själv.... japp, så lata är vi.

Mrs Bettan sa...

Man kan ju tro att Rickard har adhd eller vad det nu heter. han kan tydligen inte ens sitta still på en lördag. Stackarn. Han är väl en sån som måste vinna till varje pris antagligen.
KRamis MrsBettan

Malin B sa...

Milda tider vilka summor dina kollegor kommer upp i!
Jag har nog den enda hunden som vägrar kvällskissa?! Han vill helt enkelt inte bli störd efter klockan 21, då sover han natt.
Iallafall så länge ingen äter chips eller något annat som man kan få sig en smakbit av en fredags- eller lördagskväll.
Kanske beror det på att han inte är utrustad med stegräknare? ;)

Tesstamente sa...

Jag tror det är dags ni undersöker Rikard lite närmre.. knacka på hans huvud, skär en lucka i hans skinn eller be honom gråta.
Jag är rätt övertygad om att han är en robot!

Lissen sa...

Vad bra du förklarar,nu förstår jag,l! Känner sympati för Totte stackarn. Han måste var trimmad men helt slut.
Men går inte gänget i mål snart, en kompis arbetsplats höll på i 8 veckor. Det är bara några som har fortsatt gå.
Men vilken grej för arbestgemenskapen, kul!
Ha en skön kväll min vän!